Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Sreda, 07 Oktobar 2026, 20:24

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2287, 2288, 2289, 2290, 2291, 2292, 2293 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 15:30 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
Pol: Seka
Evo

- 5 % ako se putovanje otkaže do 45 dana pre početka putovanja,
- 10 % ako se putovanje otkaže 44 do 30 dana pre početka putovanja,
- 20 % ako se otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 40 % ako se otkaže 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 80 % ako se otkaže 14 do 10 dana pre početka putovanja,
- 90 % ako se otkaže 9 do 6 dana pre početka putovanja,
- 100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.
12.2 Putnik je u obavezi da organizatoru putovanja naknadi stvarne troškove, ukoliko je do otkaza došlo zbog: a) iznenadne bolesti ili smrti putnika, njegovogbračnog druga, deteta, roditelja, brata ili sestre, usvojenika i usvojioca, tazbinskog srodnika do drugog stepena zaključno; b) elementarne nepogode ili zvanično proglašenog vanrednog stanja zemlje putovanja.
- Za navedene slučajeve putnik je obavezan da dostavi organizatoru putovanja dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu i sl.)
- Ne mogu se smatrati opravdanim razlozima za otkazivanje ili prekid putovanja slučajevi lokalnih terorističkih napada, eksplozija, zaraza, epidemija i drugih bolesti, nepogodnih klimatskih uslova i slično za koje nije proglašeno vanredno stanje od strane nadležnih državnih organa.
- U slučaju otkazivanja zbog bolesti, smrti ili drugih razloga koji su pokriveni polisom putnog osiguranja, novac putniku vraća kompanija osiguranja čiju polisu poseduje.
- Putniku se, u slučajevima predviđenim ovim Opštim uslovima putovanja, novac vraća na isti način uplate koji je i sam koristio (gotovinom ili uplatom na račun).
- Kod otkazivanja ugovora, putniku se ne vraća iznos plaćen za zakonske i druge obaveze i eventualno posredovanje u pribavljanju ulaznih viza.
- Putnik ima pravo da odredi drugo lice koje će umesto njega putovati (pod uslovom da to lice ispunjava uslove predviđene za određeno putovanje); u takvom slučaju putnik je u obavezi da organizatoru putovanja nadoknadi stvarne troškove prouzrokovane zamenom putnika. U slučaju zamene putnika drugim licem, organizator putovanja će raskinuti prvobitno zaključen Ugovor o putovanju sa putnikom i zaključiti novi Ugovor o putovanju sa drugim licem.
10

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 15:34 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
To je i mene zanimalo obzirom da tamo gde idem od petka je svaki dan bio zemljotres! Pokajala sam se sada zbog promene destinacije. Lepo mi muz govorio da ne uplacujem nista nego da trazimo na lucu mesta smestaj. Da sam ga poslusala sad ni se preokrenula na ostrvo!

Tesi me sto videh da Duja i Spasa uzivaju i ne pominju nista

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 17:43 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Pol: Bata
Hvala premijeru na najvećem bdp-u u Evropi.
Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 18:10 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Tedi je napisao:
Evo
...

12.2 Putnik je u obavezi da organizatoru putovanja naknadi stvarne troškove, ukoliko je do otkaza došlo zbog: a) iznenadne bolesti ili smrti putnika, njegovogbračnog druga, deteta, roditelja, brata ili sestre, usvojenika i usvojioca, tazbinskog srodnika do drugog stepena zaključno; b) elementarne nepogode ili zvanično proglašenog vanrednog stanja zemlje putovanja.
...
- Ne mogu se smatrati opravdanim razlozima za otkazivanje ili prekid putovanja slučajevi lokalnih terorističkih napada, eksplozija, zaraza, epidemija i drugih bolesti, nepogodnih klimatskih uslova i slično za koje nije proglašeno vanredno stanje od strane nadležnih državnih organa.

10

Tedi, :ljubac: videh i ja ovo, i ne mogu reći da mi zvuči iole logično.
Nisu imali nikakve stvarne troškove po osnovu nečije prijave ili odustanka, jer se na put još nije ni krenulo.
A pogotovu ne razumem da nije prihvatljiv razlog ako je u zemlji destinaciji poplava/epidemija/zemljotres/puč ili bilo šta slično...

Vanredno stanje su proglasili još 26.8. 'u nekim regijama'. Kako god bilo i Sijena je na 150 km od epicentra zemljotresa. Nije se srušila kao oni gradići, ali ne verujem da nema nikakvih posledica...

Lune, daj još koju sličicu :ljubac:, deluje kao baš prava zabava za dečake

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 19:07 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Dobro veče Svima... :romance-grouphug:

Samo da se javimo! Uživamo za 5. :op: :op-op:

Jesu bila dva-tri manja zemljotresa, ali se ovde niko ne uzbudjuje zbog toga. I prošle godine je u ovo vreme, kad smo bili u Pefkiju bio zemljotres, a ove godine jedan u Edipsosu.
Mesto je malo i lepo, ali o tome drugi put.
Mašemo vam i :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 19:45 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Tedi je napisao:
Evo

- 5 % ako se putovanje otkaže do 45 dana pre početka putovanja,
- 10 % ako se putovanje otkaže 44 do 30 dana pre početka putovanja,
- 20 % ako se otkaže 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 40 % ako se otkaže 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 80 % ako se otkaže 14 do 10 dana pre početka putovanja,
- 90 % ako se otkaže 9 do 6 dana pre početka putovanja,
- 100 % ako se otkaže 5 do 0 dana pre objavljenog polaska na putovanje ili u toku samog putovanja.
- Za navedene slučajeve putnik je obavezan da dostavi organizatoru putovanja dokaz kojim se ostvaruju prava iz zdravstvenog osiguranja (potvrdu lekara opšte medicine, umrlicu i sl.)
- U slučaju otkazivanja zbog bolesti, smrti ili drugih razloga koji su pokriveni polisom putnog osiguranja, novac putniku vraća kompanija osiguranja čiju polisu poseduje.
- Putniku se, u slučajevima predviđenim ovim Opštim uslovima putovanja, novac vraća na isti način uplate koji je i sam koristio (gotovinom ili uplatom na račun).
- Kod otkazivanja ugovora, putniku se ne vraća iznos plaćen za zakonske i druge obaveze i eventualno posredovanje u pribavljanju ulaznih viza.
- Putnik ima pravo da odredi drugo lice koje će umesto njega putovati (pod uslovom da to lice ispunjava uslove predviđene za određeno putovanje); u takvom slučaju putnik je u obavezi da organizatoru putovanja nadoknadi stvarne troškove prouzrokovane zamenom putnika. U slučaju zamene putnika drugim licem, organizator putovanja će raskinuti prvobitno zaključen Ugovor o putovanju sa putnikom i zaključiti novi Ugovor o putovanju sa drugim licem.
10

Pa piše ''elementarne nepogode ili vanrednog stanja'' zemljotres je elementarna nepogoda.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 19:58 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
IvanBP je napisao:
Tedi je napisao:
...

12.2 Putnik je u obavezi da organizatoru putovanja naknadi stvarne troškove, ukoliko je do otkaza došlo zbog: ... b) elementarne nepogode ili zvanično proglašenog vanrednog stanja zemlje putovanja.
...
.
10

Pa piše ''elementarne nepogode ili vanrednog stanja'' zemljotres je elementarna nepogoda.

Nisi pažljivo čitao ceo tekst, sa zgodno definisanim paragrafima koji štite agenciju, a putnici...
Ne žele čak ni da prebace rezervaciju za oktobar... Kazali: čekajte do 8. septembra, tada ćemo znati da li otkazujemo turu (uz 80% globe ako oni ne otkazuju, a ti nećeš da putuješ)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Kafić
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 20:51 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

jack je napisao:

Lune, daj još koju sličicu :ljubac:, deluje kao baš prava zabava za dečake

Bice jos slika, kad prebacimo slike sa GoPro-a, jer su nam na njemu slike sa najzanimljivijih lokacija, ima i slika napravljenih pod vodom. Zabava nije samo za decake, mada je 70% muskaraca na camcima. A voda je fenomenalna. Cista, ali i ledena.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 21:19 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Del Boy je napisao:
milenaidaki je napisao:
Kada ti titra neko ko to mora da radi, a ne zeli i nije neko zadovoljstvo! :)

Auuuu vrhunska izjava. U rangu one od nase drugarice Viki da pusenje ubija!! :smesko-gore-dole: :smesko-gore-dole:

Del Piero vrhunska izjava slozicu se sa tobom u potpunosti. :clap: Nasa Milenica je kraljica definitivno i sto puta dokazano. :bow-blue: Samo mala ispravka post o pusenju je pisala Lutonjica,koje nazalost dugo ovde nema,a ne Vicky koje takodje vec dugo vremena nema sa nama. :confusion-shrug:
DEXT je napisao:
Bolje fotografije pravi fotoaparat star 11 godina sa 3Mpx ( ne može da mu se zatvori blenda, vratanca za baterije...)
nego ova nova g.vna od telefona kojima pixele ne moš ni izbrojat. (Smena 8 je zakon !!! )

Slika

Slika

Slika

Au debeli ovog leta si pokidao nacisto !!! :shock: I to u vise zivotnih segmenata. :D Najpre si me odusevio kao majstor na (s)kari pa sad i ovaj ovaj talenat za fotografiju pride. :think: Ostavio si me bez teksta definitivno. :P :bow-blue:
Inace tako je i moj deda govorio babi : one stare gace su bolje radile radnju . :lol:
pefkari je napisao:
Cak i jedan njihov iz Kragujevca...moram da kazem da mi je delovao kao dobar momak... ....jednom mi je pridrzao vrata na izlasku iz WC-a...secam se da sam mu bila "do struka"...pogled "do glave" je trajao nekoliko sekundi, jer je ogromaaaan... Bolje sto niste videli moju reakciju!

Ups teka Pef kako vidim bilo je tu jako napeto. :think: nadam se da je se srecno i zavrsilo. ;) :D :teasing-neener:
DEXT je napisao:
Što ja volem poneđeljnik kad ne moram da rabotam.

I ja takodje. :dance: Samo jos takav dan ne doziveh do sada. :cry:
Tedi je napisao:
A da stavim na referendum pa da glasate za: 1. Lefkada
2. Pilion 3. Tasos kao i uvek. hvala

Iako kasnim 'ocu da se zna : 3 bez dileme. :D
dejevla je napisao:
Samo da vas :romance-grouphug: i dopunim :auto-camptrailer: oko ponoći pravac :more: Evridiki :sator:
U zdravlje svima :obscene-drinkingcheers:

Kada nestigoh da ti pozelim srecan put onda makar da ti pozelim sjajan ostatak drugog dela odmora. :clap: :dance:
ivkabg je napisao:
Sva sreća pa nismo uticali na odluku, ne znam stvarno šta se toliko promenilo mi smo bili poslednji put 2012 god. Mada sam primetila da su gomila ljudi postali snobovi a nemaju dovoljno para da izfinanasiraju taj svoj snobizam.

Mesta se i nisu toliko promenila koliko su se ljudi izopacili. :snooty: Ivka sve si rekla ovom drugom recenicom. :clap:
milenaidaki je napisao:
Ne spava mi se, ne vraca mi se u Bg. Lepo je kada ne znas ni koji je dan, datum, sta se desilo...

Ovo je moj moto i deviza svakog leta poslednjih dana odmora. :doh: :confusion-shrug:
IvanBP je napisao:
Meni je potpuno jasno da ima neko kome se Tasos ne sviđa. Ja stalno ponavljam da on nije za svakoga.

Meni bas i nije ali sa ovom drugom konstatacijom si pogodio u metu. :handgestures-thumbup: :greetings-clappingyellow:
dujaspasa je napisao:
Brzi, Hiron kaže da mu jajca nisu ni pipnuli!

Pa kam gi ta poslovicna poslovnost i servilnost ??! :think: Hm nista vise nije kao pre . . . :D ;) :lol:
petronije je napisao:
Последњих дана ПерА, као и добар део чланова екипе, некадашњег кафанског инвентара, уФатио неки слабопис...
Не знам да ли се екипа заситила, или једноставно нема времена, или је нешто осмо у питању, али морадох да приметим...Не знам ни зашто све ово приметих. Нешто је сиво и суморно на југу. Кишица ромингује...

Ovaj post je pisan u teskoj depresiji ili pod dejstvom nekih opijata ?! :think: deder momce vracaj se u formu nisam te takvog navikao. :bow-blue: :greetings-waveyellow:
ivkabg je napisao:
Šta znam njima je Sitonija vrh recimo a ja Tasos nikad ne bih menjala za Sitoniju. Tasos ima dušu, ima sela, na Sitoniji ima mnogo više lepih plaža ali meni nije bilo ni blizu tako lepo kao na Tasosu. Jednom rečju smorija sam se od silnih plaža na Sitoniji ja volim i kad mesto ima dušu.Sve je u glavi, nama odmor ništa ne može da pokvari jer od svega izvučemo najbolje.
Mi nikako ne volimo hotele nama prija i ta mala plaža i da blejimo u plavo i ne radimo ništa. Eto koliko smo svi različiti.

BRAVO Ivka nastavis li ovako postaces najozbiljnija konkurentkinja Mileni za titulu kraljice Ostrva. :bow-blue: :greetings-clappingyellow: :greetings-waveyellow:

Dobro vece Ostrvljani . . . :romance-grouphug:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 21:27 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Lune u kom kampu ste bili ?? :think: Moje drustvo je pretprosli vikend bilo na raftingu u "tri vodenice". Vratili su se odusevljeni. :dance:

VlaMar srecan povratak u rijaliti putopis je odlican siguran sam jer ga jos uvek nisam procitao.Ali ti si neko u koga cu poslednjeg da posumnjam. ;) :clap: Isto vazi i za Peru niskog da ne zaboravim ubitacan tandem putopisaca. :kolo: :bow-blue:

Tedi srecan vam put i super provod zelimo !!! :kolo: :greetings-waveyellow:

Dujo za vas isto vazi i ne plasite se Rihtera bilo to pa proslo nece vise. :pray:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 21:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Deki r-4 je napisao:
Lune u kom kampu ste bili ?? :think: Moje drustvo je pretprosli vikend bilo na raftingu u "tri vodenice". Vratili su se odusevljeni. :dance:

Bili smo u DMDu. Ja sam prepun utisaka. Jos smo pravili kumu momacki vikend, pa je citav vikend bio nezaboravan. Skiper, ako ne laze, nikad se duze nije spustao nego sa nama( ukupno oko 6 sati, jer je non stop neko bio u vodi) i kaze da mu nije bilo dobro, kad je video da ubacujemo u camac 3 kartona piva i 3 flase rakije. :D

O gostroprimstvu ljudi iz kampa mogu satima da pricam. Ljudi su neverovatni i hvala im na svemu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 22:24 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
DV!

002

:angry-banghead:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 23:22 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 10:02
:greetings-waveyellow:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Avgust 2016, 23:36 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

ZMAJA je napisao:
. . . 002 . . .

Sitnooo !!! :kolo:
DEXT je napisao:
:greetings-waveyellow:

:teasing-tease:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 30 Avgust 2016, 08:31 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Samo da se zna ko je najvredniji...

DJ!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2287, 2288, 2289, 2290, 2291, 2292, 2293 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.