Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 13:23

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Utorak, 09 Septembar 2014, 15:53 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Pretpostavila sam da je tamo, ali se nisam odvažila da se tuda šetam. Zapravo, mnogi se žale kako je na Sitoniji gužva, a neće ni malo da se potrude da nađu svoj kutak. Baš sam ove godine u sred avgusta, na Sitoniji bila svedok koliko ima tih kutaka i to lepih i pristupačnih, a opet dalekih od glavnog puta. Ne vredi kukati, već strpljivo istražiti i tamo se može naći sve što čovek poželi.

Hvala Pef! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Septembar 2014, 18:59 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Smiraj dana...sta mislite cemu sluze ovako poredjane stolice...

Slika

gotovo sam siguran da je zbog...

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Septembar 2014, 19:17 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Kafic u drugom centru mi je bio najinteresantniji. Stolovi i dobar deo zidova su akvarijumi. Vlasnik redovno na tv pusta sportske dogadjaje interesantne Srbima, a pored je bio lokal sa meni najlepsim girosom (Alcano).

Slika

Slika

Slika

Ipak, sesti ovde gde mirise more je prijatnije :)

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Septembar 2014, 19:30 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
Jooooj kako je lep smiraj dana. :bravo:
Drugari, slike su mnogo lepe. Odlično ste osmislili temu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Septembar 2014, 20:00 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pokrenula je MD, sjajna ideja, a otprilike smo dogovorili i koncept. Bilo bi lepo da svi forumasi priloze slike onih delova Sitonije kada budemo nailazili na te predele. Proteklih, a i narednih dana smo u Neos Marmarasu i njegovoj okolini, a naravno da nas sve najvise interesuju plaze,more,priroda,zanimljivosti tog kraja... Kada iscrpimo resurse NM, krecemo juznije. Ukrcavajte se :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 10:11 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Dejevla, tvoje fotografije smiraja dana su prosto očaravajuće i zaista deluju umirujuće. Meni su na gradskoj plaži i zapadnoj obali najlepši baš ti trenuci kada sunce polako počinje da zalazi. Pre nego što krenemo dalje, želela bih i da malo prošetamo upravo tom južnom plažom Neos Marmarasa, koja je po meni stvarno odlična, malo opterećena beach barovima, ali između ima dosta slobodnog prostora.

Ulica iza plaže
Slika

Jedan od beach barova i ležaljke ispred
Slika

Dosta prostora između ležaljki za slobodni stil
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Kako se priblližavamo Porto Carrasu, na plaži je sve manje ljudi, nema beach barova i sve je lepše.

Poslednji put menjao milenaidaki dana Sreda, 10 Septembar 2014, 10:39, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 10:33 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Dejevla, moram da prokomentarišem i tvoje fotografije iz samog Neos Marmarasai da kažem da si izdvojio lepe i za mene nezaboravne detalje. Omiljeno mesto brze hrane nam je upravo bio Alcano, gde već godinama radi ista mlada vlasnica, koja fino govori srpski. Sećam se i svih tih akvarijuma iz kafića u Neosu, i zaista primamljivih ribljih restorani na kraju šetališta, sa stolicama na samom pesku. Samo pazite se, bez sve šale, nama je jedanput račun za nas troje izneo preko 100e. Skupi su, ali jednom se živi, ipak ih sada samo gledamo, nećemo skoro jesti u njima. :)

Elem, pre nogo što krenemo virtuelnom šetnjom po Porto Carrasu, ili gde budemo u datom trenutku hteli, dodala bih da se južna plaža Neos Maramaras, lepo nastavlja na plažu Porto Carrasa. Dakle, ako hoćete da vidite taj hotelski kompleks, a da ne platite ulaz, nije loše ući sa sa plaže, ali tada ne može kolima.

Deo plaže između NM i Porto Carrasa sa dobrom hladovinom i potpuno neiskorišćena.

Slika

Slika

Tu već počinje plaža Porto Carrasa sa svim sadržajima koje jedan hotel sa 5+ zvezdica treba da ima. Odličan bar, kantina, razne zezalice za decu na bazenima i neizbeznim Rusima.
Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 11:23 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 21:36
Divna setnja..u mnogome Sitonija lici na ono nase ostrvce. :handgestures-thumbup:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 12:17 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Veoma liči, ali je velika i to je zamorno, zato smo ovu virtuelnu šetnju organizovali da traje na duže staze. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 13:39 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
milenaidaki je napisao:
Dejevla, ja i jesam želela baš da napravim jedno putovanje počev od Neos Maramaras, ali ne tako da preskačemo plaže. Moja ideja jeste da se "vozimo" polagano prema jugu i istoku ostrva i usput da svraćamo do svake plaže, sela ili mest, da je dorbo "razgledamo" i malo porazgovaramo. Ko je maštovitiji može slobodno da se izuje, prošeta po pesku i malo da se brčne. :) Šta kažete? Naravno, to jeste osnovna ideja, ali svakako će biti dorbo da između ovog jednosmernog puta skoknemo tu i tamo po ostrvu, kako se kome svidi ili kako je kome volja. Virtuelno je sve dozvoljeno i moguće. :)

Ja sam uletela preko reda :text-imsorry: Nismo bili juznije od NM. Tako da cu cekati svoj red :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 13:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 14:25
A severnije? Kad će?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 15:58 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Drugari, ako ste nestrpljivi da stavljate svoje fotke bez ikakvog sever-jug reda, to je sasvim ok. Ja ću se truditi, a vidim da je i dejevla takođe došao na tu ideju, da uz vašu pomoć u mojim i vašim postovima polako idemo mesto po mesto, plaža po plaža, od Neos Marmarasa ka jugu (pa posle ka sevaru, pa opet ka jugu) i tako obiđemo ceo krug. HOću reći, malo idemo po redu, a malo ne.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 16:26 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Kasnije kačim ono što uslikah oko južne plaže, a potom ulazimo na taj toliko hvaljeni kompleks. Na Krug možemo završiti jednog dana, upravo preko plaža severno od NM, pa preko Lagomandre da opet uparadiramo u NM :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Septembar 2014, 18:10 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Toliko pominjano igraliste kod juzne plaze, a nikako da ga vidimo.

Slika

Sam pocetak plaze gde se nalaze ribarsko brodici. u rano jutro se tu moze kupiti sveze ulovljena i jeftinija riba.

Slika

puno je lokala duz plaze koji su lepo uredjeni i imaju "svoje parce plaze".

Slika

Za mnoge je ovo dilema, pa da je razresimo. Na google mapu je ucrtan potok koji razdvaja NM od kompleksa Porto Karas. Kada su kise, taj potok (koji je zapravo ili reka, ili stajaca voda) preliva se preko plaze i uliva u more, a tokom leta je sve manji tako da se tuda slobodno moze proci.

Slika

Sam ulaz na kompleks (pesacki) gde u sezoni cesto (ali ne uvek) za socicem sedi zaposleni koji vraca posetioce, tj naplacuje ulaz.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2014, 09:56 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Porto Carras

Dva puta sam bila u tom kompleksu, jedanput smo ušli kolima i platili. Naivno smo se stuštili na najbližu plažu na koju smo naišli, blizu njihovog bara, a da nam niko ništ nije rekao. Baš kada smo se lepo razbaškarili, okupali, došli su da nam kažu da moramo da se premestimo odatle, jer smo se smestili u delu gde su gosti hotela. :nevera: Pa što nam odmah ne rekoste!? Nismo na kraju ni provalili gde treba da budu ostali gosti, koji uđu a platili su, to je u nekom sasvim drugom delu. Odlučili smo da ostanemo kratko, samo zbog tobogana za decu, tako da, nažalost nismo uspeli da prošetamo po tom lepom i velikom kompleksu. Ono što najviše krasi ovaj kompleks jeste svakako raznovrsno i bujno zelenilo.

Drugi put sam svratila peške preko gradske plaže Neos Maramarasa, prolaz otovoren i mislim da je to sasvim zgodan način da eventualno dođete sa decom i besplatno iskoristie sprave za zabavu koje hotel ima.

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.