Knjiga "Mi" - Dejvid Nikols
Ovo je priča o srednjovečnom paru koji je upao u bračnu krizu iz raznih razloga, meni krajenje minornih, ali ajde na zapadu drugačije gledaju na sve to. Oni imaju sina od 18tak godina, koji je spreman da napusti rodteljko gnezda, što takođeo doprinosi brčnoj krizi. Takva tema može da bude interesantna samo delu auditorijuma, onima koji se "nađu" u priči o odnosima koje su godinama gradili između sebe. Opisjuje se kakva im je komunikacija, ko je kome privrženiji isl... Gospođa je umetnik, a gospodin naučnik i zato u principu te dve strane na kraju nisiu mogle da se slože (što je meni kao "neumetniku" malo neshvatljivo). Elem, ono što može biti interesanto, sve ovo se opisuje kroz njihvo poslednje zajedničko putovanje u nekoliko velikih gradova u Evropi, gde obilaze poznete muzeje (ništa preterano) i to ovoj knjizi daje zanimljivu dinamiku.
Jeco, mogu da ti kažem da sam takođe mnogo volela da čitam Agatu Kristi i da isto tako prosto nemam nešto poverenja da bi još neko mogao da piše zanimljivo kao ona. Sada su mi više interesantne neke teme koje opisuju živote običnih ljudi, slabije se interesujem za krimi romane.

Mada, moram priznati da mi je omiljeni kanal na tv-u ID (Investigation discovery), što u stvari pokazuje da me moja "kriminalna prošlost" još uvek nije napustila.