Del Boy, uživancija je počela!

Iskoristite svaki momenat!
Baš je ovde kod nas
ozbiljno uzbudljivo. Jedni se upisuju u srednju školu, drugi polažu prijemni, treći privode odmor kraju, četvrti se tek pakuju, peti prave spisak...

Najsladji su mi kamperi! Oni pišu o svakom detalju tako zaljubljeno...

Mi i naši gosti ne znamo šta ćemo pre! Dan nam je popunjen 200%. Večeras će da gledaju fudbal. Ja pečem krompir u kukuruzu sa slaninicom u rerni...već miriše...njam,njam! Imam mladog čačanskog kajmaka i sira, mešanu salatu i domaći sladoled. I naravno, neizbežno razno piće (piju ko da su upijači).
Nisam vam ispričala kako je završio petak? U petak smo slavili Midsummer. Taj se praznik nekad slavio (Ivandan) i u selima Srbije. Ali jedino Svedska i Finska zaista slave taj dan, koji se uvek praznuje u petak koji pada izmedju 19 i 25 juna. Tu se igra oko "stuba" okicenog cvecem. I onda se naravno jedu tradicionalne haringe, losos, i pije dosta zestokog pica (brändvin). Uz to su tada "bele noci" pa ako je vreme lepo moze da se uziva u kasnom zalasku sunca, a poneko doceka i izlazak sunca (U Stockholmu u 3:30 ujutru). Naravno sve to ovde nije moglo da se izvede, ali su nam detaljno o tome pričali. Kod njih sad noć traje 4 sata!
Dobro je da je
Bane našao
Dexta.
Šteta što ne znam gde je
Banetov lokal, jer da mu dovedem ove moje popili bi mu kafanu!!!

Odoh da mi ne zagori...