Juce bili na sajmu knjiga, kupili svasta nesto, prvenstveno za klince. Ovi silne pompezne reklame izgledaju sjajno ali nije bas sve tako na licinom mestu

Bezobrazno je to sto naplacuju karte za decu po istoj ceni kao i za odrasle i sto su stavili da porodicni paket ulaznica vazi samo za 26. i 27. Ako uzmemo u obzir i parking, upitno je koliko se isplati ici na sajam. No dobro...
Za sajam treba odvojiti citav dan, a ja nisam imala toliko vremena, i ne ici sa klincima jer oni cim dobiju onu sto su zeleli pocinju da kukaju kako ih bole noge, kako su gladni, zedni, piski im se i sl. Tako smo neke standove samo "preleteli". Naravno, najbolje je ici sa unapred pripremljenim spiskom jer se puno vremena izgubi gledajuci u svo ono sarenilo.
Za klince se moze naci zaista dosta toga po relativno pristupacnim cenama. Za nas odrasle, ima popusta ali je to samo za odabrana dela i to ona koja su inace na snizenju i u knjizarama. Zbog nedostatka vremena, nisam stigla da zagledam standove manjih izdavaca vec smo prvenstveno vreme proveli na standovima Vulkana, Lagune, Evro Guinti i sl. Npr. na standu Delfija, imate popust tek ako kupite 5 knjiga. Ovo sto su napisali popust od 50% je za neku strucnu literaturu ili neke bezvezne knjige koje su ili polovne ili im stoje 10god.
Sve u svemu, nisam nesto odusevljena a bilans je sledeci: klincima kupljeno 7 knjiga/romana, 3 stripa - tacnije manga knjiga, dve enciklopedije. Ja sam uzela Huan Gomes-Hurado - PACIJENT, Filipa Fjoreti - KNJIGA LJUBAVI, Rupert Tomson - ISKRA U TAMI i Begonja Amestoj - SAN ORIONA. Mm kupio nesto strucno, iz oblasti arhitekture.