Prvi sneg....Novo jutro... Lenjo zevnuh par puta, istegoh se onako, koliko sam dug i širok i pogledah prema drugaru... Spava još... Hm...

Pa neka, pustiću ga još malo. Napravih krug po sobi, pa se vratih na jastuče i još malo odmorih..

Posle nekog vremena odlučih da ga probudim...

Pa dosta je bilo, nema više izležavanja
Hjuškom gurnuh metalnu posudicu za hranu i začu se karakterističan zvuk - to je signal i alarm za budjenje. Drugar ustade, pomazi me, sipa doručak i donese mi vodu. Dok sam ja halapljivo jeo - on se, zamislite, vratio u krevet. A, jok - neće moći...

Lenštino jedna, vreme je za jutarnju šetnju. Hajdemo druže!
Ogrlica, povodac - ja sam spreman!!!
Izlazimo iz lifta, jurim ka vratima, kad - hejjj, šta je sad pa ovo..Odoše šape svaka na svoju stranu. Nešto je klizavo ili mi se čini??

Drugar me gleda i smeje se....''Hahahaha, šta je bilo Lucky, nešto ti je čudno? Hajde sad trči da te vidim ''.

Pogled levo, pogled desno - šta je ovo belo?

Sneg? Prvi put ga vidim

...Krenuh malo brže, opet se okluznuh - polako Lucky, čekaj da se navikneš... Ali, nije mi puno trebalo..

Pa ovo je u stvari zanimljivo.

Drugar me pusti sa povoca, potrčah u onu belinu i bacih se svom širinom..

Jest' malo hladno, jest' malo mokro, ali za sada prija. Čekajte, evo sad mi drugar baca neke bele loptice

. Ćapio sam jednu, ali ona mi se zdobi u ustima. Kakva je to lopta? Hahaha, pa to su grudve... Samo ti bacaj druže, stiću ja svaku koju baciš

). Neumorno sam jurio i bacao se za svakom, lovio sam ih maltene u vazduhu (uh, kakav bih ja golman bio...)
Posle sat vremena, kaže drugar, idemo...Ma čekaj još malo, ja bih ceo dan bio napolju. Ne može, kaže, hladno je...Ma kakvi hladno, čvrst sam ja, ali ne vredi. Vratismo se kući, a ja odmah na prozor njušku da i dalje gledam u sneg...Jedina žena u kući zabrinuto pita: '' Je l' puno hladno, jeste li se smrzli''?
Ma gde smrzli, ja hoću još.. Meni nije hladno ni malo. Nadam se samo da joj neće pasti napament da mi obuče još i neki kaputić da se ne bih prehladio?

Ma, da, samo još nek joj padne napamet i čizme neke da mi kupi...
Video sam u parku tako ''opremljene drugare''. Kakav je to cirkus, smešni su baš, baš

Jaknice, kaputići, pa čak i kapice - plave, roze,crvene...pa ne mogu da ih prepoznam . Šta su to uradili od vas? Bljak, nije to za mene - ja sam jak, muškarčina, nisam tamo neki ''pekmezavac'' - ne mogu mi ni sneg ni hladnoća ništa, ali kad mi se rep smrzao od silne igre na snegu, prijalo mi je toplo jastuče pored radijatora...onako...malo

... Mada nije loše ni zavući se pod prekrivač (samo da me ne vide ostali, inače sam nadrljao

Mada, najtoplije mi je u zagrljaju

E, da – vodili me juče kod veterinara..Dali mi neku vakcinu da ne budem ’’besan’’ (ih, ovakva dobrica da bude besna ) i stavili mi neki čip. To je, kažu, ako se izgubim pa da mogu da me vrate mom vlasniku (oni kao da ne znaju da je to nemoguće, ne bih ja svog drugara napustio nikada, mada ako vidim neku zgodnu cicu, možda i krenem za njom

. I da, dobio sam pasoš, ali ne onaj za Tasos, nego neki kako oni kažu, komunalni.... Sa sve pačatom...