Tedi je napisao:
:haha: Cim sam videla vocnu sliku odmah sam se setila tog tvog dogadjaja iz Kine, al rekoh ne smem ja da te podsecam na blam!
Mogla si slobodno, svi smo mi ovde- nasi!
VlaMar je napisao:
A hoće li neko i nama da ispriča anegdotu

Evo- ja cu!

Mada mi se cini (u stvari, gotovo 100 % sam sigurna!) da sam to vec vise puta pisala....
Bilo je to ovako....

....posle nekoliko dana provedenih u Japanu, u kome gotovo nista nisam jela jer mi, odokativnom metodom, nije "ulivalo poverenje"),

, dosli smo u Kinu...ni tu bas nije bilo "sve po mom ukusu" (hrana), ali, nekog treceg dana boravka, odvedose nas u TC, u kome je bio restoran neke vrste "fast fooda"...zapravo, tamo sam, prvi put u zivotu, probala "damplinge", odusevila se i- ozdrala!

...kao zavrsnica, stize ogroman tanjir sa vocem...na njemu- jabuka (poznato!), kruska (poznato), grozdje (poznato) i "nesto" (totalno nepoznato!),

....eee, resim ja da probam "bas to"!

Svo voce je bilo ocisceno, iseckano, servirano "za na zub"...dakle, samo zines- i uzivas! E, tako ja dohvatim "tog dragona" (ne znajuci sta je....isecena mala kriska, kao lubenicica...samo nije!

Pipkam, meko po celoj povrsini...zakljucim- jede se SVE, jer je svo ostalo voce tako bilo servirano (da nista ne cistis i bacas, vec sve JEDES!)...zaglabam je u "to", kad jednog trenutka nas drugar, a covek koji je proputovao Aziju uzduz i popreko, jeduci nesto, onako smireno upita: "Sve je ok, ali zasto to jedes SA KOROM?!"

Ovde vise ne znam koji bih smajlic dodala!

Culo se samo jedno glasno: "Glllbbbb!"....od mene, naravno...pocnem da panicim i pitam ga sta ce sad da mi bude...

....kaze on: "Ne znam, valjda- nista!"

Prodje tu jedno 20-ak minuta, izadjosmo vec odande...a meni jezik poce blago da trne....oooooo, panike li!

Kazem ja Zokiju: "Ako zaglavim u bolnici, da znas da im kazes sta se desilo!"

Srecom, posle jedno pola sata, taj neprijatan osecaj se izgubio...ili su mene ponele "nove atrakcije"..."ko ce mu ga znati"!?

Vidite da sam jos medju vama!
Evo, da ilustrujem, izgledalo je to OVAKO, samo iseceno na kriske....totalno bezukusno, cak nije bilo ni socno...

A, ako nekoga zanima nesto vise o ovom vocu, evo interesantnog clanka...ne kazu nista za koru...
http://zdravailepa.com/biljke-kao-lek/p ... a-sadnice/milenaidaki je napisao:
Ne draga, samo tebe! Moja greška!