Krenuli smo sa sredine zapadne strane Sitonije, od Neos Marmarasa, obišli ceo jug, divili se neverovatno plavom moru na istočnoj strani i mnogobrojnim neotkrivenim, a i onim poznatim peščanim plažama i tek sada zapravo stigosmo na "vrata" ovog lepog poluostrva. Kada se vozite ka Sitoniji, posle velike table gde piše, Welcome to Municipality of Sithonia, prvo mesto na koje nailazite jeste Metamorfozis. Ovo mesto, zajedno sa plažom se nalazi na severozapadnoj strani, tako da polako ponovo idemo ka Neos Maramarsu. Međutim, nećemo žuriti, jer do ovog gradića ima još dosta da se vidi i obiđe.
Metamorfozis je jako simpatično malo mesto, sa svim sadržajima potrebnim za turiste, lepom plažom, a karakteristika je što je uokvireno četinarskom šumicom. Jedanput smo bili u tom mestu i najprijatnije nam je bilo da provedemo vreme u finoj hladovini na dečijem izgralištu iznad plaže i u restoranu pored njega. Zbog mira, hladovine, simpatičnog dečijeg igrališta i blizine plaže, nekako mi se čini da je savršeno za porodice sa malom decom. Evo nekih slika iz samog mesta, na plaži nismo bili, ali se nadam da će kasnije neko možda postaviti i te fotografije.
Ovo su sama "vrata" Sitonije, kod samog mesta Metamorfozis. Kada sam ugledala ovaj zeleni špalir, kojim Sitonija dočekuje svakog putnika namernika, odmah sam znala da je to početak jedne duge ljubavi, koja i danas traje.

Dečije igralište u Metamorfozisu u hladu drveća.