Kao prvo da se zahvalim urbi i milenaidaki za preporuke pa je red da i napisem nesto i podelim sa vama nasa iskustva. Hvala Vam jos jednom puno!!!
Prvi put smo supruga i ja vodili decu u Grcku pa nismo znali sta sve mozemo da ocekujemo...ove plaze sto ste mi preporucili su bile pravi pogodak.
Prvi dan smo obisli glavnu plazu u Nikitiju. Sjajno setaliste, sjajna marina za brodove i jahte ali plaza onako...nista specijalno nase misljenje ali svako ima svoje zar ne;-) ps. Stari deo Nikitija je vauuuuu, toliko nam se svidelo da vec sad razmisljamo da rezervisemo za sl sezonu ali bas u tom delu starog grada gde smo se osecali ne znam kako recima da opisem, nekako drugacije, mozda su mi se vratila secanja iz davnih dana kada je hrvatsko primorje bilo svake godine obavezna destinacija. Cak smo svratili i do muzeja da naucimo malo vise o Nikitiju (preporuka svima da obidju muzej , sjajna prica o Nikitiju i njegovoj istoriji, plus pogled odatle na more fantastican)
Brzo nam se Nikiti uvukao pod kozu. Sve je nekako blizu i dostupno, pogotovo ako ste sa malom decom. Supermarketi Lidl i Masutis usput gde god da se krene...
Na mondu sam procitao pre godinu dana da jedan lik drzi poljoprivrednu zadrugu u centru Nikitija i da se obavezno preporucuje odlazak kod njega zarad kupovine meda. Kad se udje slobodno mozete i dobar dan da kazete jer je gazda studirao fakultet u Sarajevu. Tako sam i ja uradio , i zbog tog dobar dan i Srpskog jezika imamo popust na med, tj cena od 8e samo za nas, za ostale je 9e ili 10e:-) Imaju livadski med, med od kestena, med od zimzelenog drveća ali je sousura nesto najbolje sto sam ikada probao. Preporuka za one koji vole med.
Drugi dan letovanja smo otisli na Kalogriju i ispostavice se da je tu deci bilo malo je reci fenomenalno. Svako jutro smo dolazili na Kalogriju , to nam je bila jutarnja obavezna destinacija, guzve uopste nema, hlada taman do nekih pola 12, 12h...sto je nama u sustini i odgovaralo posto imamo klinkicu od 10 meseci.
Nismo imali potrebe da obilazimo Lagonisi, Karidi, Vourvuru itd jer su nam Kalogria, Koviou, Spathies, Lagomandra bili i previse za sjajan odmor i uzivanje.
Da postavim i par slika sa predivnog letovanja.
zakljucak: sitonijo, vidimo se sl godine opet definitivno:-)
Lagomandra

Lagomandra 2

Lagomandra 3

Kalogria

Pogled na agios ioannis

Agios Nikolaos

Stari deo Nikitija

Nikiti zalazak sunca

[/quote