Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 06 Oktobar 2026, 06:04

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1539, 1540, 1541, 1542, 1543, 1544, 1545 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 18:23 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Pol: Seka
Ma tu sam ja. I tamo. To jest, kad nisam tu, onda sam tamo i obrnuto :mrgreen:
Uglavnom, ne postizavam... Ovaj mesec ne stižem ni sa posla da gvirnem, da po'vatam propušteno gradivo.... Naiđu tako neki periodi, kad bi mi bilo malo i da dan traje 48 sati.

U svakom sločaju, Pef i celoj ekipi koja je radila na spasavanju ovog našeg raja :ljubac: :romance-grouphug: :text-thankyouyellow:

I da, onaj Dujin Afusali - to i jeste belo grožđe, pa pretpostavljam da je to turšija koju si probala

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 19:10 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Eto- misterija razresena! :D

Inace, pre nekog vikenda, bili smo, opet, kod istih prijatelja...i, slavio se rodjendan....iznela domacica sve same lepe stvari (Uzicanka je, pa toga ne manjka, nikad!)... i, izmedju ostalog- "tursiju"! Ostali su "mlatili" ostale djakonije, a pored mog tanjira je stajala cinijica sa "belim grozdjem"...i, svima bilo neprijatno da traze da im dodam (sala, sve su stari, dobri drugari!), a ja se "pravila Tosa"! :whistle: :whistle: :whistle: ...i "krckala" tursiju... :op:

jack je napisao:
1. Naiđu tako neki periodi, kad bi mi bilo malo i da dan traje 48 sati.

2. U svakom sločaju, Pef i celoj ekipi koja je radila na spasavanju ovog našeg raja :ljubac: :romance-grouphug: :text-thankyouyellow:

1. Sve te razumem! Imam isti osecaj! :?

2. Slika Slika Slika

Radovi su jos u toku, ali se privode kraju! ;)

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 20:21 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Pefkari ne posustaješ ni na jednom polju, svaki dan zanimljivi događaji na bazenu, u akciji "više volim plavo nego zeleno", nova tema je odlična, toliko puta sam bio u Grčkoj a znam tek nekoliko opštih fraza i brojeve. Zato ako ikad krenem na neko od "zamaštanih " putovanja ne bih poželeo boljeg saputnika. Nadam se da će mi Bog ostaviti dovoljno pameti i snage da kada završim neke ovozemaljke materijalne potrebe mogu da radim samo da bih sebi omogućio takva putovanja. Imam kolegu od koga sam puno naučio, koji je radio u vojnom birou, imao benificiran staž i ranije otišao u penziju, deca su mu već odrasla. Sada prihvata tek poneki posao godišnje, od kako sarađujemo bio je u Indiji, Kini, Južnoj Americi, sada se sprema za Kubu.
Reci mi samo, koliko puta si juče pravila palačinke :)
Dujo termin "baš mnogo" ne bih iskoristio za obe destinacije :) . Nikada nisam probao grožđe u turšiji, volim te kombinacije ukusa ljuto-slatko, ima li neki poseban postupak pripremanja.
Jack lepo je videti te opet ovom mestu. Imam utisak da ima u tebi još neispričanih priča.
Del bio si u pravu, pao sam na guzu, ali više na drugoj temi.

Dobro veče!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 20:29 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Pefkari, Jack ti je već rekla, a ja da ponovim! Afusalija je ono slatko belo,duguljasto, krupno groždje.
Polovinom septembra pošaljem ja Spasu na kvantaš da kupi krastavčiće, šargarepu i karfijol za turšiju. On se vrati sa sve tim, PLUS dve gajbice afusalije! Kad nisam pala u nesvest! :o Kaže, gazda imao još samo te dve gajbice i išlo mu se kući pa je dao sve u pola cene!
Šta da radim sa tolikim groždjem? Stanem ti ja u Ф! :D
Setim se da smo jednom negde blizu Ljiga u jednom restoranu jeli belo groždje u turšiji. Što da i ja ne napravim? I eto, uspelo je! U jednu teglu sam dodala i ljute papričice. Inače stavlja se na isti način kao i sva druga turšija. Ako nekog interesuje mogu da napišem recept. Uvek mi uspe i bude hrskava!
Medjutim glavni štos je što sam jednu gajbicu groždja obesila unatraške da se suši. Negde u januaru će biti super za jelo! Njam, njam! :op:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 20:56 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

VlaMar je napisao:
1. Pefkari ne posustaješ ni na jednom polju, svaki dan zanimljivi događaji na bazenu, u akciji "više volim plavo nego zeleno",

2....nova tema je odlična, toliko puta sam bio u Grčkoj a znam tek nekoliko opštih fraza i brojeve.

3. Zato ako ikad krenem na neko od "zamaštanih " putovanja ne bih poželeo boljeg saputnika.

4. Reci mi samo, koliko puta si juče pravila palačinke :)

1. To mi je najveci zivotni problem! Nekad TREBA znati "zakociti"! A ja to- NE UMEM! Kad krene "ACTION"- ne staje se, po cenu smrti! :? A to ume da "kosta zdravlja i zivaca"! Sve stignes, a padnes! I razbolis se, npr.! Imunitet oslabi, pa se posle "krpis"! ;) Dok si mlad, to se "zamaskira", ali, sa godinama sve manje mozes da "arcis" organizam. Zato sam danas zamolila clanove porodice, sto retko radim, da preuzmu deo "mojih" poslova...i, hvala im na tome sto su pristali... kako su oni to zavrsili, meni ostaje vremena da "otvorim novu temu", a i da imam snage za druge stvari...i za "Kafic" (prepravke)...ostalo mi je jos oko 400 strana... :idea: :D

2. Petronije je "krivac" sto sam tako "odlepila" u jednom trenutku...i pomislila: ako sad to ne zapocnem, ko zna kad cu! :D

3. :ljubac: :op:

4. Juce- "samo" jednom! :smesko-levo-desno: Tati sam juce pravila puding...da ne jede samo palacinke! :D Kod njega nemam bas neke uslove za pravljenje kojecega...em je pobacao pola "inventara", koji je ostao od mame (sto ne znajuci "sta ce mu neke stvari", sto iz ko zna kojih razloga....), em ne mogu stalno da trazim gde je sta, pa posle da, brzo, perem i "sakrivam" od njega, da ne bi bacio...znam da vam zvuci cudno...i meni zvuci! To nije moj tata! A opet- jeste! Samo, nekako "promenjen"! :( Trudim se da, pribrano, koliko god mogu, prihvatim da stvari tako stoje: bolje nece biti, samo da ne bude gore! :pray:

dujaspasa je napisao:
1. Pefkari, Jack ti je već rekla, a ja da ponovim! Afusalija je ono slatko belo,duguljasto, krupno groždje.

2. Polovinom septembra pošaljem ja Spasu na kvantaš da kupi krastavčiće, šargarepu i karfijol za turšiju. On se vrati sa sve tim, PLUS dve gajbice afusalije! Kad nisam pala u nesvest! :o Kaže, gazda imao još samo te dve gajbice i išlo mu se kući pa je dao sve u pola cene!
Šta da radim sa tolikim groždjem?

3. Stanem ti ja u Ф! :D

4. Setim se da smo jednom negde blizu Ljiga u jednom restoranu jeli belo groždje u turšiji. Što da i ja ne napravim? I eto, uspelo je! U jednu teglu sam dodala i ljute papričice. Inače stavlja se na isti način kao i sva druga turšija.

5. Ako nekog interesuje mogu da napišem recept. Uvek mi uspe i bude hrskava!

6. Medjutim glavni štos je što sam jednu gajbicu groždja obesila unatraške da se suši. Negde u januaru će biti super za jelo! Njam, njam! :op:

1. Zapamticu! Hvala! :ljubac:

2. Imali smo mi, u mom "devojackom komsiluku", na Slaviji, komsinicu koja je sestri i meni bila kao druga majka...tako smo je i zvale...i, pricala nam ona...imala je muza koji je voleo "da se trpa u kuhinju", a pojma nije imao o tome, osim da klopa... :D ...i, kaze ona: "Posaljem ja mog Radomira da mi kupi 2 kg krompira, on se vrati sa 5 kila luka!" :haha: Inace, bili su jako dobri i duhoviti ljudi! Tvoja prica me podseti na njih! :ljubac:

3. :haha: :haha: :haha: Tacno te zamisljam! :lol:

4. Ja sam probala samo tu "slatko-ljutu" varijantu....malo ti "suzi oko", a slatko ti u dusi! :smesko-levo-desno: Ma, to je meni "vrh"! (a inace ne jedem ni ono sto "rezi"!) :D

5. Interesuje, interesuje, samo napisi! :op-op: :ljubac:

6. Dujo, pravis mi "zazubice", samo da znas! Obozavam suvo grozdje! Obozavam svu hranu, u stvari, a narocito "home made" proizvode! :bravo: :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 21:16 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
pefkari je napisao:
Onda "skoknuh" do grada, do tate...spremala mu da jede, pravila mu slatkis, popila kaficu sa njim, prisecali se dogodovstina od pre "cetvrt i vise" veka....pa kuci- rucak, sudovi, rasklanjanje...sad me deca cekaju da im pravim palacinke...sad me deca cekaju da im pravim palacinke... :D
Malo me nasmejalo ovo, nisam bio siguran da li toliko voliš da praviš palačinke ili im se čikaš.

Jedan stari:
Živeli sami baka i deka i deka se sprema da pođe u prodavnicu.
- Je si li zapamtio, treba da kupiš dve stvari, hleb i mleko?
- Ok, dve stvari.
- Hleb i mleko, ne treba nam niša drugo.
Vraća se deka posle 20 minuta i nosi kaladont.
- Bog te ubio, ništa ne uradiš kako valja, koliko puta sam ti rekla da kupiš dve stvari. A gde ti je četkica?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 21:50 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Naterao si me da se vratim par stranica unazad! :D Prolupala od umora, pa "udvojila" recenicu! ;) A volim da pravim palacinke! Juce sam vam slikala, dok moji ne pomazase sve! :lol: Sad, da li "s mobilni", ili "s obicni", ne mogu da se setim...!? :think: :shifty:

A za vic, sta reci?! :lol: ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 22:45 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 23:29
pefkari je napisao:
2. Petronije je "krivac" sto sam tako "odlepila" u jednom trenutku...i pomislila: ako sad to ne zapocnem, ko zna kad cu! :D

Јес, Петроније је кривац :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 22:53 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

:liar: :smesko-levo-desno: :ljubac: :ljubac: :ljubac:

Sta nam sanja nasa lepa Vanja? :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 23:03 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 23:29
pefkari je napisao:

Oдох да је будим, па пресвлачење и вечера :D .

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 23:13 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
dujaspasa je napisao:
Ovo definitivno nije tačno. Ona je jedna fina mlada dama i odlično igra jamb! Nego ti hoćeš da te mi sažaljevamo, kao, jadan ti...

Dujo sve gore napisano potpijuem osim ovog jamba. :hand: Pitaj doticnog g-dina ko je sampion u kotrljanju kockica po zelenoj coji. :whistle: Necu puno da se hvalim nije uctivno ali sto zamislim to dobijem,mislim na zbir kockica da ne bude nesporazuma. :dance:

Pef ja nisam neki drinker opste je poznato ali ovo grozdje ja bih radije pretvorio u beli vinski nektar. :roll: Greota mi ovu bozansku vocku bacati u bure sa esencijom pre mi je nekako za barik. :clap: ;)

Jack dobro nam se vratila i od sad redovno gradivo pratila. :obscene-drinkingcheers: Veruj mi nema boljeg mesta na kugli zemaljskoj za otpust mozga na otavu od ovog naseg ostrva. :kolo:

Dobro vece ostrvljani . . . :romance-grouphug:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 23:32 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Deki r-4 je napisao:
Pef ja nisam neki drinker opste je poznato ali ovo grozdje ja bih radije pretvorio u beli vinski nektar. :roll: Greota mi ovu bozansku vocku bacati u bure sa esencijom pre mi je nekako za barik. :clap: ;)

Ne kudi ono sto nisi probao! ;) :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 23:35 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
petronije je napisao:
pefkari je napisao:

Ako ti treba savet za budjenje reci :D mi naseg jedino u bure s vodom nismo stavljali, sve drugo smo probali :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 06 Decembar 2015, 23:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Deki-r4, nisi ti izgleda čuo :hand: celu licitaciju. Prvo je išlo malo predjela i žestina (ko neće, ne mora), zatim dimljena svinjska rebra na roštilju, pa na kajmaku, uz turšiju i ovo groždje, ja umesila pogaču, i naravno Tikveški roze. Mislim da bi uz ovo legla i partija jamba! :office:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 07 Decembar 2015, 00:02 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Del Boy je napisao:
petronije je napisao:
pefkari je napisao:

Ako ti treba savet za budjenje reci :D mi naseg jedino u bure s vodom nismo stavljali, sve drugo smo probali :D

Siroto dete! Zato ono vezba "na noge", da moze da "iskoci iz to bure"! :nja-nja: ;) :ljubac:

Mali Mita, ili Dima, kako ga ja zovem, je jedno medeno i pametno dete! :romance-grouphug: :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1539, 1540, 1541, 1542, 1543, 1544, 1545 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.