E, a sad opet ja!
Jedva procitah sve!
Dok nisam zaboravila-
Dujo, danas sam, posle plivanja unutra, izasla na spoljasnji deo bazena, gde su me cekale sestra i sestricina...sparina, oblaci se "muce", krene da grmucka, koja kap kise...onda se sve smirilo i krene, kao, da se probija sunce...ispovaljamo se po peskirima nas tri, k'o svinje u brlogu...kad odjednom poce nesto da puca i da poskakuje beton pod nama...pogledam sestru, u panici, misleci da je grmljavina! Sestra kaze- skacu ljudi u bazen, pa se to cuje....

....ali, mislim se ja, kako se od toga zemlja trese?! Sad mi je Duja razresila misteriju!

Znaci, ipak je nesto pucalo...za svaki slucaj, polegle smo po zemlji!
Sto se tice
price o Sitoniji, zaista joj mesto nije ovde!

Ukusi se razlikuju, ali mi se nekako Milenino zapazanje cini najpribliznije mom..i Ivanovo...Sitoniju sam pohodila dvaput, pa se ne slazem sa stavom "da je dvaput ipak dvaput"!

Generalno, bilo mi je, oba puta- lepo, jako lepo, ponajpre zahvaljujuci Ani i njenima, koji su prevagnuli da osecanja budu takva!

Ali, realno, poneko mesto mi se svidja, vecina- ne...guzva je veca nego na Tasosu, a plaze, bar koje ja videh su sve pescane....to im je prednost...Pargu nisam videla, ali sa slika i po opisima onih koji poznaju ta dva mesta, mislim da bi Parga pobedila...

....ne zamerite, ljubitelji Sitonije!
Ponovicu: to je kao kad poredis dva frajera...ili dve ribe...jedan/na je miran/na, tih/a, povucen/a...pa deluje pomalo dosadno, a drugi/ga je pomalo drzak, bezobrazan, mangup...pa te vise privlaci...nadam se da ste zadovoljni/ne pojasnjenjem!

Moj glas ide Tasosu!
Puc u nasoj drzavi Palataki je najstrozije zabranjen!

Ne znam sta bi PreCedniku, pa vas za isti jos i nagradi!? To je samo zato sto ima dobro srce! Da se ja pitam...!
Petronije, skidam seMsiric za savrseno savladavanje tehnike prostiranja vesa! Savrseno! Vidi se da si imao dobru uciteljicu!

Ali- savrseno!
Gigi, dobro nam se vratili!
Milenice, kupila si me svojom iskrenoscu!
Jeco, znam da je tesko, ali se molim da izdrzis sve i da iz krize izadjes kao pobednik!
Boki, ovde vlada poprilicna demokratija, a nas cilj nije da ljudi odavde odlaze- naprotiv!

Oni koje pominjes, a ja ni to ne zelim, imali su neku drugu viziju...neki princip funkcionisanja kao drzava nam- da se sve dobro i kvalitetno otera, da ostane dno...i uspeli su u tome...pa, kako su sejali, tako ce i da zanju!

Ne radujem se zbog toga, naprotiv, ali- tako je, kako je!
Neos se ni meni ne svidja, osim onog mog pogleda na luku sa terase...i nekih licnih osecanja koja su se pokrenula...ali, kao sto rekoh, za njih su zasluzni odredjeni ljudi, a ne mesta k'o mesta...
Petronije, ako mene pitas, a cini mi se da sam ti "osetila dusu" kroz ovo nase druzenje, cini mi se da bi ti se, za odsedanje, najvise dopala mesta poput Ormos Panagiasa i Porto Koufa...a od plaza Kalogria, Kouvia, Tigania i mozda malo Lagomandra...