Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Nedelja, 20 Septembar 2026, 18:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Četvrtak, 11 Septembar 2014, 22:17 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
:D

O Stobiju imam interesantnu pricicu, ali je za drugu temu...ono "Anegdote na putovanju"! :D

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2014, 12:53 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Bravo Medo! Bila sam na Kfru i baš ću se potruditi da izbunarim i moje fotografije, pa da još malo pogledamo i porazgovaramo o detaljima. Kabpa dole za dobre informativne podatke.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 19 Septembar 2014, 09:14 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Pol: Bata
Ево једне сличице,док се не наканим да средим све слике,па да направим један мали фото извештај.

Slika

И пиво које ме је одушевило.Производи га релативно мала пивара са Крфа,основана 2006. године.Имају неколико врсти пива и сва су фантастична.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 24 Septembar 2014, 11:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ево најсвежији ред вожње за плаве и зелене аутобусе.

Плави

Slika

Slika

Зелени(у сваком аутобусу има и интернет)

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 15 Mart 2015, 01:11 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 21 Oktobar 2014, 23:25
....vole i postuju Srbe na Krfu.I starije i mladje generacije poznaju nasu istoriju iz dana I sv rata.To je nihov ponos. Kazu prepoznaju nas po drzanju od drugih turista...

Boravio sam u samom gradu Krfu. Volim da sam bas u gradu, u urbanoj sredini.Odlazio na dalje , lepse plaze.Tek kada ustanem kasno za odlazak na dalje plaze, isao sam na gradsku plazu pored ispred samog hotela. Video me kako crtam umacuci cetkicu u more jedan stariji gospodin.Prisao mi i predstavio mi se. On je akademski slikar, studirao u Atini i cesto je sa suprugom tu na plazi.Cela njegova orodica je umetnicki orjentisana.Cerka mu je skulptor, zivi u Parizu, dobijala silne nagrade...od Miterana....u Tunisu...njene su skulpture i u Krfu u starom gradu.....Jedan sin mu svira trubu u Vojnom orkestru, drugi sin violinu....Ubrzo me upoznali i sa ostalim mestanima na Krfu. Kad sam bio na toj plazi, ili u prolazu pricali mi o istoriji Krfa....Grcke....o odnosima sa Makedonijom.....pricali mi da je sestra supruge Aleksandra II karadjordjevica udata tu na Krfu...Zvali me SRBIKO.Ubrzo me mestan i" üsvojise" tako da smo se stalno javljali jedni drugima.

....zadnjeg dana imali smoavion za povratak kasno popodne.Da iskoristim jos malo kupanja otisao sam na tu plazu.I naravno tu je opet bio gospodim slikar sa suprugom.Sat mog napustanja plaze je dosao.A uskoro cu napustiti i Krf. Prilazim slikaru i njegovoj supruzi da se pozdravim.Pozdravlajmo se,a njegova supruga pocinje da vice i mase rukom unaokolo dozivajuci ljude sa plaze "...ELA ELA ....SRBIKO...i onda nesto na grckom sto nisam razumeo...."....Ubrzo je cela plaza bila oko mene.Svi dosli da se pozdrave, pozele srecan put, pitaju da li cu opet doci na Krf, daju mi savete da se pazim na aerodromu jer vlada virus kijavice....Ja PUN neke neopisive srece zbog ovakvog gestapozdracljam se sa tim divnim ljudima oko mene.I u tom metezu pozdrava kroz guzvu ljudi oko mene poce da se probija jedno detence.probilo se do mene, i ono mi pruza rukicu. Ja da prepuknem os srece.Pojma nema to dete sta se dogadja na plazi, jos manje zna ko sam ja, ali videlo od odraslih i eto doslo do mene da se pozdravi.Molim prvog odraslog da mu sa mog Engleskog prevede na grcki da mu zelim srecno detinjstvo, sve radostiodrastanja i uspesnu buducnost.....

....odlazimsa plaze ka hotelu, sve se okrecem i masem tim divnim ljudima, Odmahuju i oni meni.....Divan kraj jednog letovanja, rastanak koji cu pamtiti celog zivota, ta slika sa zadnjeg dana na plazi ce mi uvek biti pred ocima.
SVAKO DOBRO NEK JE TIM LJUDIMA
Obidjite Krf i zbog vaseg odmora i zbog nase istorije i zbog ovakvih ljudi.

Poslednji put menjao BOJKO dana Nedelja, 15 Mart 2015, 01:38, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 16 Mart 2015, 10:16 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
:romance-heartbeating: :romance-grouphug: Divna priča! Primetila sam da nas na Krfu gotive, gazde su stalno htele da pričaju samnom i sa mojim suprugom i razgovor se zadene i traje dugo. Krfljani najbolje znaju kako je srpska istorija povezana sa grčkom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 02 April 2015, 11:10 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Никад више нисам комуницирао са Грцима, него прошле године на Крфу. Баш нас људи тамо цене и поштују. Имао сам ситуацију у којој газда ресторана, кад је провалио да смо Срби, нам шаље боцу вина, мизику да свира код нашег стола. А рачун нам је био убедљиво најмањи у том тренутку, јер нас је било само двоје, а око нас пуни столова Енглеза, Немаца и Италијана. Али ипак смо ми били ти, који су угошћени на мало другачији начин. Кад смо се после пар дана вратили у исти ресторан на вечеру, по поласку смо добили боцу домаћег вина. Нисам особа која воли да више пута иде на исто место, али на Крф се дефинитивно враћам.

Тек сад видим да ниасм ниједну слику са Крфа ставио. Видећу да што пре украсим тему фоткама.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 02 April 2015, 14:02 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Bojko, stvarno dirljiva prica...mogao bi da dopunis temu, kao i Lunatic, kao i svi ostali koji su tamo bili..i slikama i tekstom...jer, koliko se secam, iza svake fotke stoji bas lepa i dugacka prica! :D

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 10:03 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Острво Видо, једно од најсветијих места за нас Србе, место које је сведок једног од натужнијих периода у историји нашег народа. До острва се стиже бродићем, који креће из старе луке и креће на сваких сат времена. Последња тура креће у 13 часова. Цена повратне карте за бродић је 2е. На самом острву се налазе и неке плаже, али нама, као и већини наших држављана ни у једном тренутку није пало на памет да се окупамо ту (некима ипак јесте, али 100 људи-100 ћуди :? ). На 20ак метара од места где пристају бродићи се налази и нешто што личи на кафић на отвореном, нема музике, али може да се седне, пошто је у хладовини и да се човек одмори и пре свега опасуљи, пошто је мени сусрет са острвом био врло емотиван.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 10:04 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 10:08 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

У маузолеју је сахрањено око 1200 ратника чија су имена била позната( међу њима и мој чукундеда, тачније рођени брат мог чукундеде Станисалава) и око 1500 непознатих ратника.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 10:09 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Поглед на град из ''кафића'', који сам описао у првом посту.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 10:10 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 10:10 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 10:16 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.