ZDRAVO- ZIVO!
Da se vratim na Zmajino posluzenje: hvala, cestitam jubilej, ali nisam shvatila koji!
Onda, da se, kao poznati "jeretik", vratim na pricu o "novouvedenim predmetima": kad su nam uveli, pa "izveli" marksizam i socijalisticko samoupravljanje, "pojavila se potreba" da se uvede nesto novo! Umesto da deca NAUCE i utvrde (bar do fakulteta!) osnove matematike i maternjeg jezika, uvode se predmeti koji, em deci oduzimaju ionako "kratko" vreme za sve, em, ako ja shvatam "sustinu" tih predmeta, iz njih uce ono cemu bi trebalo da ih nauci porodica!

Svemu sto je najpozitivnije u veri i u svetovnom zivotu, "temelj" i "razradu" treba da da porodica! A onda su se "razvili predmeti", koji treba da te uce ljubavi, samilosti, empatiji, postenju, toleranciji...sto se mene tice, cela ta prica je "piiih"!
Secam se da je moja kumica, u Novom Sadu, krenula u prvi razred i, kako je tada bila "euforija" oko toga da krene na veronauku...dete- ozareno, mislilo da ga ceka nesto uzviseno i lepo...posto nije bila krstena do tada, bila sam joj kuma na krstenju... deca iz odeljenja su krstena "kolektivno"...kada se pojavila "nastavnica veronauke", doslo mi je da "skocim na luster i pobegnem", ja- ovolika i ovako matora, jer je to bila jedna mrgud-baba, koja nije ni za najprostije fizicke poslove, a ne da nekoga poducava, a pogotovo ne veri!

Znaci, jedna "Babaroga" na kvadrat! Dete je plakalo na svom krstenju, jer je "ova" vikala (usred crkve i krstenja!), zato sto se nije nesto dobro razumela sa roditeljima...ja sam, kao "gost" bila prenerazena! Posle toga, dete je "zakukavalo" da ne zeli vise da ide na njene casove...kako to biva, nije mogla odmah da "prekine pohadjanje", vec je sacekala pocetak sledece skolske godine i prebacili su je na "gradjansko"....to je bilo pre dvanaestak godina...