dujaspasa je napisao:
Ja ne videh ni
R od Rima?

Zar nam Milena ništa nije ispričala?
Juče sam naravno htela da napišem prvi utisak o Rimu, ali me preseče ova Tedina tužna vest...
Evo šta sam napisala:

Dobro jutro drugari! Pokušala sam da pročitam sve šta ste pisali u kafiću, ali sam odustala, jer ne mogu da postignem!
Mi smo se divno proveli! Rim je božanstven, ništa nisu lagali!

Tamo na svakom koraku imate neke antičke iskopine, spomenike, crkve, fontane, trgove, palate, palme (da, palme, i sama sam bila iznenađena), neke hiljadugodišnje viiiiiiiiisoke četinare (ne znam koji su), drvorede pomorandži... Prednost boravka u Rimu u toku zimskog perioda jeste što je bila mnogo manja gužva nego u prolećnim i letnjim mesecima, što zaista savršeno prija. Nemojte da mislite da nije i ovako bio prepun turista, ali bar može da se diše. Takođe u ovom preriodu može da bude sasvim lepo vreme, koje je i nas poslužilo, jeli smo čak i sladoled.

Kiša je padala samo ujutro rano, a i predveče bi nekada malo prsnulo, što je u stvari apsolutno romantično, jer su večeri tamo sasvim prijatne.

Sada se u Rimu već oseća da počinje proleće, naveče se čuje crvkut slavuja, ma da se potpuno istopite od zadovoljstva. Mana boravka u Rumu u ovom periodu jeste što je nezimzeleno drveće još uvek golo bez lišća, a vidim da ga ima na sve strane i što još uvek nema ni cveća. Mogu samo da zamislim kakve su tek boje tokom proleća!
Drugari, hvala vam svima na lepim željama da se lepo provedemo i da nas posluži vreme, Zahvaljujući vašoj pozitivnoj energiji, sunce se svakoga dana vraćalo u Rim!
Potrudiću se da napišem ovih dana i putopis.