Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 05 Oktobar 2026, 12:37

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2239, 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Subota, 06 Avgust 2016, 22:52 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Pol: Bata
Pa moze tu i Skitonija da se upise na listu mogucnosti. Samo nikako Neos Marmaras. Prosao sam juce kolima kroz njega i dusu je ispustio.

Metamorfozis je uzas blagi, u centru su tezge po trotoarima sa djindjuvama, kao CG primorje '90. Ni Nikiti u tranzitu mi nije delovao nesto privlacno, ali nisam bio do stranda. Blaza moze jug da ti opise, tamo jos nismo bili.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 06 Avgust 2016, 23:36 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Dobro veče :romance-grouphug:
Prvi utisci sa Rodosa veoma pozitivni, mada je ovo destinacija tako drugačija od ranijih. Grad sa 90 hiljada stanovnika, treba vam mapa kada krenete u večernji obilazak, strai grad pleni. Sada sam već u dilemi kako raspodeliti vreme.
Vetar duva konstanstno, ne postavlja se itanje da li diva, već jako ili jače. Ali nije neprijatno, čak mislim da bi bez njega bilo nepodnošljivo vruće.
Cene niže nego u drugim mestima, ako izuzmemo lokale unutar samih zidina.

Vetrovita plaža- moćni Egej u svoj lepoti boja, silan. Da li vam je nešto čudno kod ovih ležaljki i suncobrana.
Slika

Slika

Samo par stotina metara dalje, mirni, duboki, modri Mediteran
Slika

Plaže su onako, dobar 3+, ali grad popravlja utisak.
Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 06 Avgust 2016, 23:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Samo par slika unutar zidina, danju i noću
Slika

Slika

Lune žao mi je što nećeš na more. Ako nekada budeš razmišljao o Rodosu imam jednu dobru i jednu lošu vest za tebe.
Loša je da svi navijaju za Paok, čak su im i mačke crno-bele.
Slika

Dobra je da je srednje pivo u kafiću, ovolikoooo, 2l
Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 06 Avgust 2016, 23:52 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Uzivaj Vlado! Meni se cini da su suncobrani na prvoj fotki postavljeni nisko ili mozda dublje ukopani zbog vetra? Slika unutar zidina me podseća na Kalemegdan! Kolike zidine!
Deki, predlozena ideja, olimpijska regika je odlicna! Ako čoveka hoće malo da mrdne iz jednog mesta, tamo ima svašta da se vidi, a stbarno su svuda plaze. Nije lepo kao na Skitoniji i ostrvima, ali sasvim je ok.
Ivan je vec bio na Skitoniji i mozda ni to ne bi da ponavlja tako skoro, kao i ja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 00:02 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Brzi, prošetajte uveče kroz Neos, živo je i zađite u njegove zavučene delove kraj mora, lepo je! Uvek mi je bilo lepse uveče u Neosu u odnosu na Nikiti i ako ovaj prvi nema šetalište. Metamorfozis ranije nije bio takav...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 00:21 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
DV!
U Beogradu smrdi na smog. Ne miriše more. Hladno je. Bljak.

Pobegli smo nevremenu u Skoplju za sat vremena. Sad čitamo da je 800 gromova udarilo. Hvala Bogu da nismo imali muke tog tipa!

Sutra možda i neka reč više...

VlaMar, uživaj maximalno!

LN!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 07:53 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
Dobro nam se vratili!

Sunce kod nas ali sveže. Nadam se da će biti dan bez kiše. Juče sam pokisla i smrzla se :brrrr:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 09:12 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Dobro jutro, drugari! :ljubac: :ljubac: :ljubac:

Lepe slike! :op-op:

Zmajevi, dobro nam se vratili! Verujem da povratak u ovo "sumorilo" jos vise pojacava zal za morem... :romance-grouphug:

Lune, ne znam sta te muci, ali saljem veliki :romance-grouphug: I nadam se da ce ti se sloziti kockice za septembar, oktobar! :ljubac:

Vladice, Rodos sa tvojih slika mi se dopada...u stvari, "sa svih slika" koje dosad videh mi se svidja! :op:

Svoja zapazanja o Sitoniji iznesoh davno...Deki Prekrsteni je izneo bas "u dlaku" dozivljaj kao moj! :D :ljubac: Vidim da Blaza, Daca, Brzi...takodje imaju "moj osecaj za filing"... :ljubac: :ljubac: :ljubac:

Dzaba lepota, kad ne budi emociju! :shifty:

Eto!

Odoh da obaram novi olimpijski rekord! ;)

:ljubac: :romance-grouphug:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 10:20 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Zmaki, dobro došli! Sreća je što ste izbegli nevreme u Mk!
U Bg jesen...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 10:21 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 12:50
Brzi je napisao:
Pa moze tu i Skitonija da se upise na listu mogucnosti. Samo nikako Neos Marmaras. Prosao sam juce kolima kroz njega i dusu je ispustio.
Blaza moze jug da ti opise, tamo jos nismo bili.

Potez od Porto Karasa do Porto Koufa je lep i liči na Tasos. Puno borova, sve je zeleno. Puno malih uvala, mada neke od njih imaju i stene na ulazu u vodu.
Jedino mesto na tom potezu je Toroni, ostalo su apartmani i manja apartmanska naselja sporadično razbacani po tim uvalama i po neki kamp.
Što se tiče Toronija ima lepu plažu, mada ja ne volim te kilometarske plaže ali pesak je zaista lep i ima puno mesta zbog dužine plaže. Samo mesto mi se ne dopada, red kuća uz plažu i neko kao šetalište koje uveče liči na vašar. Preko dana je malo bolji utisak.

Porto Koufo zanimljivo malo ribarsko mesto. To je u stvari luka u dobro zaklonjenom zalivu, jedan hotel, par apartmansih kuća i 5-6 taverni.

Nakon Koufa sledi potez "spržene zemlje" sve do iza Sartija i Oranž biča.
Meni se ne dopada taj reljef bez zelenila i sa niskim rastinjem, ali tu ima par izuzetnih plaža (Kalamitsi, Tigania, Klimataria, Klaritsi)
Samo selo Kalamitsi izuzetno malo sa relativno dosta smeštajnih kapaciteta. Plaža izuzetna.
Oblast oko Sikije najružnija, mada isto ima dobre plaže. Ali u zaleđini je velika i gola ravnica pa me sve podseća na nekakvu pustinju.

Sarti - duga i odlična plaža ali sa gotovo konstantim vetrom i talasima. Tu smo se istalasali bolje nego na Paradizu. Stari deo mesta ima lep blok uskih uličica i puno lokala, lepo za večernju šetnju, ali u samom Sartiju nikad ne bi odseo zbog prevelikog broja turista i tog vetra.

Zatim sledi biser prirode - Oranž bič, jedini problem je gužva tako da nije za celodnevni boravak ali je odlično da se dođe, pobacaju stvari na stene i opali kupanjac od 2 sata pa teraj dalje.
Odatle se reljef menja, opet puno uvala koje se kriju i dave u gustom zelenilu, nema naseljenih mesta, samo plaže i kampovi i tako sve do Vurvurua.

Ni Vurvuru se ne može nazvati naseljenim mestom već više vikend naseljem sa brojnim apartmanskim kućama i hotelima razbacanim po par uvala. Tu u blizini ima plaža Fava, Karidi i Lagonisi koje su odlične. I pri kraju Sitonije je opet ribarsko selo Ormos Panagias, koje nisam obišao pa ne mogu ništa o njemu da kažem.

Sve u svemu, potez od Psakudije do Marmarasa je naseljeniji i civilizovaniji dok su jug poluostrva i istočna strana više za robinzone uz par oaza civilizacije.

Ono što je meni zasmetalo je pojava divljih kampera na mnogim "neorganizovanim" plažama pa čak i na organizovanim. Jednostavno, zauzmu celu plažu, sve liči na cigansku čergu. Ima tu i porodičnih ljudi ali i dosta persona pored kojih ne bi voleo da zaspim. Nije prijatno kad dođete sa decom na plažu a iz šatora izađe čika "go ko od majke rođen", samo malo dlakaviji. Izađe i po neka vremešna teta za koju je puno bolje da nije ni izlazila. Čudi me da nadležni turistički radnici to dozvoljavaju. Posebno je pitanje gde obavljaju fiziološke potrebe. Odgovor se krije u obližnjem žbunju a ponekad odgovor donesu i talasi.

I pored lepote prirode u oko zapada potpuno odsustvo bilo kakve želje lokalnog stanovništva da i samo oplemeni okolinu. Tako možete videti skupo i fensi apartmansko naselje u zaleđu plaže, gde je noć 150 eura, a onda od apartmana do plaže prolazite kroz bodljikavo žbunje, strnjiku, šipražje iza kojeg se kriju ko zna kakve živuljke.

U Toroniju kao postoji neko šetalište uz plažu, ali pojas od šetališta do plaže je često takođe zarastao u žbunje, nepokošenu travu a poseban specijalitet lokalne samouprave je postavljanje kontejnera uz svaku baštu restorana koji su uveče, kada se ti restorano obično i obilaze, prepuni smeća koje kipi na sve strane. Fantastičan ugođaj, s jedne strane pogled na more a s druge na prepuni kontejner. Mada ima to i dobrih strana, ako vam se hrana ne dopadne a nemate kuče ili mače kome bi zapakovali za poneti, samo frljnete preko ramena u najbliži kontejner.

E da, zaboravih da istaknem već mnogo puta sa raznih strana izrečen utisak.
Opet se oduševim kada uđem u Srbiju i vidim koliko je zelena i lepa. Često nepravedno zapostavljamo sopstveno dvorište. Mi smo za Grčku i Makedoniju - mala Švajcarska. Jedino što Grci imaju morence i to lepo morence. Ali ni Švacarska nema more pa joj to ne smeta da bude Švajcarska.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 11:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Moguce da smo Švajcarska za njih i ne samo za njih vec za ceo region. Isto smo kao oni u odnosu na ostatak zapadne evrope, najskuplji za zivot, sa najskupljim gorivom, najskupljom hranom, najvecim kamatnim stopama banaka... pored takve švajcarske Srbije, prosto pozelim da zivim u nigerijskoj Srbiji.

Dobar dan.
Zmaji i ser žiletu srecan povratak u Švajcarsku!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 11:20 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Mrak. Hladno. Upaljena svetla po stanu. :snooty:

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 11:29 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 12:50
Del Boy je napisao:
Moguce da smo Švajcarska za njih i ne samo za njih vec za ceo region. Isto smo kao oni u odnosu na ostatak zapadne evrope, najskuplji za zivot, sa najskupljim gorivom, najskupljom hranom, najvecim kamatnim stopama banaka... pored takve švajcarske Srbije, prosto pozelim da zivim u nigerijskoj Srbiji.

Dobar dan.
Zmaji i ser žiletu srecan povratak u Švajcarsku!

Mislim da je bilo jasno da se moja konstatacija odnosila na prirodu i reljef.
Sve drugo je neka sasvim posebna tema o kojoj iz principa ne diskutujem po forumima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 12:18 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Hvala Blazo za izvestaj. Ja nisam imao vremena ni snage da se pripremim za Sitoniju, tako da sam ovde dosao na bum. Prvi put na Tasosu sam znao svaku plazu poimence i sta me ceka na njoj. Ovde, kresnem auto i kad vidim neki znak skrenem. Tako da mi sve info koje sad pisete znace, jer net i uslovo ne dozvoljavaju da iscitam nasu detaljnu temu o Sitoniji.

Za sada, plaze su neuporedivo bolje nego na Tasosu, ali je i guzva neuporedivo veca. Uz izuzetak Alikija, Psili Amosa i gradske plaze u Potosu koje su neupotrebljive za mene.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Avgust 2016, 14:30 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Deki, hvala na predlogu ali mislim da ću Paraliju da preskočim. Nervira me ta pumpa što toči TNG pošto ga ja nemam i ondak ja da gledam kako se drugi džaba voze? E neće moći.
Blažo, dobar ti izveštaj. Mi smo jedne godine bili u Sartiju i jedne u Toroniju. Ipak, nismo mnogo videli od Sitonije pošto smo imali malo dete pa nismo lutali. Meni se Toroni ne sviđa jer je to red kuća uz more koje ima ''šetalište'' širine 1,3 m. Sarti, već sam pisao, vetrovit, hladan, uveče imaš gde da šetaš i upoznaš se sa proizvodnjom NR Kine. Neos Marmaras mi je već sam napisao kao brazilske favele. Mi smo na Lagomandri ručali, svi je hvale, nama se nije nešto dojmila za kupanje ali nismo je ni najbolje sagledali. Kalamitsi nas je oduševio. Porto Koufo ima lep pogled, nikakvu plažu koja jedino ima prednost da je pusta, i pesak na toj plaži ima neke crne ljuspice koje se peru tek posle dva dana (bili smo svi istačkani). Kad uđeš u vodu posle par meteri ide ambis i dubina da se jedva vidi dno, ja krenuo sa maskom da vidim kako to izgleda i kad sam video taj ambis okrenem se i postignem svetski rekord u plivanju do obale. Kad bi se vraćao na Sitoniju rado bih da se smestim u Kalamiciju. Tamo nam je stvarno bilo lepo a na skroz desnom delu plaže pesak kao na Dunavu (jeees).

Evo i prilog, pogledajte slike pa recite da li podseća na Neos
http://mondo.rs/a927258/Sport/Ostali-sp ... gn=mondofb

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2239, 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: jack i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.