VlaMar je napisao:
1.
Pefkari ne posustaješ ni na jednom polju, svaki dan zanimljivi događaji na bazenu, u akciji "više volim plavo nego zeleno",
2....nova tema je odlična, toliko puta sam bio u Grčkoj a znam tek nekoliko opštih fraza i brojeve.
3. Zato ako ikad krenem na neko od "zamaštanih " putovanja ne bih poželeo boljeg saputnika.
4. Reci mi samo, koliko puta si juče pravila palačinke
1. To mi je najveci zivotni problem! Nekad TREBA znati "zakociti"! A ja to- NE UMEM! Kad krene "ACTION"- ne staje se, po cenu smrti!

A to ume da "kosta zdravlja i zivaca"! Sve stignes, a padnes! I razbolis se, npr.! Imunitet oslabi, pa se posle "krpis"!

Dok si mlad, to se "zamaskira", ali, sa godinama sve manje mozes da "arcis" organizam. Zato sam danas zamolila clanove porodice, sto retko radim, da preuzmu deo "mojih" poslova...i, hvala im na tome sto su pristali... kako su oni to zavrsili, meni ostaje vremena da "otvorim novu temu", a i da imam snage za druge stvari...i za "Kafic" (prepravke)...ostalo mi je jos oko 400 strana...
2. Petronije je "krivac" sto sam tako "odlepila" u jednom trenutku...i pomislila: ako sad to ne zapocnem, ko zna kad cu!
3.
4. Juce- "samo" jednom!

Tati sam juce pravila puding...da ne jede samo palacinke!

Kod njega nemam bas neke uslove za pravljenje kojecega...em je pobacao pola "inventara", koji je ostao od mame (sto ne znajuci "sta ce mu neke stvari", sto iz ko zna kojih razloga....), em ne mogu stalno da trazim gde je sta, pa posle da, brzo, perem i "sakrivam" od njega, da ne bi bacio...znam da vam zvuci cudno...i meni zvuci! To nije moj tata! A opet- jeste! Samo, nekako "promenjen"!

Trudim se da, pribrano, koliko god mogu, prihvatim da stvari tako stoje: bolje nece biti, samo da ne bude gore!
dujaspasa je napisao:
1. Pefkari, Jack ti je već rekla, a ja da ponovim! Afusalija je ono slatko belo,duguljasto, krupno groždje.
2. Polovinom septembra pošaljem ja Spasu na kvantaš da kupi krastavčiće, šargarepu i karfijol za turšiju. On se vrati sa sve tim, PLUS dve gajbice afusalije! Kad nisam pala u nesvest!

Kaže, gazda imao još samo te dve gajbice i išlo mu se kući pa je dao sve u pola cene!
Šta da radim sa tolikim groždjem?
3. Stanem ti ja u
Ф!

4. Setim se da smo jednom negde blizu Ljiga u jednom restoranu jeli belo groždje u turšiji. Što da i ja ne napravim? I eto, uspelo je! U jednu teglu sam dodala i ljute papričice. Inače stavlja se na isti način kao i sva druga turšija.
5. Ako nekog interesuje mogu da napišem recept. Uvek mi uspe i bude hrskava!
6. Medjutim glavni štos je što sam jednu gajbicu groždja obesila unatraške da se suši. Negde u januaru će biti super za jelo! Njam, njam!

1. Zapamticu! Hvala!
2. Imali smo mi, u mom "devojackom komsiluku", na Slaviji, komsinicu koja je sestri i meni bila kao druga majka...tako smo je i zvale...i, pricala nam ona...imala je muza koji je voleo "da se trpa u kuhinju", a pojma nije imao o tome, osim da klopa...

...i, kaze ona: "Posaljem ja mog Radomira da mi kupi 2 kg krompira, on se vrati sa 5 kila luka!"

Inace, bili su jako dobri i duhoviti ljudi! Tvoja prica me podseti na njih!
3.

Tacno te zamisljam!
4. Ja sam probala samo tu "slatko-ljutu" varijantu....malo ti "suzi oko", a slatko ti u dusi!

Ma, to je meni "vrh"! (a inace ne jedem ni ono sto "rezi"!)
5. Interesuje, interesuje, samo napisi!
6. Dujo, pravis mi "zazubice", samo da znas! Obozavam suvo grozdje! Obozavam svu hranu, u stvari, a narocito "home made" proizvode!