Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 22 Septembar 2026, 15:20

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Ponedeljak, 16 April 2018, 21:08 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Pol: Seka
Kao kraj
Ma ne kraj, bolje: intermezzo :D

Rek’o, nekad, Sjenkjevič, da svaki čovek ima dve domovine: jedna je zemlja u kojoj je rođen, a druga je Italija...
Moj čovek, Henrik. Da nije on to već rekao, ja bih. :lol:

Pa još Italija sva ucvetala, kao iz slikovnice...
Ovo je ta najcvetnija nedelja u godini...
... kada opale latice prekriju i polja i pločnike, da svi ljudi, po milosti Božijoj, hodaju kao kraljevi...
... kada nastaju one Teletabilend fotografije zatalasanih, živo zelenih brežuljaka i bajkolikih cvetnih voćnjaka...
Bello indicibile...

Meni, eto, nije bio siv ovaj grad, čak ni po kiši, naprotiv.
Maglu ne videh, nije to ni moguće ovako plavim danima.
Nije u njemu ni neka posebna žurba, bar ništa značajnije od onoga na šta smo mi već navikli.
Modni snobizam...? Pa, niko mi ne napisa kaznu za bespravno kretanje gradom u patikama... Možda su u većoj opasnosti ovi koji šetaju trenerke? :mrgreen: (O prodavnicama i šopingu ne znam ništa, sori... Da je Šmizla bila sa mnom, to bi bilo znatno drugačije...)
A koliko je Milano interesantan... najbolje prosudite sami. Koliko je meni bio interesantan, mislim da se vidi

Ali ja i nisam naročito merodavan kritičar, jer... volim Italiju.
I prosto ne mogu da zamislim šta bi trebalo da se desi pa da mi tu bude loše... Puj-puj, smajli-koji-kuca-u-drvo...

Puta nazad se ne sećam.
Ne želim da se sećam ni kako je izgledala ta moja druga domovina kroz uplakane prozore...

Imam li neki negativan utisak odande?
DA!
Rekoše mi: milanski kofeinski fašisti odbijaju da služe kaFućino (ili bilo koju varijantu sa mlekom) posle 12h. Podne?! I nenormalno je da to tražim...?

U sred Italije ja da idem u Starbaks po kofein?!? Smajli-koji-se-krsti... (Ok, metaforički Starbaks :mrgreen: , pravi se tek otvara, negde do kraja ove, 2018, godine – opet smajli-koji-se-krsti...)

Sreća da sam imala insajdera kraj sebe, inače mrka kapa...
A i on je pukao od smeha na moje radikalne ideje: da se kafa s mlekom pije popodne? Da se ćeifi? Da se nosi sa sobom? Nešto tako šašavo stvarno samo turisti mogu da smisle...

Al’ što ima kafićaaa... u kojima rade momci koji znaju znanjeee... mmmmm... Baristi - artisti...
Pa još i zgodni...
Bello impossibile...

Ma može i ta turistička kafa sa mlekom...

... i 10 poena za dobru volju + kvisko za vizuelni dojam i sxy podvrnute rukave košulje...
Ili je to onda minus deset, ako je onaj rečeni početni utisak bio negativan? :think:
Nešto se zbunih...

Mi piace.
Ecco.
La mia passeggiata e finita.

Sad je red na vas...

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 16 April 2018, 22:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Ja prva! :op:

Jack, napisala si nam divnu priču! :text-bravo: Prosto da čovek ne veruje šta si sve stigla da obidješ za kratko vreme. Izgleda da su vodiči jurili za tobom.
Sve u svemu, veoma nadahnuto, duhovito i interesantno! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 17 April 2018, 06:51 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Hvala, Dujo :ljubac:

Ja, vidiš, uopšte nisam imala taj utisak jurnjave toliko izražen, a i provela sam dosta vremena na par tih nekih mesta koja su me zakovala...
I skoro da mi je bilo posle žao što sam ceo 1 dan potrošila na Đenovu... osim što mi ipak nije bilo žao :mrgreen:
Ali, Piano city, sledeće godine... kako god znam... Da slušam pravu muziku negde u parkiću, ili na pjaceti...
Vide se na nekim fotkama one građevinarske bezvezne 'najlon' ograde sive i plave... spremaju te podijume po celom gradu. Zamisli klavirski koncert u atrijumu one palate Brera...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 17 April 2018, 06:58 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Fudbalski dodatak:

Jedna od krozprozorskih fotki, ova konkretna je slikana negde u blizini stadiona. I ne znam uopšte kuda je taj naš bus prošao, jer posle nikako nisam mogla da nađem ovu ogradu, a toliko je bilo divnih radova, da sam imala ozbiljnu nameru da napravim niz fotki za našu 'fudbalsku sekciju' na forumu...

Slika

Slučajnosti ne postoje...
Evo, Deki će da nam objasni šta sam ja to fotkala (a drugi put piši na temi, brate, sam, nemoj da moram ja da prepisujem):

Deki r-4 je napisao:
Jack ovaj mural posvecen je legendarnom fudbaleru Intera Djakintu Faketiju koji je umro pre vise od deset godina a branio je boje kluba 60 tih i 70 tih godina,tacnije 18 godina. :clap: Ono sto je zanimljivo a vezano je za ovog igraca jeste to da je igrao u eri legendarnog argentinskog trenera Helenija Herere dok je ovaj vodio Inter, koji je opet bio poznat po tome sto je ustanovio i u delo sproveo jedan sistem igre u Italiji nazvan : katanaco. :bow-blue: Taj je sistem bio zasnovan na cvrstoj odbrani tacnije, kako bi ga mi kasnije u Jugi prozvali bunker, u vrsti odbrane u kojoj su ucestvovali bukvalno svi igraci u timu. :D To je ono kada se ekipa brani i ne prelazi pola terena. :mrgreen: Taj sistem je dao dosta rezultata i kasnije su ga usvojili i do savrsenstva razradili upravo Italijani koji su sirom sveta bili omrazeni zbog ovakve vrste igre. :evil: :snooty: Niko nije voleo to da gleda ali je takva igra iako neatraktivna i neprivlacna za gledaoce davala dobre rezultate.
Odmakoh se od poente onog murala a to je da je Faketi zasluzio mural u Milanu i da je klub nakon njegove smrti "zamrzao" broj 3 koji je on nosio. :bow-blue: :bow-yellow: To se u svetu sporta inace radi kada premine neki mnogo zasluzan igrac ili jednostavno prekine sa svojom sportskom karijerom u tom klubu,njegov broj se vise ne dodeljuje nijednom igracu vec dres sa njegovim imenom ostaje u muzeju za sva vremena. Tako se odaje postovanje prema liku i delu nekog sportiste. :clap: :bow-yellow: :greetings-clappingyellow:

Za ovaj tekst morao sam da se pomognem jednim delom internetom,onim delom vezanim za pomenutog fudbalera Faketija jer ja njega ne pamtim kao igraca,posebno sto sam u prvi mah pomislio da je mural posvecen Havijeru Zanetiju takodje legendarnom fudbaleru Intera. :idea: :clap: Za trenera Hereru sam vam vec ispricao pricu koju dobro znam kao i pola zemljine kugle uostalom. ;) :D

Eto samo da znas da si uhvatila jedan jako lep detalj iz Milana jedan deo novije istorije ovog grada uostalom. :bravo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 17 April 2018, 08:09 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Meni je teško da napišem komentar na tvoj putopis jer svaki put upadnem u kliše istih reči.
Neverovatno kako svaki put uspeš da me ubaciš u priču i prosto mogu da osetim atmosferu sa ulice, kafića...
Ja sam uživao :bravo:
jack je napisao:
I skoro da mi je bilo posle žao što sam ceo 1 dan potrošila na Đenovu... osim što mi ipak nije bilo žao :mrgreen:
Hoću sve da znam :mrgreen:
Verovatno si provela više vremena u obilasku Đenove nego što ću ja moći iako ću tamo biti smešten.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 17 April 2018, 09:51 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:ljubac:
To je zato što ja ne umem da pišem putopise, umem jedino da pričam priče...
I sve se kanim da krenem da pišem priče iz naše Srbijice, pa nekako nikako :mrgreen:... valjda čekam penziju, šta li... u nadi da ću imati vremena.
Za Đenovu... nisam htela da ti kvarim varijantu, sad ćeš imati priliku da proboraviš malo tamo. Jesam proskitala, ali ni približno onoliko koliko sam želela... Ali mogu da složim brzinski slikoprič, makar kao uvod, pa da posle nastaviš.

Intro, za prelaz
Ovo je fotka iz Milana:

Slika

Na njoj je, naravno, spomenik Garibaldiju, na širokom trgu ispred palate Sforca. Garibaldi je jedan od 'očeva nacije', najvoljeniji general od svih boraca za ujedinjenje Italije.
Ovakvih spomenika u njegovu čast, kao i ulica i tgrova sa njegovim imenom ima u valjda svim italijanskim gradovima.
Pa zašto vam pokazujem baš ovaj?
E, sa ovog istorijskog mesta je on krenuo u taj svoj pohod, sa hiljadu dobrovoljaca crvenokošuljaša (Spedizione dei Mille), da osvoji Kraljevstvo dveju Sicilija – čitaj: Siciliju i Napulj, sve dole do Kalabrije...
Naravno, iako su bili spremni i na borbu, ovo je više bio politički pohod, i Garibaldi (Zlatousti) je uspeo da ih privoli da se sami izjasne za ujedinjenje...
Odavde su oni krenuli do Đenove, odnosno do mesta Kvarto, koje sad nosi ime Quarto dei Mille, odakle su isplovili za Siciliju.

Garibaldi je inače jedan jako iteresantan lik, revolucionar svetskog glasa još za života, koji je učestvovao u bunama čak i po Brazilu i Urugvaju...
Samo što nije onako faca kao Če, pa ga nema štampanog na majicama...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 April 2018, 11:24 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Hvala na banani :lol: , mislim ovoj plavoj, lepo je obnoviti znanje iz osnovne škole, ali stvarno!

jack je napisao:
Najdominantnija od svih znamenitosti ovog grada je katedrala, i to sa punim pravom. Božanstvena je. Bilo da je vidite u podne

Ili pod zracima zalazećeg sunca,
Slika

Napoleon se, o tako skromno, proglasio za kralja cele Italije baš u ovoj katedrali, i naredio da se fasada nakon toga ukrasi, jer je do tada bila od obične crvene opeke. Pa su onda počeli da je oblažu mermerom, i ukrašavaju tim šiljcima i kipovima...
Tačnije, ova crkva je svetski rekorder po broju ukrasnih kipova na fasadi, ima ih preko 3200!
:o

jack je napisao:
Uredna brada, raščupana kosa, orlovski nos, par radoznalih očiju... I osmeh.
Simpatiko! :D

jack je napisao:
I nije mu jasno kako mi, ’neki drugi narodi’, možemo da srčemo kafu beskrajno dugo. Pokušavam da objasnim da je to vreme koje odvajamo za druženje, ili za sebe. It’s not the coffee we’re taking, it’s time.
Aaa, da... Za nas je slično tome hrana. A kafa je tek energetska dopuna, ništa bitno. Ništa na šta treba trošiti vreme...
:o Pa i Milanizi imaju nešto da nauče od nas Beograđana i Srba generalno! :D

jack je napisao:
Ma ne... Tempo je moje srednje ime. Ili bi bilo, da imam srednje ime...
Moje je Maria :mrgreen: Postoji tradicija u ovom gradu da se muškoj deci Njeno ime daje kao srednje, za zaštitu, ako su roditelji imali teškoća da dobiju dete, ili da dobiju muško dete...
Dakle, ili si jedinac, ili imaš 3 sestre (tre sorelle)?
Četiri sestre, (smeje se)
Cool. Ja imam 4 brata :lol:
Zavitlavaš me?
Jok. Pokazujem mu na telefonu neku davnu sliku na kojoj smo nas petoro zajedno...
On nema sliku :( Sve su sestre starije od njega, udate kud koja. Nijedna od njih više ne živi u Milanu...

(U vezi tog srednjeg imena, padaju mi na pamet Erih Maria Remark i Rajner Maria Rilke... Koliko li su oni sestara imali :lol: )
:lol: :clap: Baš ste se našli! :lol: Sada je i meni jasnije zašto svi ovi pisci (a verovatno i šire) imaju srednje ime Marija! :D

jack je napisao:
Ostali kanali su pokriveni, i na tim mestima su danas ulice. Dino reče da postoji inicijativa da se oni ponovo otkriju.
Čudim se: zar neće da se bune stanari zgrada koji odjednom više neće imati prilaz ulicom, nego će im kuća biti na kanalu?
Ne, kaže on, dosta ljudi je zagrejano za tu ideju. To bi smanjilo i količinu saobraćaja u centru, a to je svima u interesu.
:clap: Kod nas su se stanari paralelnih ulica sa Knez Mihajlovom bunili, što su pretvorene u šetališne zone, jer bože moj, ne mogu da priđu autom. Ako hoćeš lako da parkiraš gde hoćeš, izvolete, preselite se u Ripanj, tamo neće biti nikakvih problema! :D Inače i naš beli grad je dovoljno mali da se prepešači uzduž i popreko, samo što su naši ljudi navikli da kolima ULAZE i PARKIRAJU kako god i gde god mogu!

jack je napisao:
Eataly

Da, već sam pominjala ovaj termin, samo u malo drugačijem kontekstu. Elem Eataly je lanac... prodavnica/pijaca/mesara/restorana/knjižara/enoteka/... kao i svega ostalog što vam padne na pamet a vezano je za hranu. Prodaju i poslužuju isključivo proizvode i jela spremljena od proizvoda izvorno italijanskih, najboljeg kvaliteta, po najboljoj ceni. Ne najnižoj, ali najboljoj koju mogu da ponude. Nisu papreno skupi, a izbor je... da ti pamet stane.
Ovo sigurno ne bih preskočila! :dance:

Moram još da primetim, da je previše jNepoleona za jedan italijanski grad! :lol:

jack je napisao:
A, da, evo te skulpture

Slika

Ružna je.
Prsti koji nedostaju nisu savijeni, nego odsečeni.

Na pitanja novinara o značenju njegovog dela umetnik je odgovorio da tumačenje ostavlja imaginaciji posmatrača...
Jedanaest metara imaginacije?
Uh.
Drugačiji grad.
:haha: :haha: :haha: Ima poruka umetnika ... j.... mu se za sve!

jack je napisao:
Čekaj da uslikam i ove palme...
Slika

Slika
Ne voliš palme?
Jesi li igde drugde u gradu videla palme?
Jok. ?
Zato što ovde NE RASTU PALME. Stavili ih momci iz Starbaks-a. Tu će valjda i da bude... tu negde. Do kraja godine... Pa valjda da im liči na njihovu Kaliforniju...
Smajli-koji-se-krsti... Starbucks? Really? Šta će oni ovde? U Italiji se pravi najbolja kafa na svetu?
To ti kažem... (pljuc)
E vala baš PLJUC! :roll:

jack je napisao:
Na pločniku su prikazani grbovi 4 najjača italijanska grada tog vremena: (naravno) Milana, Rima, Firence, i Torina. Simbol ovog poslednje pomenutog je Bik, i za taj mozaik je vezana jedna praznoverica, koja nemilice oštećuje pod... Naime, ukoliko imate žarku želju čije ostvarenje hoćete da osigurate, treba da uradite sledeće: desnu petu postavite na... najosetljiviji deo tela tog bika ( ;) ) i okrenite se u mestu 3 puta, u smeru kretanja kazaljke na satu.

Slika

I voila! Ostvariće se... (kažu)
:lol: Zašto se uvek vrti oko....

jack je napisao:
Evo načina na koji su oni pristali na komercijalizaciju: njihova reputacija je takva, da je pre neku godinu ‘franšizu’ kupila jedna od milanskih starih modnih kuća, možda ste čuli za nju, :D Prada.

Kafeterije Marchesi sad postoje u njihovim radnjama po celom svetu, i rade strogo po istim receptima, samo su im cene ipak prilagođene. Ako rešite da popijete kaficu u ovom izuzetnom ambijentu, to košta 5e. Ok, skuplje jeste, ali nije baš toliko astronomski skupo da se ne može, tu i tamo, priuštiti taj ugođaj.
Ovaj prostor je uređen moderno, a koliko je duh veran originalu, prosudite sami:
Samo bih pod ovakvim uslovima mogla da uđem u neku prodavnicu koja ima veze sa Pradom. :D

jack je napisao:
Kad se ovim pasažom prođe od katedrale skroz pravo, stiže se na

Trg Skala

Ali čekajte! Nećemo još da izađemo... Na samom izlazu, odmah pored Turističkog info centra, u elitnom prostoru Kraljevih odaja, nalazi se izložba (postavka Muzeja nauke i tehnike)

Svet Leonarda da Vinčija

Zadivljujući modeli njegovih izuma, rekonstrukcije muzičkih instrumenata, preko 200 interaktivnih 3D rekonstrukcija, kao i njegovih spisa, stoje na raspolaganju posetiocima.
Uh, ovo bih volala da vidim! :dance:

jack je napisao:
Izlazimo sad na trg Skala, gde je postavljena i skulptura Leonarda...

Slika
Deep respect magnifico Leo! :clap:

jack je napisao:
Dakle, kako su se ipak setili da počnu da slušaju tu muziku?
Tako što se desio period od tri decenije u ranom 19. veku kada su na ovom malom prostoru boravila i radila 4 genija muzike: Đoakino Rosini, Đuzepe Verdi, Vićenco Belini i Gaetano Doniceti. Muzika koju su oni pisali bila je toliko ubedljivo privlačna, toliko moćna, da ljudi jednostavno nisu mogli a da se ne zaljube u operu.

Još jedna izuzetna pričica o tome koliko su građani Milana voleli Verdija: kada je, pred sam kraj života, ležao bolestan u hotelu Grand, dužinom cele te ulice preko tramvajskih šina su stavili svoju odeću (a u ta vremena nije se toga imalo mnogo), kako bi utišali tramvaj da njemu, bolesnom, ne smeta...
Više od 200.000 ljudi ispratilo je njegov kovčeg, a sahranjen je na groblju njegove zadužbine,
:clap: Arrivederci maestro!

jack je napisao:
Ja ne izdržim da ne ispričam o našoj ćele-kuli, i kako ima potpuno različitu simboliku za nas. I kad opisujem bitku na Čegru, Marco kaže: You people are like the Spartans! Kako nisam čuo za to?! Posle mi traži da mu napišem na njegovoj svesci ime kule, bitke i grada...
Kažem mu: grad sigurno znaš, Naisus? Gde je rođen car Konstantin? Edict of Milan?
NO!!! :doh: To je u Srbiji?!? Uh, znao sam to, nego mi se nešto pomešalo sa bliskim istokom... Ali za tu kulu nisam nikad čuo...

Definitivno drugačije...
Da, da mnogo drugačije i TUŽNIJE.... i nije to instikt, to je SUDBINA Tukli su se i oni, ali se sada PRAVE mnogo fini! I oni i ostali Eurpljani! :bravo: Jack, reci im, neka čuju! Tja, nisam se nadala da jedan italijanski vodič pomeša Srbiju sa recomo Sirijom ili Sibirom, što mi se dešavalo sa nekim drugim inostranim narodima!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 April 2018, 11:47 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

jack je napisao:
Kao kraj
Ma ne kraj, bolje: intermezzo :D

Rek’o, nekad, Sjenkjevič, da svaki čovek ima dve domovine: jedna je zemlja u kojoj je rođen, a druga je Italija...
Moj čovek, Henrik. Da nije on to već rekao, ja bih. :lol:

Pa još Italija sva ucvetala, kao iz slikovnice...
Ovo je ta najcvetnija nedelja u godini...
... kada opale latice prekriju i polja i pločnike, da svi ljudi, po milosti Božijoj, hodaju kao kraljevi...
... kada nastaju one Teletabilend fotografije zatalasanih, živo zelenih brežuljaka i bajkolikih cvetnih voćnjaka...
Bello indicibile...

Puta nazad se ne sećam.
Ne želim da se sećam ni kako je izgledala ta moja druga domovina kroz uplakane prozore...
:cry: Nema plakanja, jer i u ovoj našj domovini sada možemo da hodamo po cvetnim laticama po Božjoj milosti! Znam, znam, boli i mene kada se vraćam iz Grčke, ali nađem i u ovoj domovini NEKU UTEHU. Stvarno nađem! Uostalom, vratićeš se u Italiju, obećavam ti! :ljubac:

Poslednji put menjao milenaidaki dana Četvrtak, 19 April 2018, 11:53, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 April 2018, 11:52 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

jack je napisao:
Al’ što ima kafićaaa... u kojima rade momci koji znaju znanjeee... mmmmm... Baristi - artisti...
Pa još i zgodni...
Bello impossibile...

Ma može i ta turistička kafa sa mlekom...
Ma znaš šta, ne bi ni meni u tom Milanu i celoj Italiji bilo loše, nikako! :think: Ti momci su uvek dobre volje i hoće da prave razne turističke kafe, a ima šta i da se gleda (pri tom ovog puta ne mislim da građevine of kors :D )! :romance-hearteyes:

Hvala Jack!!! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 April 2018, 17:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

U vezi one kontroverzne skulpture prsta, Katelan je zahtevao da ona bude postavljena baš tu, na pjaceti između zgrade Italijanske berze i izvesne banke, to je bio uslov da je pokloni gradu.
Što znači da mu kontekst jeste bio bitan. I jesu oni razmišljali, neko vreme...
Ali su stisli petlju. Iako su se berzanski brokeri bunili. A i dosta ostalog naroda...

Katelan kao umetnik ima neke vrlo provokativne ideje...
Recimo, prva njegova skulptura je pokazala tada aktuelnog papu Jovana Pavla II, u prirodnoj veličini, kako ga je strefio i zgnječio meteor na crvenom tepihu...
Ili, na primer, skulptura malog dečaka koji kleči u molitvi, a njegovo lice je lice Hitlera...
Ili ona pod nazivom 'Amerika' - wc školjka, potpuno funkcionalna, napravljena od zlata...

I još da kažem, vodiču Marku se, na primer, ova skulptura nikako ne sviđa, ali je pokazuje turistima jer im je zanimljiva, i jer mu je u programu... On je od onih koji tu ne vide umetnost, nego želju autora za slavom ili profitom. Pa je parafrazirao citat Oskara Vajlda rečenicom kako ’danas znamo cenu svega, a vrednost ničega...’

Sad, to što je skulptura psovka... Pa i Gete je sakupljao psovke evropejskih naroda, za (književnu) zbirku, jer je smatrao da su to sjajno sažete misli britkog ljudskog duha...

A što dečko ne zna kude je Niš... to ćemo mu odbiti na mlados’... (možda voli samo istoriju, ne i geografiju :think: )

I za one uplakane prozore, da pojasnim:

Slika

Slika

Kad to ne želim da gledam, opt-out je spavanjac, a ne plakanjac ;) A u ITA ću ja definitivno ići opet... pa opet... i onda opet... :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 20 April 2018, 21:14 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Divno Jack!!! :bravo:

Necu nista vise da kazem osim da zelim sebi da sto pre odem u Milano :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 21 April 2018, 06:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Prava stvar.

Sad jedva čekam Pef da doturi svoje slike i svoje utiske.
Dosta mi je ljudi reklo da baš i nisu bili oduševljeni gradom, pa me živo zanima da čujem zašto...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 21 April 2018, 10:25 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 10:02
Pol: Bata
Jack :bravo:
Baš si lepo oslikala periferiju Monce !

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 22 April 2018, 07:19 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ukoliko te mrzi da otvaraš tu temu, molim te dodaj bar 3 fotke i 5 rečenica o Monci ovde...
Neka bude još više 'diferente' :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 07 Maj 2018, 17:51 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Draga Jack, ne znam na koga se odnosio tvoj poslednji post...pretpostavljam na mene, pa cu "si" dati pravo da odgovorim! :mrgreen:

Nisam obisla mnogo gradova u Italiji, ali, od onog "vidjenog", Milano je na mene ostavio najslabiji utisak...zasto? Ne znam! Takav mi je bio "opsti utisak"! U Veroni, Veneciji...doziveh i veliku vrucinu i (dvaput!) neopisivu guzvu, ali su me kupili "na jedan"...Beladjo, Lido di Jesolo, Trst- svaki grad mi se dopao! Cak sam vecinu nabrojanih obisla u istoj turi, sa istim ljudima...da li sam ocekivala nesto drugo, vise....ne znam...ono sto mi je ostalo u secanju kao "lepo" su "picikato" doterani muskarci- svi do jednog! Za zene ne mogu to da kazem...bar ih ja nisam videla....a komentarisala sam bas to sa drugaricama-saputnicama...istina je da nije bilo mnogo vremena za taj grad i da je cela tura bila prilicno naporna (nesto u stilu "100 gradova Evrope za 10 dana"!)....ma, nije! Evo, pokusavam da se setim "rute"...nije cak ni bilo tog dana naporno! Sa jezera Komo smo napravili jednodnevni izlet do Milana! Nije mi naprosto "leg'o"! :shifty:

Idem da potrazim fotke...."sa'cu", sto bi rekli u najnovijoj reklami! ;)

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.