Karidi
Ovo je sledeća plaža kada se ide ka severu, a koja se nalazi u mestu Vourvoruou. Vourvourou je u stvari samo jedno selo sa dugim nizom kuća uz samo more. U njemu nemate ni šetalište, niti neki lepo uređeni "centar", mada ima pošta, market, veliki kamp... Kuće, vile i hoteli koji su uz samo more mahom imaju svoj deo plaže, tako da uz pansion možete da dobijete i privatnu plažu, što će vas svakako koštati. To deluje primamljivo, ali te plaže, pa i samo more nisu tako lepi, kao ovih nekoliko plaža, koje su srećom javne.

Već smo vam Urb i ja opisale Favu (nažalost, nije nam se pridružio Bokins, koji ovu plažu poznaje u dušu), koja je na kraju Vourvoroua, a susedna plaža je tzv Karidi plaža.
Karidi plaža se sastoji od tri živopisne uvale. Najveća je veoma popularna u Srba, koji imaju malu decu. Pre svega, blizu je puta, odnosno lako dostupna, ima dosta mesta za parkiranje automobila, pesak na centralnoj plaži je brašnaste strukture, ima malo hladovine, plićak je neverovatno dugačak i korišćenje je besplatno. Nema beach bara i ležaljki, samo jedna kantina.
Najveća glavna uvala, interesantno oivičena stenama, sa finim belim peskom i sa dugačkim plićakom.

Može da se ugrabi i parče hladovine

Na delu ka sledećoj uvalici, sa leve strane, brašnasti pesak prelazi u stene neverovatnih oblika.

U stenovitoj uvali za mene je bilo vrlo interesantno tuda šetati i istraživati, a pošto nema gužve mnogi vole tu i da se stacioniraju i kupaju. Taj deo je daleko prostraniji, nego što se na mojoj fotografiji može videti.

Desna malena uvala, daleko običnija od dve prethodne, ali potpuno bez gužve.