Tedi je napisao:
Milenice necu ni ja da ih branim ali mogu da pojasnim malo, sa pozicije nekog ko radi sa njima. Ima puno divnih sestara a bogami i puno ocajnih. Imaju pravo i moraju da pitaju, one su prve sa kojima pacijent dodje u kontakt i vrse neku vrstu trijaze i rasporedjivanja, unise u komp razlog obracanja lekaru, pa kad udjes kod njega da on vec zna o cemu je rec. Da budu drske nemaju pravo i treba im spustiti. Pravilo o izabranom lekaru je vazno, lekari su tu najosetljiviji jer i aju vec tridesetak dnevno svojih pacijenata tako da i to jedva stizu a kamoli da gledaju i druge. To se radi u zaista hitnim slucajevima. E nase shvatanje hitnosti se razlikuje jer tamo ima sigurno i mladje dece sa vecim problemima. Najbolje je doci kod izabranog lekara zato jer on poznaje dete i najbolje ce pomoci.
tacno tako...i ja sam hteo a se izrazim sa
trijaza al mi pregrubo delovalo za ovja primer.
Moraju da vrse selekcije i vrse procene. retko ce kad neko da te vrati ako si bas hitan slucaj tj.nece nikad...druga je stvar sto je nas subjektivan osecaj da je doso sudnji dan
nego, kako je mali sada, jel bolje?
Mi smo juce vodili naseg opet...lekari odbijaju da mu daju neki lek iako kaslje vec 10 dana, kazu sam ce da se izbori samo ga inhalirajte. Prepune su cekaonice, veca je steta da ides i cekas nego da ne odes uopste.