Medeno srceZnam da verovatno imate neku varijantu, al’ evo i ova moja, proverena.
Ukus je
isti kao kupovno medeno srce, a oblik su klasične kocke, k’o i svi ’smuti-pa-prospi’ kolači

, a ako baš imate vremena i volje, možete da ga radite i u srcastim kalupima (videh kod kineza i teflonske i one silikonske), ali nemam pojma koliko tura tih plehića bi izašlo
Muti se sve u 1 posudi (što volEm tak’e kolače što ne prljaju mnogo sudova

)
DakleM:
2.5 čaše brašna kašikom izmešati sa
0.5 čaše šećera,
malo soli (prstohvat, ovo se
obavezno stavi u sve što je čokoladno: testa, filove, kekse),
pola kesice sode bikarbone,
pola kesice praška za pecivo (da, ide oboje),
2 kašike kakao praha,
1 punom kašičicom one kotanyi mešavine za medenjake (ili cimeta, muskatnog oraha i mlevenog karanfilića), dodajte
3 kašike ulja,
1 čašu (onu od jogurta/pavlake) meda i
1 čašu mleka, i sve lepo izmešajte
Polovinu ove mase sipajte u pleh postavljen papirom i pecite na 170˙C. Kad je gornja korica dovoljno čvrsta da se po njoj može mazati fil (kod mene 10ak minuta), spremite fil: otopite
100gr čokolade za kuvanje i izmešajte sa
100g džema (kajsija ili šipak, nešto kiselo svakako), da se rastopi, tj bude tečnije i lakše za mazanje.
Premažite preko kore, izlijte drugu polovinu testa i vratite u rernu da se ispeče do kraja.
Može, a ne mora, da se prelije glazurom od čokolade (100g čokolade za kuvanje + 3 kašike ulja). Kad se ohladi, isecite na kocke. I.... više ne kupujete "Medena srca"
E, sad idu moje mudrolije:
Nije problem ni ako se ispeče donja kora skroz pre filovanja i dodavanja ostatka testa, pa se ne stresirajte oko minutaže.
Ako se peče u plehu 30x20, onda će biti debeljuškaste kocke, oko 6cm visoke. Sa ovom površinom mi je ok po 100g svega za fil i za odozgo.
Ali, ja volim kad su kocke malo tanje, pa uzmem veći pleh, bar 35x25, i onda stavim u fil 150g čokolade i 200g pekmeza, a odozgo još 150g čokolade+5k ulja

A ako pravim za neko slavlje, gde se seckaju finske, male kockice, onda u plehu od rerne, samo 1 sloj testa, a fil/preliv od 200g pekmeza+250g čokolade stavim odozgo i to je to. Mogu ukrasne mrvice još da se dodaju dok je čokolada mekana.
Ovaj kolač može danima da stoji, i van frižidera. Ako je dobro sakriven od ukućana