dujaspasa je napisao:
1.)Moram da čekam na red. Prvo da napišu putopise oni koji su bili pre nas... pa ja iz Stokholma i Galwaya... iiihiiii
2.)Milena,samo ti piši! Ove "lenštine" će nam se možda jednom pridružiti. Mada iskreno razmišljam da li da bilo šta ozbiljnije pišem? Ne znam da li iko sve ovo čita sem nas par? A i nas par je svaki dan sve manje!!!??? Kad pogledam neke savršeno napisane teme i broj njihovih čitanja, stvarno se pitam???
Dujo najpre da tebi i
Hironu jos jednom pozelim dobrodoslicu i da vam kazem da mi je mnogo drago sto vam je se Pelion dopao.

Siguran sam da bi se ta regija,u kojoj vreme kao da je stalo,i meni dopala.
1.) Naravno da bi bilo dobro i jedino ispravno da napises sve te putopise,sto se mene bar licno tice.

Pisao bi ih i ja vrlo rado ali nemam toliko kilometara iza sebe nazalost.
2.) Ovo drugo je usko vezano za ovo iznad tj prvo. Vidi ovako
Dujo ukoliko ti ijednog momenta imas dilemu da li treba da pises neki putopis ili ne onda cu ti ja pomoci u toj dilemi.

Nemoj ga pisati.

U nekom eventualno slucaju u kome ces ti biti nezadovoljna slabim citanjem ili sto bi se popularno reklo losim odzivom na temu,dzabe je sve.

Dzabe jer ti neces biti zadovoljna i srecna i samim tim tvoj rad gubi svoju poentu. A poenta jeste da je na prvom mestu srecan i ispunjen onaj kojio pise pa tek onda svi ostali. Nekome se tvoj rad mozda i nece dopasti,cisto sumljam ali postoje i takve osobe verovatno, ali ukoliko se tebi ne dopadne na primer to sto mislis da je sve to slabo ispraceno ili pohvaljeno onda sve to gubi smisao. U tom slucaju nemoj sebe siliti,iako bi to za ceo ovaj projekat bio veliki gubitak ali ... , to ti je moj najprijateljskiji savet.
Nadam se da ces ti (ovo napisano vazi za sve maestralne putopisce sa ovog foruma u isto vreme iako se obracam
Duji) sve ovo gore shvatiti kako treba i dobronamerno jer drugacije ja i ne znam da pisem.

Kako ti na primer ne volis da neko ne cita tvoje stivo tako i ja ne volim nista na silu.

To sto u nekim danima forum ima manje strana nije nista strasno.To samo potvrdjuje da smo svi mi zivi neisfolirani ljudi i van ove forumske zajednice sa svojim obavezama i potrebama. Usput ne moze covek biti non stop u top formi i emotivno napucan da briljira 24 h na tastaturi,imamo mi svi svojih zutih pet minuta kada nam treba i malo pauze od svega,pa i od foruma,podrazumeva se.
Ovo sto sada pisem se odnosi na sve ucestalije primedbe vise forumasa,starih i novih bez razlike,kako nas nesto nema poslednjih dana,kako je bilo nekada itd.

Sve u svoje vreme kada se namesti bice opet sto ne znaci da vec sutra ne mogu nici novih 20 i kusur strana Kafica i na desetine putopisa. Ovde je se okupila grupa ljudi koja je celu ovu pricu napravila na dobrovoljnoj bazi,bez ikakvih licnih sujeta i obaveza,glupih normi ili reciprociteta putopisa postova ili cega drugog svejedno. Toga do sada nije bilo nece ni ubuduce.

Svako doprinosi koliko ume,moze i hoce u krajnjoj liniji ali je to stvar svakoga od nas ponaosob. Nema siljenja i forsiranja taj nas je recept uostalom i doveo tu gde jesmo sada. U trecu godinu sjajnog samostalnog druzenja i rada forumskog.

A poznanstva i licnog druzenja skoro vec i celu deceniju.

Neka tako ostane i ubuduce.

Ziveli !!!
Dobro vece Ostrvljani . . .