DEXT je napisao:
Ne što je nekima od nas rod rođeni
ne zato što je Tasoslija
ali Čovek je vrhunski zubar
Sinoć sam pobedio
I pored svega nabrojanog covek je jos i
kamper.
Ovaj
DextOv post mi je odlicno dosao kao slagvort za pricu koja sledi. Verujte da je pisana po istinitom dogadjaju i to jako friska od ovog poslednjeg leta.
Na omiljenoj mi tasoskoj plazi Roso Gremos stizemo u ranijim jutarnjim satima porodicno i zauzimamo nase mesto u cosku dok ne pristigne ostatak ekipe iz kampa i jos neke komsije iz apartmanskog smestaja.

Sve ide rutinski pobadamo kocice pa u njih suncobrane,razvlacimo stolice i ostalu plaznu galanteriju i po uhodanoj semi saljemo decu u vodu do kolena da ispitaju T vode. Nista specijalno dnevno morska rutina kao i obicno. I taman da sednem sa gospodjom mi da ispalimo po cigar,nakon koga se kao po komandi strcava u more i radi prvo dnevno kupanje,deca dotrcavaju da mi nesto vazno saopste. Na obali do same vode u plicaku petnaestak metara od nas,stoji jedna odvratna zivuljka koju ja organski ne podnosim vabi se kao - galeb !!!

Blagi uzas vec vidim bice problema.

Deca na moju komandu pokusavaju da ga oteraju ali on ne mrda vec je raspolozen i da kljucne ali da mrdne nece.

U moju odbranu staju jos neka decica ali ona strvina ih ne ferma,opet ni da mrdne. U stvari hoce ali sve blize nasoj parceli na plazi. Bog te mazo kao da zna gde (ne)treba ?!!

Kada je vec izgledalo da je situacija bezizlazna, da cu sa plaze furnuti brze nego Husein Bolt ka nasim kolima,pojavljuje se ON.

Stize sa svojom porodicom i vec sa vrha plaze provaljuje o cemu se radi. Covek je iz sektora medicinskog zna on jako dobro sta su strahovi i fobije. Elegantno se spusta do mene skida majcu i krece opusten ka reptilu koji je se vec prilicno primakao nasim peskirima.Ili je se to bar meni tako pricinilo vise ne znam ni sam.

Verovali ili ne veliki ON prilazi krvozednom galebu hvata ga u svoje zlatne ruke (citaj post DextOv iznad) iako ovaj konstantno pokusava da iskrene glavu i odgrize mu ruku.

Savladava ga nekom dzudo tehnikom meni nepoznatom i odnosi ga na drugi kraj plaze. Svi znamo koliko je to na RG,ostavlja ga na najdaljoj steni i mrtav ladan se vraca. Sve to vreme ja ne izlazim iz stanja soka,ON se vraca a ja poput deteta gledam u njega kao da sam video Supermena licno koji je nekim cudom odabrao da sleti tu pored nas.

Od tada sam ga mnogo zavoleo,voleo sam ga i pre,ali od tada on je moj idol.
Eto o kakvom vam je tipu moj Imenjak pricao,sve do jedne reci mu je tacna jednostavno jedan genijalan lik po svim mogucim pitanjima i parametrima.

Za njega veliki pozdrav iako nije nas clan ali je redovan na druzenjima uzivo pa ko zeli da upozna Supermena licno neka dodje na neko od buducih paljenja suma i livada.
DextO zelim ti da i u buduce odnosis samo pobede od zubarske stolice do Marakane i nadalje.
Dobra vam noc ostrvljani . . .