Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Nedelja, 27 Septembar 2026, 01:17

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 786 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 53  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Ponedeljak, 25 Januar 2016, 12:07 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Prodao sam neke dve žnj knjige na limundu pa cu da uzmem tog pacijenta ako ga nadjem :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 25 Januar 2016, 12:43 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Necu vam se prikljuciti u citanju pacijenta. Ima samo dva primerka na kupindu, cene 1000 i 750 a na to treba dodati i transport..mnogo je :)
Nastavicu Šaptača, danas imam prilike da odmaknem dosta posto sam ostao kuci zbog bolesti

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 18:12 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
VlaMar, koliko videh, ti si jedini citao "Sneska"...sad sam bila na "Laguninom" sajtu...gledala i naletela na komentare vezane za tu knjigu...istovremeno me mami, a i sami komentari mi bude jezu...sta kazes? :shifty: Po komentarima, vise zvuci kao horor, nego kao triler...

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 18:52 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Veoma nezgodna knjiga za preporuku.
Jedan od najboljih trilera koji sam pročitao, likovi savršeno izgrađeni, radnja toliko napeta da ne dopušta da knjigu ispustiš iz ruku, obrti u radnji takvi da konstantno preispituješ svoje viđenje slučaja. Ali od 4 knjige koje sam pročitao od Nesbea ova je najmračnija, a opisi zločina toliko uverljivi da je skoro na granici morbidnosti. Glavni negativac nije samo kriminalac već sadista.
Možda najviše liči da trilogiju Milenijum. Verujem da će ekranizacja knjige insistirati na tim horor (u smislu napetosti, morbidnosti, krvi) elementima u knjizi iako je u osnovi triler.
Ako nemaš "stomak" za takve knjige bolje je da prva knjiga od Nesbea ne bude Sneško.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 19:08 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

:think:

Uplasio me je komentar nekog od citalaca, "da je poceo/la pre spavanja da baca pogled kroz prozor i kontrolise da li nekog ima u dvoristu", posle te knjige... :shock:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 19:12 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Uh i ja čitam ovog Šaptača i isti utisak imam. Mučna knjiga mnogo, mozda i previse.
Čovek daje detalje opise autopsija, ubistva, odsecanja ruku zrtvama... da sam znao da toliko zalazi u materiju ne bih je ni pocinjao ali kad sam vec krenuo zavrsicu je makar na silu.

Pef, slazem se sa vlamarom, moze snesko da ti ispadne previse brutalan pa da steknes pogresan dojam o autoru. Ja ga jos nisam citao ali sam cuo te komentare. Cuvam ga za ispod suncobrana pa da te plasim :smesko-levo-desno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 19:24 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

U pravu ste obojica! :think: Ne volim brutalnost, morbidnost, sadizam...i, ne zelim "da se plasim" dok citam..."Milenium" sam gledala, ali mnoge scene "kroz prste", u svojoj kuci! Suvise strasno, za moj ukus! Dok sam gledala sta se jos "nudi" od knjiga-trilera, vidim i "Iscezlu"...onda procitam komentare, pa se prisetim da sam, nedavno, gledala film sa Ben Aflekom u glavnoj ulozi...sve je bilo ok, do kraja....interesantno, napeto, neocekivano...na kraju sam rekla- Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 19:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ali nesbe generalno voli tu neku mracnu stranu drustva da naglasava. Dosta mu je zastupljena narkomanija, beskucnici...mozda on ipak nije za tebe :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 20:07 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Nije meni tematika strana! Tako bi mogao da kazes i za "Nijanse"! ;) Sto pa da nije za mene?! Samo, ne moraju biti bas eksplicitni opisi nasilja! :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 20:24 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Bliži sam stanovištu Pefkari. Nesbe mi se i dopao jer na jedan realističan način opisuje pojave u društvu koje veoma lako idealizujemo zbog visokog ekonomskog standarda. Društvene norme verovatno marginalizuju takve grupe, ali one postoje. Ali u ostalim romanima koje sam čitao radi se o kradljivcu umetnina i industrijskom kriminalu, pljačkašu banke, ubici iz osvete ili korumpiranom policajcu. U svakom delu postoji neki zločin, ali on nije tako realno opisan, sa detaljima o sakaćenju tela kao u Snešku.
Da ponovim Sneško je odličan triler, odlična knjiga, ali nije za "osetljivije" čitaoce.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 20:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:
Nije meni tematika strana! Tako bi mogao da kazes i za "Nijanse"! ;) Sto pa da nije za mene?! Samo, ne moraju biti bas eksplicitni opisi nasilja! :roll:

Ja sam to za nijanse reko cim su izasle. Tesko smeće knjizevno gledano. Stimulativno gledano odlicna :smesko-gore-dole:

Uzmi onda Sina od Nesbea kad si vec bacila oko na njega. Mislim da ce da ti legne. Ima i crtu neznosti, romantike. Pisao sam par strana unazad o utiscima, citanm sam ga pre 20ak dana. Moja lepsa polovina, tvoja miljenica kaye da je Utvara odlicna takodje.
Ako hoces popust reci

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 21:29 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Ok. Ovo za popust nisam skapirala... :shifty: ....imam ja i "Laguninu" i "Vulkanovu" karticu....ovih dana "samo" nemam para...al', racunam, brzo ce ta 2017.! ;)

I mene ste podstakli na citanje ovih dana! :op-op: Samo da se izborim sa "pisanjem dela", :lol: , pa cu preci na citanje! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 22:06 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pa imam popust uz karticu 15-20%
Ne znam otkada imas karticu ali menjali su ih pre 2,3 meseca i ako nisi zamenila moras da ides da izvadis novu a na njoj je startni popust niži ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 22:39 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Aha! Nisam bila unazad par meseci...hvala na ponudi! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 28 Januar 2016, 13:39 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Надам се да не смета што овај пост копирам са теме ВЕЛИКИ РАТ...

Ових дана прочитах књигу коју је написао Герхард Геземан - Са српском војском кроз Албанију. Књига је настала тако што је сам писац водио дневник при повлачењу из Србије (све док се није укрцао на брод којим је прешао у Италију и потом возом завршио у Швајцарској). Дневник је писао да би остао при здравом разуму услед исцрпљености и глади.

Из предговора:
Герхард Геземан спада у велике, одане и верне пријатеље нашег народа. Његов живот и рад тесно су везани за нашу земљу и њену судбину. Бео- град и Србија били су његова друга отаџбина. Рођен је 16. децембра 1888. године у Лихтенбергу, у Брауншвајгу, као син сеоског учитеља. Студирао је у Килу германистику али је убрзо прешао на славистику. После промоције 1913. годиие одлучује да продужи славистичке студије.

Одломак из књиге:
Кад сам после промоције саопштио својим наставницима да ћу сада прећи на изучавање славистике, рекао је један од њих. »Онда припазите да се не увашљивите«. Сву провалију коју је крила ова реченица и сав унутрашњи презир једног хуманисте према науци о варварском Истоку тек сам касније схватио. Кад је још чуо да ради тога не идем право к Лескину у Лајпциг, а онда евентуално на две недеље у хотел »Еспланада« у Загребу, него право на неколико година у Србију а онда к Лескину, рекао је ледено на растанку: »Онда се припазите да вас разбојници не одвуку у балканске гудуре и уморе пре него ваш господин отац стигне да пошаље откуп.«

Мислим да "западна цивилизација" и данас има сличан поглед на Балкан, на Србију...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 786 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 53  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.