Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 23:37

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Шатори
PostPoslato: Nedelja, 13 Decembar 2015, 23:29 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 29 Novembar 2015, 01:46
Pol: Bata
B_A_N_E je napisao:
Ја сам купио такав модел само XL верзију.
http://www.quechua.co.uk/t5-2-xl-family ... d2_8330640
Требало би да стигне за викенд, па ћу ти рећи нешто више чим га раширим.

Hvala Bane, ja idem po ovaj plavi Arpenaz 5.2 u Subotu...
Inače zadnjih 15-ak godina sam koristio McKinley i Northland, šatore za 2-3 osobe i nikad nisam doživeo havariju, a kampovao sam po raznim vremenskim uslovima.
Sada tražim nešto veće za četvoročlanu porodicu, pa se nadam da nas ovaj Quechua Arpenaz neće izneveriti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 13 Decembar 2015, 23:41 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Banetu nije stigao sator, kao sto je mislio, tako da ces izgleda pre ti njemu da napises svoje utiske.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Decembar 2015, 00:24 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Brzi to je nova verzija satora zvana,sporohodni pitaj Boga kad dolazeci tent. :lol: Bitno je napraviti konstrukciju i pobosti kocice a za platno je vec manji problem. :hand: Znam sa sigurnoscu da je taj segment doktorirao,i to u kvadraturi cetvorosobnog stana. ;)

Nagib kako vidim imas kamperskog iskustva. :clap: Ovom te prilikom pozivam,ukoliko si raspolozen podrazumeva se, da nam se prikljucis na ovim kamperskim stranama i na svetlo dana povadis nesto iz svojih kamperskih arhiva. Uvek je dobro osveziti temu novim pricama i iskustvima. Dobro nam dosao. :text-welcomeconfetti:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Decembar 2015, 01:36 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Deki r-4 je napisao:
Nagib kako vidim imas kamperskog iskustva. :clap: Ovom te prilikom pozivam,ukoliko si raspolozen podrazumeva se, da nam se prikljucis na ovim kamperskim stranama i na svetlo dana povadis nesto iz svojih kamperskih arhiva. Uvek je dobro osveziti temu novim pricama i iskustvima. Dobro nam dosao. :text-welcomeconfetti:

Hvala na dobrodošlici :)

Evo par reči...

Kao dete sam najlepša letovanja proveo u kampovima na peloponezu, i to u Brako prikolici (onoj na rasklapanje) koju smo vulki sa Citroen Dianom od 600 kubika...

Kao omladinac sam veslajući po raznim rekama u regionu uglavnom noćio u McKinley-u (dakota 3) i Northland-u.

Kao roditelj reših da svojim klincima priuštim isto zadovoljstvo koje sam ja imao kad sam bio mali, predhodne dve godine smo bili u Armenistisu u onim Hobby prikolicama (klinci su bili bebe), pa sad kad smo malo porasli i jako nam se sviđa letovanje na otvorenom i pored plaže, vreme je da se pazari kuća putujuća i traže nove destinacije... Neko vreme smo bili zagrejani da uvozimo kamp prikolicu, ali smo se predomislili pošto bi je zbog obaveza koristili svega 15 dana godišnje... Tako da bi sledećeg vikenda trebalo da se opremimo sa http://www.quechua.co.uk/5-2-family-ten ... d2_8330635

Eto pohvaliću se ovde kad stigne šator.

Evo i fotke McKinley-a u nepristupačnom kampu Radovan Luka (MNE), nacionalni park Durmitor, reka Tara.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Decembar 2015, 09:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Nagib i od mene topla dobrodošlica na ovaj forum.
Deluje da imaš dosta iskustava i uspomena i ako ti vreme dozvoli slobodno se raspiši, i ne samo na temu kampovanja.
Kao kampera u pokušaju, privuklo me je što si rekao da si poslednje dve godine bio u Armenistisu. Kakva su ti iskustva? One opšte stvari: higijena, hladovina, udaljenost od toaleta, opremljenost kampa, snabdevenost prodavnice...Imaš li i koju sliku? I drugari ovde su mi preporučivali takvu varijantu za prvu godinu dok ne proverim da li bi mi se takav vid letovanja dopao. Mada porodični pregovori idu teže nego otvaranje poglavlja sa EU.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Decembar 2015, 23:27 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Nagib odlican post samo nastavi tim tempom. :clap: Ovde su dobrodosli svi ljudi ljubitelji kampovanja i zivota pod vedrim nebom. :sator: Predlazem ti da nam se aktivno prikljucis na svim kamperskim temama siguran sam da bi imao da podelis neka znanja i iskustva. Slobodno otvori posebnu temu ili pisi u nekoj od postojecih kako ti volja, naravno okviru Kampovanja i pisi svoje dogodovstine,kaci fotke i sta god ti padne na pamet a vezano je za ovu nasu delatnost. :dance: Kada stigne sator obavezno ga predstavi u ovoj temi,jedva cekam tvoje utiske. Ja licno nisam veliki fan Quechua ali sam svakako radoznao da vidim kako ce to izgledati uzivo iz tvog ugla. :think:
Pored ove nase kamperske teme pozivam te da svratis u nas Kafic i tamo popijemo nesto na racun kuce. :obscene-drinkingcheers: Verujem da ce ti se dopasti atmosfera i pozitivno ludilo koje je uvek prisutno u nasoj kafani. :greetings-clappingyellow: Naravno ovaj poziv vazi za sve teme ovog foruma,imas tu svasta nesto lepo da procitas i vidis. Prikljuci se ovoj nasoj ekipi i uzivaj sa nama na talasima dobrih vibracija. :kolo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 17 Decembar 2015, 00:22 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Deki r-4 je napisao:
Kada stigne sator obavezno ga predstavi u ovoj temi,jedva cekam tvoje utiske. Ja licno nisam veliki fan Quechua ali sam svakako radoznao da vidim kako ce to izgledati uzivo iz tvog ugla.

Javljam u Subotu kad se vratim iz Timisoara, samo nisam siguran da ću uspeti da ga isprobam u stanu...

VlaMar je napisao:
privuklo me je što si rekao da si poslednje dve godine bio u Armenistisu. Kakva su ti iskustva? One opšte stvari: higijena, hladovina, udaljenost od toaleta, opremljenost kampa, snabdevenost prodavnice...Imaš li i koju sliku? I drugari ovde su mi preporučivali takvu varijantu za prvu godinu dok ne proverim da li bi mi se takav vid letovanja dopao. Mada porodični pregovori idu teže nego otvaranje poglavlja sa EU.

Odgovaram ti u temi "Kampovi na Sitoniji".

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 20 Decembar 2015, 01:46 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Stigao Arpenaz Family 5.2

Upravo sam pokušao barem polovično da ga raširim u stanu, ali nije bilo šanse...

Prvi utisci u odnosu na McKinley i Nortland su:

- Glavno pokrivno platno je deblje i šavovi su odlično impregnirani,
- Šipke od fiberglasa moćne, debele 12-13mm, voleo bi da su metalne ali i ove deluju veoma dobro.
- Pod je malo deblji nego kod McKinley-a i Northland-a, mada bi mogao biti još deblji, preporuka da se ispod njega ipak postavi dodatno platno ili nešto sl kao zaštita od oštrog kamenja.
- Klinovi su takođe deblji i deluju čvršće, tako da nema potrebe za savijanjem armature osmice...
- Uz šator stižu i dve rezervne šipke, jedna tanka i jedna debela.

Na prvi pogled izgleda odlično, detaljniji opis ću napisati posle prve probe u prirodi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 21 Decembar 2015, 20:53 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Neka je sa srecom nova cerga Nagib. :handgestures-thumbupleft:

U odnosu na prethodne ovaj model satora ce ti biti kao kuca. :clap: Ovi novi tipovi satora imaju prednost u prakticnosti i lakoci pakovanja i nosenja.U isto vreme sklapanje i rasklapanje je pojednostavljeno.Ipak nemaju ni priblizan kvalitet starim satorima,posebno se sipke od fibera ne mogu meriti sa starim metalnim. Ali dobro parkticnost i lakoca su im velika prednost i to je moda novog doba. :confusion-shrug:

Savetujem ti da procitas temu "prakticni saveti i uputstva" gde smo prilicno detaljno pisali o svojim iskustvima u vezi opreme i svega ostalog vezano za kampovanje. Naravno pozivam te da dopises i ti neka tvoja iskustva i zapazanja. :P Ovde cu ti kratko dati par saveta: 1. pod sator obavezno (celom povrsinom poda) rasprostrti ceradu kao zastitu patosa satora od vlage,kamenja i ostalih nepozeljnih uticaja. Onu najobicniju iz Metroa (plavu)
2. moj ti je savet da uvek nosis dodatne klinove. Ne znam kakvi su ti tvoji fabricki,nadam se jaci nego li ovi nasi,ali sumljam da su mnogo pouzdaniji. :think: Teren na moru zna da iznenadi u vidu neke podzemne stencuge ili kamenja i onda si u problemu. :shifty: Ja nosim armature osmice obavezno,ako ti je to mnogo obavezno ponesi one velike gradjevinske eksere sto idu u rogove krova kuce. :tools-hammerdrill: Sa sigurnoscu resavaju problem trvdog tla. :handgestures-thumbup:

3.ovaj sator ne pokusavaj da podignes u kuci,nema sanse.Ali dok grane neki lepsi i suv dan dizi ga i pregledaj. Ujedno ce to biti i vezba za podizanja na moru u kampu. Savet je da to ucinis sa clanovima porodice kako bi se i na licu mesta znalo ko sta radi. :sator:

U svakom slucaju kada se podigne cerga okaci fotke radne akcije pa da u to ime nazdravimo zajedno. :obscene-drinkingcheers:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 02 Januar 2016, 00:13 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Pol: Seka
Pogledajte ovaj šator

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 02 Januar 2016, 08:48 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 19 Avgust 2014, 00:10
Cena sa popustom 238$, redovna cena 300$.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 13 Januar 2016, 00:35 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 13 Januar 2016, 00:28
Pozdrav forumasima,
slucajno sam pronasla ovaj forum i drago mi je sto ima teme o kampovanju. Zanima me da li neko zna kakav je sator easy camp wilmington 400? ponovo ga kod nas ima u ponudi pa se dvoumimo izmedju njega ili da odemo do Sofije ili Temisvara i uzmemo Quecha Arpenaz 4.1.

Inace kampujemo vec treci put u Grckoj, a leta 2015 smo kampovali prvi put na Peloponezu sa detetom od dve godine, bilo nam je super :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 13 Januar 2016, 21:54 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Mislim da ces odgovor za Quecha Arpenaz (doduse broj veci) dobiti veoma, veoma brzo!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 13 Januar 2016, 23:55 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

ivkabg ja posedujem Easy camp sator samo je model Boston 600. To je sator deklarisan za sestoro i za nasu cetvoroclanu posadu je taman. :handgestures-thumbup: Ovo je odlicna firma iz iskustva bih ti ga preporucio. Ovaj model Wilmington je isti tunelski fazon samo je manji i deklarisan je za cetiri osobe.Sto ce u prevodu reci da je za vas troje dovoljan. :think: Ima manje predsoblje ali mi deluje ok i dovoljno za troclanu posadu jer tu se uglavnom samo drzi nesto od opreme. Svaka preporuka za Easy camp satore kvalitetni su,lako se podizu i sklapaju a najjaci im je adut to sto im je pod opsiven i zalepljen za zidove. :P To u prevodu znaci da je maksimalno zasticen od spoljnih uticaja (vode,prasine,insekata) Ja sam ga bas iz tog razloga i izabrao i mogu ti reci da nisam pogresio. :clap:
Iscitaj malo ove strane i pocni od prve teme "saveti i uputstva" pa do opisa kampova. Tu smo svasta nesto pisali izmedju ostalog ima i opisa ovog mog satora i ostale opreme. Velika je verovatnoca da ces naci nesto zanimljivo za vas. :confusion-shrug:

Kako Brzi vec rece ocekuj vrlo brzo opis za gore pomenuti model jer ce ga nas legendarni clan Bane opisati do u detalje. :D Ako se ne varam moguce je da ces vec sutra imati izvestaj iz prve ruke. :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 14 Januar 2016, 00:26 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 13 Januar 2016, 00:28
Hvala na odgovoru danas smo zasedali muz, ja i nasi kamperi bila je ovde konferencija i po svim karakteristikama, a najvise zbog luftera jer ipak kampujemo u letnjem periodu odluka je pala na Easy camp ali ne model 400 nego 500 veci je i predvidjen za 5 osoba. Nasla sam ga u ponudi u Sofiji cak su dobili i model za 2016-godinu samo je drugaciji naziv. Nameravam da ih pre dolaska kontaktiram da ne bude mi dosli a satora nema na stanju :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.