Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 11:25

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Sreda, 30 Decembar 2015, 19:07 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Drugari hvala na odgovorima.

IgorL :text-welcomeconfetti:
Dobrodošao na stranice našeg foruma. Po slikama deluje da bi imao šta da nam predstaviš, slobodno se raspiši. Pozivam te da nam se priključiš i u kafiću gde se virtuelno družimo i gde je pisanje opuštenije.

Bojim se da je ovog puta problem u meni. Da se samo ja pitam letovao bih ponovo na Kefaloniji. I sada sva mesta upoređujem sa Kefalonijom i pronalazim mane.
Čitali ste, do sada sam išao busom i rentirao auto na 3 dana. Sledeće letovanje moramo da uglavimo u 2 nedelje jula, agencije se drži nekih standardnih datuma 1/11/21, pa je ideja da idemo kolima, a Halkidiki se čini kao dobra ideja i zbog dužine puta i finansijski.
Pročitao sam pažljivo temu i nekako izdvojio 2 mesta:
Nikiti kao najbliži, na raskrsnici za obilazak obe strane Sitonije, najbolje i najjeftinije snabdevanje i ok smeštaj
Sarti zbog dugačke plaže i veličine mesta. Stalno se spominje vetar uz Sarti, koliko je on neprijatan i da li to znači da ima talasa?
I dalje nabacim kamp kao varijantu.

Del moji prijatelji su sa malim detetom išli u Kalamici. Njima je bilo super jer su imali smeštaj na samoj plaži, sa velikim dvorištem i zezalicama za decu, sitan pesak na plaži i dug plićak, 2-3 puta su seli u auto i otišli u Sarti. Već sledeće godine su bili stava da je mesto suviše malo, a klinac veći.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 30 Decembar 2015, 19:31 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 04 Novembar 2015, 12:20
Ja idem u Nikiti baš iz razloga koje si nabrojao. Kalamici je prelep ali dosadan. Sarti...kada su talasi, a uglavnom su uvek, onda je u starom delu neprihvatljivo za osobe ispod 10 i preko 55 god. Ruše sve pred sobom. U novom delu je plićak i tu je O.K. U Toroniju je možda i najlepše ali nema baš neke zabave.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 30 Decembar 2015, 19:42 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Moj kolega iz kancelarije je 2014.bio u sartiju, nije kaze bilo vetra uopste, vise mu je smetalo sto nema tuševa na plaži

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 30 Decembar 2015, 19:53 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 04 Novembar 2015, 12:20
Slika

Sarti, sredina Augusta 2014

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 30 Decembar 2015, 21:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 12:50
Što se tiče Skitonije, meni je najbolji deo obale od Nikitija do Toronija, sa akcentom na Lagomandru.
Ko me poznaje zna da naprosto obožavam zelenilo, četinare, hlad na plaži a da se grozim makije, dugih peščanih plaža na kojima nemaš gde da se skloniš od sunca.
Lagomandra ima debelu ladovinu, u blizini je Neos Marmaras, koji kakav god da je, ipak predstavlja najveće i najzanimljivije mesto na Sitoniji.
Na pomenutom potezu ima još par zanimljivih plaža.
Istočna obala Sitonije ima svojih lepota, ali je mnogo više divlja, razdaljine za obilazak plaža su veće, manje su pristupačne i put je krivudaviiji. Lepo je za jedan ili dva izleta tokom letovanja. Mesta na toj strani su mi apsolutno nezanimljiva i predstavljaju obične prašnjave selendre.

A vetar na Sitoniji je posebna priča i to je ono što u dvoboju Sitonija - Tasos uvek prevagne na stranu Tasosa. Mada, i mimo vetra - Tasos je velemajstorsko delo bogova, a Sitonija ne tako loša kopija, ali ipak samo kopija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 10:47 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 30 Decembar 2015, 08:55
:text-happynewyear:

Evo mojih iskustava sa dva poslednja letovanja na Sitoniji. Oba puta (2013. i 2014.) smo bili u Metamorfozisu, u regiji Ormilija, malom mestascu neposredno pre ulaska na Sitoniju.
Metamorfozis je vazdusna banja i okruzen je borovom sumom. Sastoji se od recimo 5x5 ulica i nekoliko decijih kampova u okolini. U samom mestu ima svih potrebnih sadrzaja za letovanje sa manjom decom. Decija igralista, igraonica, lekar, apoteka, pekara, mesara, ribarnica, nekoliko marketa, piljara, restorana i fast-food restorana. Tu je i veliki broj apartmana i nekoliko hotela (Simeon, Golden beach, Porto Matina... Slike 1 i Slike 2

Mi smo oba puta odseli u apart-hotelu 4-YOU . Gosti hotela mogu za 2e iznajmiti suncobran, 2 lezaljke i malu stolicicu na plazi pored hotela Poto Matina. Od plaze je udaljen 2-3 min, od parka 3-4 min, od centralne ulice 1-2 min, a do najblizeg marketa Stela i restorana treba manje od 1 min. U Stela marketu, kojeg drzi Janis se dobija popust 10%. Za dobrodoslicu smo dobili po flasu gazirane i negazirane vode i litar djusa i malu flasicu 50ml lokalnog maslinovog ulja kojeg proizvodi gazda Kostasov otac. Hotel se nalazi pored hotela Simeon. Ima oko 30 studija i apartmana, kao i bazen za decu i pool bar. Noviji je objekat i sve jos uvek funkcionise. Apartman se sastoji od: sobe sa bracnim lezajem, dnevnog boravka sa ugaonom garniturom i kuhinjom, kupatila sa tus kabinom i prostrane terase na kojoj su sto i 4 stolice. Opremljen je malim lcd tv, klimom, sefom, susacem za ves, cesmom i crevom na terasi (za ispiranje peska), komarnicima. U kuhinji je potreban broj escajga, soljica, tanjira, serpi, mali sporetic sa rernom i mali frizider. App se cisti svaki dan, dobijaju se peskiri, nisam siguran na koliko ih menjaju, moguce je na 3 dana a posteljinu na 5. WiFi signal je bio dobar i u app Gazda Kostas zna srpski i ima jos 3 kuce u MM: 4-YOU Family (nova kuca (2015.) lux smestaj sa porodicnim 4-6 krevetnim apartmanima , Vangelis i Skuras (nesto jeftiniji smestaj).

Plaza je najlosiji deo mesta, onako zadovoljavajuca 2+.

Slika

Ali su zato u blizini (10-15km) neke od najlepsih plaza na Sitoniji.

Na zapadnoj obali:

Agios Ioannis
Koviou
Kalogria
Lagomandra (~20km)

I na istocnoj:

Trani Amouda
Lagonisi
Karidi

U blizini je i Nikiti (8km), vece mesto u kome su 3 supermarketa (Masutis, Lidl, Galaxias) U Nikitiju je 2014. napravljeno novo staliste .
U sezoni (avgust) moze biti problem saobracajna guzva i parkiranje. Nama se par puta dogadjalo da cekamo i 20-30 min na semaforu u Nikitiju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 11:42 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Neos Marmaras

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 11:44 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Nikiti

Slika

Lagonisi

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 11:46 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Luna park u Metamorfozisu

Slika

Igraliste u MM

Slika

Park u MM

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 11:47 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Thalassa bar u Metamorfozisu

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 11:49 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Trani Ammouda, Ormos Panagias, bar hotela Antigoni

Slika

Kalogira, Mango bar

Slika

Agios Ioannis, Aqua Heavens bar

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 12:38 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
:bravo: Igore, lepo je po ovoj hladnoći čitati priču koja je nadahnuta toplijim krajevima i gledati sve ove lepe slike i filmove!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Januar 2016, 17:07 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Blaža je napisao:
Što se tiče Skitonije, meni je najbolji deo obale od Nikitija do Toronija, sa akcentom na Lagomandru.
Ko me poznaje zna da naprosto obožavam zelenilo, četinare, hlad na plaži a da se grozim makije, dugih peščanih plaža na kojima nemaš gde da se skloniš od sunca.
Lagomandra ima debelu ladovinu, u blizini je Neos Marmaras, koji kakav god da je, ipak predstavlja najveće i najzanimljivije mesto na Sitoniji.
Istočna obala Sitonije ima svojih lepota, ali je mnogo više divlja, razdaljine za obilazak plaža su veće, manje su pristupačne i put je krivudaviiji. Lepo je za jedan ili dva izleta tokom letovanja. Mesta na toj strani su mi apsolutno nezanimljiva i predstavljaju obične prašnjave selendre.

A vetar na Sitoniji je posebna priča i to je ono što u dvoboju Sitonija - Tasos uvek prevagne na stranu Tasosa. Mada, i mimo vetra - Tasos je velemajstorsko delo bogova, a Sitonija ne tako loša kopija, ali ipak samo kopija.

1. Slažem da je na potezu Nikiti - Toroni Lagomandra jedna od najboljih plaža, ali meni su nekako draže one mnogo manje posećene uvelice negde posle Porto Karasa, ali se ne nalaze tako blizu glavne magistrale, pa mnogi i ne znaju za iste.
2. Na Sitoniji ima još dosta plaža sa četinarima (malo razređeno doduše), ili finom hladovinom od nekog drugog zelenila...
3. Par zanimljivih plaža?! Sitonija je prilično velika, a plaže se smenjuju na svakih par 100m, ma ima tu još zanimljivih, sigurno!
4. Istočna obala u opšte nije TAKO divlja, a plaže su "načičkane" kao i na zapadnoj obali, te u ta "dva izleta" fakat se ne može videti skoro "ništa" od te lepote.
5. Put jeste krivudav, ali prilaz skoro svim plažama je asfaltiran, samo na par se stiže niz zemljani put, koji je sasvim kratak... za istraživanje onih skrivenih bisera fakat treba malo i pešačenja.
6. Vetar na Sitoniji? Ja znam da zapadna obala Lefkade važi za vetorvitu, ali za Sitoniju (osim Sartija), takva karateristika ne postoji. Tri puta sam bila na Sitoniji, sem jedanput na Thalatta plaži, nikada vetar tamo nisam primetila. :naughty:
7. Maleni Tasos jeste svakako delo bogova, ali lepota prirode na Sitoniji je po meni sasvim jedinstvena.

Ono što Tasos ima lepše od Sitonije, jesu primorska i planinska sela, a takođe i mesta sa arhološkim iskopinama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 05 Januar 2016, 10:49 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
milenaidaki je napisao:
Blaža je napisao:

1. Slažem da je na potezu Nikiti - Toroni Lagomandra jedna od najboljih plaža, ali meni su nekako draže one mnogo manje posećene uvelice negde posle Porto Karasa, ali se ne nalaze tako blizu glavne magistrale, pa mnogi i ne znaju za iste.
2. Na Sitoniji ima još dosta plaža sa četinarima (malo razređeno doduše), ili finom hladovinom od nekog drugog zelenila...
3. Par zanimljivih plaža?! Sitonija je prilično velika, a plaže se smenjuju na svakih par 100m, ma ima tu još zanimljivih, sigurno!
4. Istočna obala u opšte nije TAKO divlja, a plaže su "načičkane" kao i na zapadnoj obali, te u ta "dva izleta" fakat se ne može videti skoro "ništa" od te lepote.
5. Put jeste krivudav, ali prilaz skoro svim plažama je asfaltiran, samo na par se stiže niz zemljani put, koji je sasvim kratak... za istraživanje onih skrivenih bisera fakat treba malo i pešačenja.
6. Vetar na Sitoniji? Ja znam da zapadna obala Lefkade važi za vetorvitu, ali za Sitoniju (osim Sartija), takva karateristika ne postoji. Tri puta sam bila na Sitoniji, sem jedanput na Thalatta plaži, nikada vetar tamo nisam primetila. :naughty:
7. Maleni Tasos jeste svakako delo bogova, ali lepota prirode na Sitoniji je po meni sasvim jedinstvena.

Ono što Tasos ima lepše od Sitonije, jesu primorska i planinska sela, a takođe i mesta sa arhološkim iskopinama.

1.Slazem se
2.Slazem se
3,Slazem se
4.Slazem se
5.Slazem se
6.Slazem se
7.Slazem se

Sitonija i Tassos , svaki je jedinstven za sebe, ali treba ici i dalje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 05 Januar 2016, 10:58 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Hvala Bokins!! Tako se često u Grčkoj zaljubimo u neko od njihovih ostrva i stalno bismo im se vraćali, ali stvarno treba otvorenog srca istraživati dalje.

Da se ispravim, na Tasosu nisu planinska, nego brdska sela. Malo sam lupila i ostala živa. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.