Miki iako sam samo protrcao kraj Neosa bilo mi je dovoljno da vidim o cemu se tu radi.

Ja ga zovem grcki Herceg Novi zbog velikog broja stepenica i stalne kretnje uzbrdo nizbrdo.

Meni uopste nije toliko antipatican cak sta vise ima dosta toga da ponudi.

Pa samo plaze koje ima i kojima je okruzen vrede svih para koje ce jedan prosecni srpski turista tamo potrositi.
Mislim da su ljudi generalno malo preterano kriticni prema mnogim mestima diljem Grcke.

Trazimo da nam je sve blizu i na dohvat ruke (plaze,velelepni stari gradovi sa prostranim setalistima,girosi,sume,hladovine,poslasticarnice,kulturna bastina itd) a takvo mesto sa svim nasim zahtevima ni najbolji arhitekta ne bi umeo da nacrta a kamoli da ga bilo kakav majstor napravi u realnoj dimenziji.

U stvari to sto bi mi hteli ne postoji ama bas nigde na belom svetu pa eto nazalost ni u Grckoj.

Kazu ljudi : koliko para toliko muzike, i smatram da je ova izreka odlicna za sve nase prohteve i zahteve. I jos cu biti slobodan da dodam da je sve ono o cemu pisemo i gde provodimo godisnje odmore vise muzike nego sto je placanja.

Mislim da se razumemo.
Traziti dlaku u jajetu nekom grckom selu,regiji npr a pritom u to isto mesto doci iz velegrada kakav je Beograd ili bilo koji drugi grad u Srbiji je nesto sto karakterise nas mentalitet.

Zemlja Grcka je top destinacija za veci deo turista ove kugle zemaljske osim izgleda za nas Srbe koji sve znamo najbolje.

Zemlja koju su sami Bogovi sa Olimpa za sebe stvarali nudi toliki spektar ponuda raznih vrsta za svako zivo bice koje iole voli more i mediteranski stil zivota da preko toga ne moze vise.

Eto za mnoge i to cesto nije dovoljno vec bi preko 'leba pogacu.
Valja postovati to sto imamo u nasem "komsiluku" i biti svestan da je to veliko bogatstvo.

More,plaze,klima su argumenti koji nas prevashodno vuku u te krajeve sve preko toga sto se "uhvati" je cist car.

Zato ne treba biti preterano zahtevan sa nekim sitnicama,koje pritom u nasoj kuci imamo u izobilju, zahtevima i razmisljanjima prilicno nadmenim i neskromnim,valja biti svestan sopstvenih mogucnosti i biti svestan da idealno ne postoji. Uzivati u Grckoj,zemlji mitologije i Bogova sa svim svojim lepotama je privilegija koju imamo.

Sasvim dovoljno da nam neke sitnice ne mogu pokvariti radost koju svaki odlazak u Grcku donosi.