urbi je napisao:
Bas tako. Zato ovog leta ipak necemo da posetimo ovu plazu
Ne želim da te nagovaram, ali ne mogu da smislim nijedan drugi grad u kome možete da podmirite potrebe i dece i vas i da budete na plaži.
Pre podne plaža: deluje lepo i uređeno, ne znam kako je u sezoni, da li je gužva ima li ležaljki i sl. Toaleta, garderoba, tuševa, restorana ima često. Ima i "zezalica" za decu, nekih kula za penjanje, veštačkih stena, terena za odbojku...
Poslepodne obilasci:
- park Ciutadella sa zoo vrtom (biće im zanimljiva i fontana, pustiš ih da u parku pronađu kamenu statuu mamuta, a u parku je i muzej zoologije), ima i terena za basket
- muzej pomorstva, interaktivna izložba sa modelima brodova, galijom u stvarnim dimenzijama, interaktivni ekrani pored eksponata, ja sam podetinjio tamo, a sa kartom iz muzeja može da se poseti i pravi brod u luci
- Caixa foruma, muzej nauke, takođe sa interaktivnim radionicama za decu, prava tropska šuma u stakleniku sa aligatorima i zmijama, proglašen za najbolji naučni muzej na svetu
- park Guell, nema šansi da im ne bude zanimljiv
- stadion Barcelone, o čemu da pričamo ti imaš dva dečaka
- celodnevni zabavni park Tibidabo
- park lavirinata
- i Rambla će im biti zanimljiva, puno uličnih zabavljača, prodavaca
- neko poslepodne će oni vama da popuste da obiđete neku građevinu
Zaista za ljude koje ne vole plažu ceo dan, nego da na odmoru kombinuju čvarenje na suncu i obilaske čini mi se idealna kombinacija. Istina da idem kolima možda se ne bih smestio u samoj Barseloni, plaže su lepše u Costi ili Ljoretu.
Prepoznao sam stanicu metroa.