Dujo, Lunatic... materijala ima dosta, neki obilasci čak nisu ni prikazani (na primer Dalijev muzej, Pikasov muzej, muzej na otvorenom Špansko selo, Katedrala...). O nekim fotografijama neće biti neke velike priče, obišao sam ih samo spolja, delom zbog nedostatka vremena, a delom zbog cena ulaznica i uklapanja u budžet. Koliko će biti detaljno moje pisanje zavisi od dva faktora: da li vam se čita to što pišem i drugo koliko vremena ću da imam jer me već od sutra očekuje haos na poslu, pa idu praznici i neko novo putovanje.
Petronije tu sam sada u problemu, sada imamo i portal i forum, moram da osmislim kako bih opisivao ovo putovanje.
Baki dosta su mi pomogli linkovi koje si mi poslao. Putovanje je bilo u sopstvenoj režiji, avionske karte, smeštaj, ulaznice, izlet preko lokalne agencije su rezervisani i uplaćeni preko interneta. Od svega najveću "tremu" sam imao oko presedanja u Rimu i da li će prtljag stići sa nama. Sve je proteklo u najboljem redu. Bording karte za oba leta smo dobili na polaznom aerodromu (Beograd ili Barselona), aerodrom u Rimu je u rekonstrukciji pa se ne može pešice preći sa terminala 3 na terminal 1 već vas voze autobusima po pisti do gate-a, a zatim i do aviona. Međutim let Rim-Barselona je kasnio 40 minuta u polasku, da je to bio prvi let bio bih u problemu. Rekao bih da je 60 min neki minimum za presedanje na vezanom letu.
Pefkari asocijacije su uvek u oku / glavi posmatrača.

Roštiljdžija - pa rekao bih da se na forumu ne dovodi u pitanje ko je "dežurni" na roštilju.
Fotograf - tu si mi ti favorit, a ja još uvek šegrt, ono kad odeš na vikend putovanje, a vratiš se sa 1000 slika.
A ostali su meni ovako zaličili: Smučar (A) - Blaža, Kuvarica (B) - Duja sa svojim đakonijama od čijih mi opisa i recepata uvek pođe voda na usta, Golfer (C) - Hiron koji uživa u zasluženoj penziji, Vatrogasac (D) - Nina, kamper (E) - njih makar imamo, ali me je podsetio i na Petronija koji je skoro imao sliku jedne stolice na plaži i pitao se kada će penzija, Policijac (F) - Vicky, Pekar (G) - DextO kao dežurni degustator, porodica u kolima (H) - Deki R4, ne vidi se najbolje ali vrednica sa računarom (I) - Del...