Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 06 Oktobar 2026, 21:25

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 09:30 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Dobro jutro, ako moze tako da se kaze. Posle ovoga sto se desilo u Parizu, nekako se osecam bezveze. Posto moj sin volii da igra neke igrice gde se jure teroristi, naucio je nazive raznog oruzja. Videvsi to, ja mu cesto pricam da pravi rat nije igrica i da mnogi tako zablesavljeni klinci cak odu na ratiste, kako bi se zabavili, ali tamo ih zadesi samo velika nesreca, krv, suze i smrt. Onda mi je on odgovorio, nemoj da brines, ja nikada necu ici u rat, ali ce rat doci kod mene. Od kako mi je to rekao, te njegove reci ja ne mogu da zaboravim i molim boga da nije u pravu... Sta reci posle svih ovih dogadjaja? Jako tuzno. Eto kako klinci vide ovaj svet. :(
Deki, ja sam tvoj prijatelj na fb, ali nisam dobila virus. Sta si kliknuo, pa ti se to desilo? Zelim ti da brzo ozdravis.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 11:20 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
Eno Milenice udji na moj zid, ostalo je tamo pri vrhu to zanimljivo stivo, al nemoj da klikces, tek da steknes uvid. Ne smem da brisem, bojim se ako pridjem tome da cu prosiriti dalje

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 11:28 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Deki, radoznalost je ubila mačku. Jes' čuo nekad za to? :D

I meni je stiglo da me je tagovao, ali se nadam da se ne vidi, jer ja imam opciju da moram da odobrim sve što bi drugi da objave na mom zidu i gde me taguju. Nisam odobrila, pa živim u nadi da se moji prijatelji nisu šokirali. :mrgreen:
Mada, ovaj virus hara već neko vreme, pa je jasno da nemamo s tim nikakve veze.

Miki, šta je D hteo da kaže time ''doći će rat kod mene''? Jesi li ga pitala da ti objasni? :(

Dobar dan! :smesko-gore-dole:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 12:02 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Pol: Bata
A Deki bas morao da kline, da vidi sta se krije iza videa sa onim tetama. :) Vodite racuna, ne pokusavajte da otvarate te sumnjive klipove.
Miki, da nije u pitanju igrica Counter Strike? Kad sam bio osnovac, ta igrica je bila nenormalno popularna. Srecom nije ostavila posledice na mene. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 13:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
A meni ide na živce dvoličnost zapada. Njihova nesreća je najveća a tuđa kao da se nije ni dogodila. Sada prave aplikaciju ili šta već na Facebook-u da preko svoje slike staviš francusku zastavu u znak podrške. Šta je bilo kada su se slične stvari dešavale u drugim zemljama? Šta je bilo pre neki dan kada je ista ta družina oborila ruski avion sa preko 200 putnika. Da li su Francuzi stavljali rusku zastavu na profilnu sliku? Da li su se proglašavali dani žalosti? Čitao sam na netu da se nedavno nešto slično desilo u Libanu. O tome čak naši mediji nisu ni javili. Šta je? Kada ginu evropljani onda je to tragedija, kada ginu Sloveni, Arapi, crnci, azijati onda to i nije tako tragično. Meni je žao svakog čoveka ali neću da se sad zgražavam nad time kad se ni oni nisu zgražavali nad našim žrtvama. Jesu li oni žalili naše civilne žrtve '99 godine? Pun voz u grdelici, kolona Albanaca na KiM, civili u Nišu i još mnogo, mnogo ljudi. Ukupno preko 1000. Zajedno sa Englezima, Nemcima i Amerikancima izazivaju ratove po svetu. Ovo im se samo vraća. Nemojte mi pričati kako su to civili i da oni nisu krivi. Nisu i jesu. Oni biraju vlast. Da im dođe neko i kaže da neće ratovati po svetu, da drugi neće ginuti a da će oni zbog toga plaćati skuplje gorivo i imati 20% manje plate da li bi ga izabrali? Šta mislite? E pa ovo im je cena. I mi smo birali Miloševića (a i ove nesretnike posle njega) pa smo to platili na svojoj koži, tako je i njima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 13:50 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Tedi slobodno iskoristi opciju delete post a komotno mozes i onu delete everything posted by this friend :haha:
Imao sam i ja te radoznale al cim mi stigne odmah ga sklonim! Tu je mnogo veca muka objasniti matorim rodjacima/kolegama da to u stvari nisi ti postavio i da to nema ništa s tobom. Otkud se oni razumeju u fb postovanje, dovoljno im je to da vide za zakljucak :mrgreen:

Dobar lep dan. Iskoristiti ga za šetnju!

Što se tiče opste histerije o pray for france.. pefkari je sinoc napisala odlicnu misao koju sad koristim kad me pitaju za misljenje, a to je: nasilje radja nasilje! Pa nek tumaci ko kako hoce!

Sa druge strane..francuska je suviše ozbiljna i organizovana zemlja da dozvoli sebi onakve propuste obavestajne sluzbe i da joj prodje nekoliko sinhronizovanih napada u 2h razmaka!
Evo vec provejavaju natpisi da su neki od tih nesrecnika dosli sa izbeglicama skoro i samo se nadam da nisu toliko izopačeni da dopuste ovo sve ne bi li imali pokriće za zatvaranje apsolutno svih granica i neprimanje izbeglica vise!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 14:04 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 06 Decembar 2014, 11:44
Dobar dan! :P

Evo prvih mojih današnjih uspeha! Slika mi je malo mutna jer sam masnim rukama "spretno" uhvatio telefon! :oops:

Slika

A sad sedim ispod divnog, rustičnog, komšijinog suncobrana od trske i vrtim. :smesko-levo-desno:
Mor'o sam da stavim suncobran jer je u novembru upekla zvezda, a od vatre ide jara.

Slika

Komšija mi se pridružio pa malo mezimo uz dunjevaču. :obscene-drinkingbuddies:

Prasence vrtim sam, a jaga se sama vrti. Pitam se, što nisam negde pozajmio još jednu vrtaljku?

Pefkari, rek'o sam joj i obećala je da će napisati recept kad bude sušila kosu. :handgestures-fingerscrossed:

Što se tiče ovih strahota u Parizu, mi smo zgroženi i zabrinuti, i tužni. Tamo nam živi relativno bliska rodbina. Ovog leta smo bili u francuskoj kod prijatelja u Klemon-Feranu i svratili smo i do Pariza da obidjemo rodbinu. Sreća pa su oni malo na periferiji, pa nisu toliko ugroženi. Juče nam kažu da ne smeju ni da sednu u metro, boje se! Strašno!

Odoh da vrtim!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 15:05 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Vrti, vrti, neće da ti škodi. Daj sliku te jage da umačemo 'lebac u ekran.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 15:37 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 00:47
IvanBP je napisao:
...Sada prave aplikaciju ili šta već na Facebook-u da preko svoje slike staviš francusku zastavu u znak podrške...
Jedan lep tekst na FB, u prilog tvog (i mog) stava:

Licno nemam nista protiv zastave Francuske na profilnoj slici ..ako je odavanje pocasti zrtvama i solidarnost podrzavam. Ja je necu staviti zato sto bi me bilo sramota sto svi zajedno ne bismo znali da pogodimo ni boje zastave Kenije (174 mrtvih u teroristickom napadu na univerzitet), Nigerije (640 mrtvih u napadu na Boko Harama na selo), Jemena (140 mtrvih u napadu ISIS-a)... Iraka (80 mrtvih u bombaskom napadu)... Kameruna (50 mrtvih u napadu Boko Harama )... Libana (43 mrtvih u bombaskom napadu) i tako mnogo dalje. SAMO u 2015. godini i SAMO u najzescim napadima. Empatija nam je potrebna ali selektivna empatija je opasna i porazavajuca i vrlo gadno medijski servirana. Iznad svega ovoga iskreno saosecam sa porodicama svake zrtve svakog rata ili teroristickog napada bez obzira na broj i geografiju zemlje u kojoj ce sahraniti svoje bliznje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 16:09 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Jeste dvolicnost Zapada je uzasna, ali meni je da kazem uzasno sve sta se sada dogadja, od Iraka, Sirije, Turske, Egipta, Libije, Nigerije, izbeglice, sve je nekako gore i gore... Prosto mi ti sve izaziva nemir, odvratnos, razocaranje.
Daki igra Call of duty igricu, ali ima i razne druge.
Zmajo, kada je to rekao, verovatno je misliio da moze rata biti i ovde, rekla sam mu da luoeta gluposti, ali nije mi svehedno sto je to i pomislio... Jednom je to rekao i vise ne pricamo o tome.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 16:18 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Lunatic je napisao:
Dobro vece. :)

Crni sinko! :o U pola 3 nocu tebi je "dobro vece"?! :shock: :lol: :ljubac:

milenaidaki je napisao:
Dobro jutro, ako moze tako da se kaze. Posle ovoga sto se desilo u Parizu, nekako se osecam bezveze. Posto moj sin volii da igra neke igrice gde se jure teroristi, naucio je nazive raznog oruzja. Videvsi to, ja mu cesto pricam da pravi rat nije igrica i da mnogi tako zablesavljeni klinci cak odu na ratiste, kako bi se zabavili, ali tamo ih zadesi samo velika nesreca, krv, suze i smrt. Onda mi je on odgovorio, nemoj da brines, ja nikada necu ici u rat, ali ce rat doci kod mene. Od kako mi je to rekao, te njegove reci ja ne mogu da zaboravim i molim boga da nije u pravu... Sta reci posle svih ovih dogadjaja? Jako tuzno. Eto kako klinci vide ovaj svet. :(
Deki, ja sam tvoj prijatelj na fb, ali nisam dobila virus. Sta si kliknuo, pa ti se to desilo? Zelim ti da brzo ozdravis.
Lunatic je napisao:
A Deki bas morao da kline, da vidi sta se krije iza videa sa onim tetama. :) Vodite racuna, ne pokusavajte da otvarate te sumnjive klipove.
Miki, da nije u pitanju igrica Counter Strike? Kad sam bio osnovac, ta igrica je bila nenormalno popularna. Srecom nije ostavila posledice na mene. :)

Nesto sve razmisljam...pa zato citirah kompletne postove....neki "medj nama" su rasli "u Titino doba"...naslusali se, nagledali, nacitali prica o "ustasama, cetnicima, Nemcima"....znam koliki uzas su te price izazivale u mojoj, tada maloj, dusi! :( Opet, nisam izrasla u siledziju, "mrzitelja", nacionalistu, fasistu....sta god tog tipa!

Sa druge strane, "ratovala" sam sa sinom, jer je u uzrastu tvog sina, Milenice, bio kao narkos, kada su kompjuterske igrice u pitanju...s obzirom na to da je Del Pierov i Lunaticov vrsnjak, ni ja ne vidim da je to ostavilo negativan trag na njemu...nije izrastao u osobu koja ne poseduje empatiju sa drugim ljudima, nije "mrzitelj", neko zeljan "da lupa i razbija", ide da se bije na sportskim manifestacijama...a uzasno sam se plasila i nisam mogla (fizicki) da ga odlepim od kompa! :? :shifty: Mnogo smo se svadjali zbog toga! (a sada mene ne mogu da "odlepe" od vas!), ;) !?

Tako da, pored toga sto MRZIM "ratne igre" bilo koje vrste, ratnu tematiku, itd., mislim da, uz ljubav, paznju, razgovor, koje pruzas svome sinu, nece imati ruznih posledica...a to sto ti je rekao za ratovanje....knedla mi u grlu... :cry: ...jbm ti vreme u kome zivimo! (sve vise "govorim ruzne reci", ali vas molim da mi oprostite!)...kada deca osecaju strah i imaju negde u glavi da je to moguce....!!!! :( A mi smo , na ovim prostorima, uvek podlozni tome, nazalost! Sve sto smo mislili da se NIKADA VISE nece ponoviti, desilo nam se ponovo!? I, onda se pitam, kako je to "istorija- uciteljica zivota", kada se ljudski rod "ne opamecuje" i ne izvlaci nikakve zakljucke iz onoga sto mu se dogadja!!!??? Sve smo pametniji, a ispada da smo sve gluplji! :think: :snooty:

IvanBP je napisao:
A meni ide na živce dvoličnost zapada. Njihova nesreća je najveća a tuđa kao da se nije ni dogodila. Sada prave aplikaciju ili šta već na Facebook-u da preko svoje slike staviš francusku zastavu u znak podrške. Šta je bilo kada su se slične stvari dešavale u drugim zemljama? Šta je bilo pre neki dan kada je ista ta družina oborila ruski avion sa preko 200 putnika. Da li su Francuzi stavljali rusku zastavu na profilnu sliku? Da li su se proglašavali dani žalosti? Čitao sam na netu da se nedavno nešto slično desilo u Libanu. O tome čak naši mediji nisu ni javili. Šta je? Kada ginu evropljani onda je to tragedija, kada ginu Sloveni, Arapi, crnci, azijati onda to i nije tako tragično. Meni je žao svakog čoveka ali neću da se sad zgražavam nad time kad se ni oni nisu zgražavali nad našim žrtvama. Jesu li oni žalili naše civilne žrtve '99 godine? Pun voz u grdelici, kolona Albanaca na KiM, civili u Nišu i još mnogo, mnogo ljudi. Ukupno preko 1000. Zajedno sa Englezima, Nemcima i Amerikancima izazivaju ratove po svetu. Ovo im se samo vraća. Nemojte mi pričati kako su to civili i da oni nisu krivi. Nisu i jesu. Oni biraju vlast. Da im dođe neko i kaže da neće ratovati po svetu, da drugi neće ginuti a da će oni zbog toga plaćati skuplje gorivo i imati 20% manje plate da li bi ga izabrali? Šta mislite? E pa ovo im je cena. I mi smo birali Miloševića (a i ove nesretnike posle njega) pa smo to platili na svojoj koži, tako je i njima.
Del Boy je napisao:
Što se tiče opste histerije o pray for france.. pefkari je sinoc napisala odlicnu misao koju sad koristim kad me pitaju za misljenje, a to je: nasilje radja nasilje! Pa nek tumaci ko kako hoce!

Sa druge strane..francuska je suviše ozbiljna i organizovana zemlja da dozvoli sebi onakve propuste obavestajne sluzbe i da joj prodje nekoliko sinhronizovanih napada u 2h razmaka!
Evo vec provejavaju natpisi da su neki od tih nesrecnika dosli sa izbeglicama skoro i samo se nadam da nisu toliko izopačeni da dopuste ovo sve ne bi li imali pokriće za zatvaranje apsolutno svih granica i neprimanje izbeglica vise!

Izgleda da isto mislimo!

Uvek ce mi biti zao ljudi, koji, ni krivi ni duzni, na takav nacin stradaju! I, bar ja, necu praviti razliku GDE i KOME se to dogodilo! Ostalima, na dusu, ako drugacije misle! :( Svakoj majci je njeno dete milo i svaka, na isti nacin, pati kada bez njega ostane! Narocito kada se to desi na ovakav nacin i u raznim ratovima... :cry: TO ne treba dovoditi u pitanje! Niti se pravoslavne, katolicke, muslimanske...majke razlikuju!

Ali, oni koji ubijaju tudju decu, "negde tamo", treba da budu dovoljno dalekovidi i da misle da im se tako nesto moze vratiti...ne da ne podrzavam ovo nasilje, vec je dobro sto me ne cujete kako reagujem, kada za tako nesto cujem....ali, sto rece Ivan, bukvalno svakog dana, godinama unazad, slusam(o) o zrtvama "ovde ili onde"...i ja se svakog takvog dana pitam: "Zasto, Boze??!!!" I svakog dana zalim zbog nekih zrtava...samo sto se "javno" tim ljudima niko ne obraca i ne izjavljuje saucesce njihovim porodicama...mene samo nerviraju "dvostruki arsini"...stradanje je stradanje, SVACIJE! Ja bih to zaustavila, da mogu! A ne mogu! :cry: :cry: :cry:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 16:29 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Istoriju smo decenijama učili napamet, umesto s razumevanjem, zato nema efekta. :-)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 16:29 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Za ovo moram da "upotrebim" novi post! :D

hiron je napisao:

1. Pefkari, rek'o sam joj i obećala je da će napisati recept kad bude sušila kosu. :handgestures-fingerscrossed:

2. Što se tiče ovih strahota u Parizu, mi smo zgroženi i zabrinuti, i tužni. Tamo nam živi relativno bliska rodbina. Ovog leta smo bili u francuskoj kod prijatelja u Klemon-Feranu i svratili smo i do Pariza da obidjemo rodbinu. Sreća pa su oni malo na periferiji, pa nisu toliko ugroženi. Juče nam kažu da ne smeju ni da sednu u metro, boje se! Strašno!

3. Odoh da vrtim!

1. Hvala, Spaso, pravi si drug! :ljubac:

2. Sta da vam kazem?! Nase dete je u Moskvi...crne misli, ponekad, krenu da mi se motaju po glavi...cera nam javlja da, iz predostroznosti, ni ona ne koristi metro...ne ide na mesta gde se okuplja veci broj ljudi...ali, moje misljenje je da nigde nisi siguran! Da li ce neko ko nije normalan izabrati skolu, autobus, metro, pozoriste...mi obicni ljudi ne mozemo "da bajamo" i "gledamo u pasulj"! :o Imamo samo dve opcije: da ne dozvolimo da nam to paralise zivot...ili da obustavimo sve aktivnosti zbog strepnje! :x

A da ne opisujem kako mi se uzlupalo srce, kad sam videla vest o dojavi da je postavljena bomba u Moskvi i da je evakuisano 1000 ljudi iz jednog hotela! :o :o :o

3. Vrti, vrti, nece da ti skodi! ;) Suncobran je "k'o bombona"! A sto se tice vrtenja, nedavno sam imala priliku da vidim kako se lepo "jaga sama vrti"! I bila sam odusevljena "izumom", pronadjenim u tu svrhu!

4. Zbunio me onaj sesir na slici! :D

Znaci, slavite Djurdjic? :D To je devojacka slava moje mame... :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 16:32 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

ZMAJA je napisao:
Istoriju smo decenijama učili napamet, umesto s razumevanjem, zato nema efekta. :-)

Mi-da...a "ostali"? :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Novembar 2015, 16:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Izvini pefkari, na ove sto im je u pola 3 nocu dobro vece, su video igrice ostavile traga!
Izrasli u huligane, idu na utakmice da se biju, odu u pargu na letovanje i lepe huliganske nalepnice!
Mi fini smo prestali da idemo na utakmice i nismo huligani!

:haha:

Lune :nja-nja: :dance: :evil: :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Bing [Bot] i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.