Lunatic je napisao:
Dobro vece.

Crni sinko!

U pola 3 nocu tebi je "dobro vece"?!
milenaidaki je napisao:
Dobro jutro, ako moze tako da se kaze. Posle ovoga sto se desilo u Parizu, nekako se osecam bezveze. Posto moj sin volii da igra neke igrice gde se jure teroristi, naucio je nazive raznog oruzja. Videvsi to, ja mu cesto pricam da pravi rat nije igrica i da mnogi tako zablesavljeni klinci cak odu na ratiste, kako bi se zabavili, ali tamo ih zadesi samo velika nesreca, krv, suze i smrt. Onda mi je on odgovorio, nemoj da brines, ja nikada necu ici u rat, ali ce rat doci kod mene. Od kako mi je to rekao, te njegove reci ja ne mogu da zaboravim i molim boga da nije u pravu... Sta reci posle svih ovih dogadjaja? Jako tuzno. Eto kako klinci vide ovaj svet.

Deki, ja sam tvoj prijatelj na fb, ali nisam dobila virus. Sta si kliknuo, pa ti se to desilo? Zelim ti da brzo ozdravis.
Lunatic je napisao:
A Deki bas morao da kline, da vidi sta se krije iza videa sa onim tetama.

Vodite racuna, ne pokusavajte da otvarate te sumnjive klipove.
Miki, da nije u pitanju igrica Counter Strike? Kad sam bio osnovac, ta igrica je bila nenormalno popularna. Srecom nije ostavila posledice na mene.

Nesto sve razmisljam...pa zato citirah kompletne postove....neki "medj nama" su rasli "u Titino doba"...naslusali se, nagledali, nacitali prica o "ustasama, cetnicima, Nemcima"....znam koliki uzas su te price izazivale u mojoj, tada maloj, dusi!

Opet, nisam izrasla u siledziju, "mrzitelja", nacionalistu, fasistu....sta god tog tipa!
Sa druge strane, "ratovala" sam sa sinom, jer je u uzrastu tvog sina, Milenice, bio kao narkos, kada su kompjuterske igrice u pitanju...s obzirom na to da je Del Pierov i Lunaticov vrsnjak, ni ja ne vidim da je to ostavilo negativan trag na njemu...nije izrastao u osobu koja ne poseduje empatiju sa drugim ljudima, nije "mrzitelj", neko zeljan "da lupa i razbija", ide da se bije na sportskim manifestacijama...a uzasno sam se plasila i nisam mogla (fizicki) da ga odlepim od kompa!

Mnogo smo se svadjali zbog toga! (a sada mene ne mogu da "odlepe" od vas!),

!?
Tako da, pored toga sto MRZIM "ratne igre" bilo koje vrste, ratnu tematiku, itd., mislim da, uz ljubav, paznju, razgovor, koje pruzas svome sinu, nece imati ruznih posledica...a to sto ti je rekao za ratovanje....knedla mi u grlu...

...jbm ti vreme u kome zivimo! (sve vise "govorim ruzne reci", ali vas molim da mi oprostite!)...kada deca osecaju strah i imaju negde u glavi da je to moguce....!!!!

A mi smo , na ovim prostorima, uvek podlozni tome, nazalost! Sve sto smo mislili da se NIKADA VISE nece ponoviti, desilo nam se ponovo!? I, onda se pitam, kako je to "istorija- uciteljica zivota", kada se ljudski rod "ne opamecuje" i ne izvlaci nikakve zakljucke iz onoga sto mu se dogadja!!!???
Sve smo pametniji, a ispada da smo sve gluplji!
IvanBP je napisao:
A meni ide na živce dvoličnost zapada. Njihova nesreća je najveća a tuđa kao da se nije ni dogodila. Sada prave aplikaciju ili šta već na Facebook-u da preko svoje slike staviš francusku zastavu u znak podrške. Šta je bilo kada su se slične stvari dešavale u drugim zemljama? Šta je bilo pre neki dan kada je ista ta družina oborila ruski avion sa preko 200 putnika. Da li su Francuzi stavljali rusku zastavu na profilnu sliku? Da li su se proglašavali dani žalosti? Čitao sam na netu da se nedavno nešto slično desilo u Libanu. O tome čak naši mediji nisu ni javili. Šta je? Kada ginu evropljani onda je to tragedija, kada ginu Sloveni, Arapi, crnci, azijati onda to i nije tako tragično. Meni je žao svakog čoveka ali neću da se sad zgražavam nad time kad se ni oni nisu zgražavali nad našim žrtvama. Jesu li oni žalili naše civilne žrtve '99 godine? Pun voz u grdelici, kolona Albanaca na KiM, civili u Nišu i još mnogo, mnogo ljudi. Ukupno preko 1000. Zajedno sa Englezima, Nemcima i Amerikancima izazivaju ratove po svetu. Ovo im se samo vraća. Nemojte mi pričati kako su to civili i da oni nisu krivi. Nisu i jesu. Oni biraju vlast. Da im dođe neko i kaže da neće ratovati po svetu, da drugi neće ginuti a da će oni zbog toga plaćati skuplje gorivo i imati 20% manje plate da li bi ga izabrali? Šta mislite? E pa ovo im je cena. I mi smo birali Miloševića (a i ove nesretnike posle njega) pa smo to platili na svojoj koži, tako je i njima.
Del Boy je napisao:
Što se tiče opste histerije o pray for france.. pefkari je sinoc napisala odlicnu misao koju sad koristim kad me pitaju za misljenje, a to je: nasilje radja nasilje! Pa nek tumaci ko kako hoce!
Sa druge strane..francuska je suviše ozbiljna i organizovana zemlja da dozvoli sebi onakve propuste obavestajne sluzbe i da joj prodje nekoliko sinhronizovanih napada u 2h razmaka!
Evo vec provejavaju natpisi da su neki od tih nesrecnika dosli sa izbeglicama skoro i samo se nadam da nisu toliko izopačeni da dopuste ovo sve ne bi li imali pokriće za zatvaranje apsolutno svih granica i neprimanje izbeglica vise!
Izgleda da isto mislimo!
Uvek ce mi biti zao ljudi, koji, ni krivi ni duzni, na takav nacin stradaju! I, bar ja, necu praviti razliku GDE i KOME se to dogodilo! Ostalima, na dusu, ako drugacije misle!

Svakoj majci je njeno dete milo i svaka, na isti nacin, pati kada bez njega ostane! Narocito kada se to desi na ovakav nacin i u raznim ratovima...

TO ne treba dovoditi u pitanje! Niti se pravoslavne, katolicke, muslimanske...majke razlikuju!
Ali, oni koji ubijaju tudju decu, "negde tamo", treba da budu dovoljno dalekovidi i da misle da im se tako nesto moze vratiti...ne da ne podrzavam ovo nasilje, vec je dobro sto me ne cujete kako reagujem, kada za tako nesto cujem....ali, sto rece Ivan, bukvalno svakog dana, godinama unazad, slusam(o) o zrtvama "ovde ili onde"...i ja se svakog takvog dana pitam: "Zasto, Boze??!!!" I svakog dana zalim zbog nekih zrtava...samo sto se "javno" tim ljudima niko ne obraca i ne izjavljuje saucesce njihovim porodicama...mene samo nerviraju "dvostruki arsini"...stradanje je stradanje, SVACIJE! Ja bih to zaustavila, da mogu! A ne mogu!