DEXT je napisao:
Sveža, morska, sa Sitonije

Kako sveže? Neko je snimio ovih dana?
Dobro jutro drugari! Sinoć se vratismo sa puta. Na Zlatioboru je bila velika zimoća, temperatura je bila od jutarnjih 3C, a preko dana najviše 6C. Pošto i nije bilo neko vreme za šetnju po prirodi, rešili smo da odemo do Višegrada. Kiša je padala nono-stop, a ustanovila sam da mi i patike puštaju vodu kao lude. Ništa mi to nije smetalo, u Višegradu nam je bilo lepo, jako mi se dopao Andrić grad, most of kors, a najviše one planine i proroda koja okružuje ceo put do tamo. Poslednjeg dana je bila gusta mala, koja nas je omela da odemo do Tornika i Stopića pećine, gde do sada još nismo išli, pa smo se našli sa nekim društvancem u Irish pabu u centru Zlatibora, moram da vam kažem da im je kapućino ekstra.

Drugarica mi je rekla, da smo samo dan ranije otišli u Višegrad, mogli smo tamo i da se sunčamo, koliko je bilo lepo i toplo. Nismo imali sreće.
Na Zlatiboru smo bili smešteni malo dalje, visoko u brdima i to nam je bio najbolji potez, vila se zove Mountain View i sasvim je pristojna (rezervisali smo je preko bookinga). Mir, tišina, čist vazduh, ma prava uživancija. Nismo žurili nigde, te smo se dobro naspavali, a ja sam stigla čak da pročitam jednu tanju knjigu "Izgubljeni dečak", vrlo je interesantna!
Ka Zlatiboru smo išli preko Mladenovca i Rudnika, a u povratku preko Divčibara, tako da nam je i taj put bio deo neke manje avanture. Predeo od Kosjerića do Divčibara je veoma lep, svuda brda, zelenilo, a uzput nismo sreli najviše 10tak automobila. Da ne veruješ, baš na toj deonici nas zaustavio plicajac, da opomene supruga što vozi 70, a dozvoljeno je 60. Sreća, prođosmo samo sa usmenom opomenom.