IvanBP je napisao:
...Sve me to podseća na period kada su naši košarkaši i odbojkaši nakon sankcija krenuli da osvajaju evropu i svet. Svi osećaju ponos i svima je malo lakše da trpe svakodnevnicu.
Ako vratimo još malo vreme unazad, mogli bi da se setimo kakve su probleme imali drugovi rukovodioci, na čelu sa drugom Miškom, sa npr. FK Čelik iz Zen'ce... jer, ako Čelik izgubi utakmicu, ceo grad utone u depresiju, rudari se napiju, nadrkani cele nedelje, tuku žene i decu i neće da rade - produktivnost drastično padne. Zato su drugovi rukovodioci povremeno morali da malo šteluju rezultate (einstellung

), da protivnički klub, po tajnoj direktivi s vrha, primi poneki gol i onda bude sve u redu, svi su hepi a u rudniku se obaraju rekordi. Došlo je novo vreme, način manipulisanja sa narodom se promenio, ali se vlast nije odrekla manipulisanja.
Fudbal je, Blažo, za dobar deo sveta atraktivan sport. Ono što posebno privlači populaciju je da je to "kolektivni" sport i da ima i fizičkog kontakta među takmičarima gde se, pored veštine, odmerava i snaga - a to većina voli. Kad su ozbiljna i dobro organizovana takmičenja u pitanju, kao što je evropsko, svetsko prvenstvo u fudbalu, evropska liga šampiona ili Copa America, tu gledaoci mogu često da uživaju u dobrim i vrlo zanimljivim utakmicama. Primetio si, možda, da na ligi šampiona svi nose na dresovima "respect" i da se jako vodi računa o tome da se ekipe i igrači zaista međusobno poštuju, kao i da se publika pristojno ponaša.
Ono jest', šlajmarice lete po terenu i na tim utakmicama ali veruj da bi isto tako letele i po košarkaškom terenu, kad bi bio travnat

A možeš misliti šta svašta leti dok se igra vaterpolo utakmica

Juče sam, inače, UŽIVAO gledajući odbojku, a pogotovo što su naše devojke pobedile

Bilo bi mi jako žao, ali se ne bih ljutio ni da su izgubile jer su zaista dale sve od sebe da pobede. Ko je gledao utakmicu mogao je da vidi mnošvo sjajnih poteza sa obe strane, a ko je gledao od početka do kraja ne verujem da bi mogao da ostane ravnodušan, suza je bilo na svim stranama - kod pobeđenih, kod pobednica a i kod gledalaca ispred TV-a

Napeto do samog kraja, moralo je da se završi izlivom emocija.
Meni je odbojka izuzetno lep i zanimljiv sport, naše devojke će gotovo izvesno osvojiti zlatnu medalju - ostala im je još utakmica sa Kineskinjama (koje su već jednom pobeđene u kvalifikacionom meču) i zato taj meč vredi gledati. Pri tom, obratite pažnju na servis naših igračica poreklom izbosneee

Brankice Mihajlović i posebno mlađane (19 godina) hercegovke Tijane Bošković koja drži olimpijski rekord u brzini servisa od 101 km/h, one brateee ubijaju sa sevisom