Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 14:18

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 26 Jun 2015, 12:52 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Zalazak sunca na Lagomandri.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Jun 2015, 13:40 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Evo, naš krug oko poluostrva Sitonija se približio kraju. Ostalo je još da svratimo na severnu plažu Neos Marmarasa, koja se zove Paradiso. Posle te plaže dolazimo do tačkie odakle smo krenuli sa ovom našom virutelnom šetnjom.

Paradiso plaža često ima lošije kritike u odnosu na druge plaže na Sitoniji. To je sve zato što je na ovoj plaži sitan šljunak, a voda nekako tamnije, zelenkaste boje. Plaža je uska i duga, a iza se nalazi šetališna ulica uz koju su poređani privatni hotelčići sa apartmaskim smeštajem. Meni se dopala atmosfera na ovoj plaži, nema velike gužve i vlada tišina i mir. Sve je na dohvat ruke, čisto more, označeno plavom zadstavicom, neki od barova gore pomenutih privatnih hotela i taverna sa ljubaznim osobljem na samom kraju plaže.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Jun 2015, 14:10 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Započela sam ovu priču slikom iz Neos Marmarasa u ranim jutarnjim časovima, gde je more bilo ravno i prozirno kao staklo. Završiću naše kružno putovanje slikom zalaska sunca isto u Neos Marmarasu. Želim da se zahvalim drugarima forumašima Urb, Dejevla i Bokinsu na pomoći u ovoj virtuelnoj šetnji, postavili su mnogo prelepih slika i pomogli su svojom pričom da se bolje upoznamo sa lepotama koje ovo poluostrvo ima.

Sada mogu da otvorim slobodnu diskusiju vezano za Sitoniju, a tema je "razno". :D

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Jun 2015, 15:02 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Del Piero je napisao:
Bravo Urb za slike :clap:
Ja sam nesto prebacio da si ti sad dole na sitoniji i da kacis slike slikane istog dana :mrgreen: ali videh da ides na razgovor na posao, dobijate crni pojas... pa tad sabrah dva i dva :mrgreen: .
A gde idete na letovanje bese? :oops:

Hvala :)
Kod mene se sve nesto nakupilo poslednjih dana. Ovog leta idemo u Pargu. Od 1.jula smo tamo. Bice slicica kad se vratim :)

Milena, na velikoj Spathies uopste nije bilo guzve, par ljudi samo. Ili to mozda uopste nije ta plaza :shifty: Nemam pojma :mrgreen: Trebalo bi da ima prilaz sa kopna. Citala sam o tome pre samog polaska. Nama se nije nesto posebno dojmila pa nismo imali zelje ponovo da se vracamo na nju. Okupali se jednom i to je to. Elia je zanimljiva plaza. Dosta je dugacka, tako da se sigurno moze naci mesto za uzivanje. A da smo avanturisti, jesmo :lol: Svasta mi obidjemo ;)

Necu stici sada da pokacim moje slicice sa Lagomandre i Paradisa, ali Milena jeste, tako da je "krug" konacno zatvoren!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 01:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 14:25
urbi je napisao:
Milena, na velikoj Spathies uopste nije bilo guzve, par ljudi samo. Ili to mozda uopste nije ta plaza :shifty: Nemam pojma :mrgreen: Trebalo bi da ima prilaz sa kopna. Citala sam o tome pre samog polaska.

Velikoj Spathies plazi se moze prici sa kopna. Kad dodjete do kapije za ulaz na malu Spathies plazu (i prođete kroz nju), ne idete pravo nego levo , ima utaban puteljak i doći ćete do velike Spathies.
Ako nastavite laganim hodom ''desno'' od kapije (tj. pravo putem kojim ste došli do male Spathies plaze) za desetak minuta stizete na Kalogriu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 01:16 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Hvala Jelo. a da li ti se vise svidjala velika ili mala Spathies plaza?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 08:09 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Milena, hvala ti na ovoj priči! :bow-yellow:
Šetnja Sitonijom je bila divna. Umela je da osveži sećanja baš onih kriznih zimskih meseci. Malo si samo požurila sa zalaskom sunca u NM... :hand: :P
Čim stignem priložiću slike Lagomandre, Paradisa i ponešto između toga, na prvom mestu još jedan lep kamp...
Sunce neka zađe za neki dan, kada se veliki deo društva bude otisnuo ka pučini. :more:

Poslednji put menjao dejevla dana Sreda, 01 Jul 2015, 08:17, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 08:16 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Milenice, mala Spathies je ušuškanija , lepši pesak, dugačak plićak, stene sa strane. Lepša je. Samo, u jeku sezone kad mi uvek idemo (poćetak avgusta) je stvarno pretrpana. Ima bar duplo više ljudi nego na Urbicinim slikama. Dešava se i da nemaš gde da staviš peškir.
Na velikoj Spathies smo bili dva puta i to kad je vreme bilo ''šućmurasto''. Ona je strmija, mešavina pesak + sitan šljunak pa je za decu nepogodnija. Na njoj stvarno nema gužve čak ni tada u sezoni.
Mi smo bili smešteni iznad magistrale u nivou Spathies plaža pa kad je na maloj Spathies bila gužva išli smo na Kalogriu, otprilike na deo gde i Urbi, pre podne ima hlada a plaža je velika i lepa...
Naravno, obišli smo i neke druge plaže: Karide, Livrohio, Lagomandru, Elia nas nije privukla, samo smo je šmeknuli a meni se najviše dopala Lagonisi plaža. Na njoj smo bili jednom i žao mi je što je nismo ponovili.
Nadam se da ćemo ove godine ''overiti'' još neku plažu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 09:17 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Hvala Dejevla, naša šetnja Sitonijom je bila lepa baš zahvaljujući i tvom doprinosu. Hvala ti na tome. Slika

Jesam malo požurila da zaključim ovaj oficijalni deo šetnje, dok ne počne špic letnje sezone 2015. :smesko-gore-dole: U pravu si, požurila sam i sa zalaskom sunca, ali sutra je novi dan i u NM će sunce ponovo da izađe i možemo da nastavimo put onako slobodno, kako nam je volja. Jedva čekam da vidim tvoje slike sa tih plaža koje navodiš i iz kampa! Ja se ne bih otiskivala na pučinu, ostaću i dalje na nekim od lepih plaža Sitonije. :smesko-levo-desno:

Jelo, vidim ja da ste vi baš lep kutak našli na Sitoniji, odakle možete brzo da stignete na par lepih plaža, gde na svakoj ima fine hladovine za uživanje i opuštanje. Hvala ti na objašnjenju, sada mi je jasno koja je razlika izmešu dveju Spathies plaža. Kada stigneš, postavi svoje sličice sa tih plaža koje su ti se dopale. Ja nisam bila na Livrohino plaži i Lagonisi, ali biće prilike za to. Da li vi ove godine ponavljate već proverenu kombinaciju na istom mestu na Sitoniji?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 09:48 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Hvala vam, svima, sto ste ovako obradili ovu temu! Bas sam uzivala citajuci! :ljubac: :ljubac: :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 09:58 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Hvala Pef!!! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 10:59 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Eeee, za slike neću da garantujem ali probaću da pronađem barem dve na kojima nikog nema. Obećavam...

Ove godine, Koviou plaža, malo severnije (oko 2km). Izveštaj sledi kad se vratimo.

p.s. Smeštaj u oblasti Spathies je, po mom mišljenju, pun pogodak.
Inače, od poslednja 4 letovanja, smeštaj van mesta odabrala sam 3 puta i do sada se nisam pokajala. Možda mi i to dojadi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 18:26 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

skretanje ka Lagomandri iz pravca NM

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

verujem da je toliko popularna zbog mozda i najmocnijeg borovog hlada na celoj Sitoniji

Slika

nadje se tu po neki skriveni kutak i za kampere

Slika

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31371

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31375

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31376

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 18:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Od Lagomandre ka NM se proteze jos nekoliko plaza, a centralni deo tog poteza zauzima par kompleksa sa vilama i kamp (deli ih mala reka).

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31386

Slika

Slika

kamp je desno pod sumarkom

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31389

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31391

Poslednji put menjao dejevla dana Sreda, 01 Jul 2015, 18:46, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 18:44 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

kompleks vila

Slika

Slika

Slika

njihova plaza koja jos nije spremna za sezonu (maj 2014)

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.