Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Nedelja, 27 Septembar 2026, 01:32

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 14:51 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Pol: Bata
Кад помену зачин, ставио сам и мало рузмарина. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 15:03 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Lunatic, prvi put, pa takav hleb da napraviš, pa ti si rođeni talenat za kuvara! :) Jesli li stavio kvasac sem praška za pecivo?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 15:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Нисам квасац стављао. Први пут правим хлеб, а у животу квасац, осим у прављењу пива, нисам користио, па нисам знао како реагује квасац, шта се дешава, како реагује итд. Лакше ми је било да ставим само прашак за пециво и готово. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 20:13 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Sa sinom pripremih i upravo stavih da se pece pitu krompirusu.
Malkice proprzio (naravno u ulju): iseckan crni luk, pa narendanu sargarepu i trecu turu dinstanja-narendan krompir.
Zacinio: so, biber i origano(za moju dusu).
Iseckao na komade, prelio malo sa sokom (kisela voda i ulje) i prosarao susamom.
Cekamo da lepo porumeni pa cemo da zderemo. :)
Odavno nisam pravio pitu sa kiselim kupusom, pa bi moglo za sledece okupljanje da se prilozi na degustaciju... :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 22:26 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ostalo par parcica krompiruse od celog pleha... :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 23:02 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Post je, pa da spomenem neku klopu koja se kod mene u kuci pravi, pocev od onoga sto ja spremam.
Jelo sa tunjevinom
Izmesaju se sledeci sastojci (naravno nabrojacu sve sto u raznim varijantama stavljam pa ko sta ne voli neka eliminise:
sitniji komadi (jeftinija konzerva), crni luk seckan na rebarca, sveza paprika seckana na tanke trake, sargarepa rendana na krupnije, kiseli krastavcici seckani na trake, kecap (ja volim ljut), (kad nije post u to izgnjecim kuvano jaje), dodam bibera, soli i origana.
Lepo se sve izmesa i macka na hleb (koji moze lagano da se zapece) ili se skuva testenina (spiralice mi se najbolje uklapaju) pa kad se umesa dobije se gotovo jelo.
RDI je (izmedju ostalih) to degustirao letos u kampu, pa moze da prenese utiske...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 23:14 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
KDI, hvala puno!
Za vikend ću napisati svoje predloge za posna jela.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Mart 2015, 23:44 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Prebranac
Pravim nesto nalik prebrancu zato sto je udeo pasulja (beli krupni) relativno mali (ne merim, ali oko 2 case graha na jedan poveci djuvec).
Prenoci u vodi i skuva se brzo u expres loncu.
Nasecka se 3-4 glavice crnog luga, manja glavica belog luka, stap praziluka, nekoliko sargarepa, ubacim iz zamrzivaca pecenu pariku (za cas se onako polusmrznuta oljusti).
So, biber, tucana paprika, kim, lovorov list, i kasiku mog zacina.
Letos sam seckao/rendao persun, paskanat, celer, sargarepu (od svega ovoga sam koristio i zeleno sveze lisce, cak i od sargarepe ako je mlada), i sve to osusio i naparavio moj zavin, pandam vegeti. :)
U posnoj varijanti naravno ne dodajem nistaod mesa.
Lepo se izmesa, popuni oko 80% djuveca (ili pekaca), doda voda u kojoj se pasulj kuvao kolko da ogrezne i krcka se oko sat i po (da bude saftano, ne volim kad se isusi previse, pa ako ima potrebe dodavati vodu u kojoj se pasulj kuvao).
Kad je gotovo simpa mi je da odozgo posejem persun ili origano da se malo i zazeleni. Jelo obiluje raznim bojama, socno je i nema tezinu kao klasican prebranac.
Valjda sam se setio svih sastojaka :doh:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 06 Mart 2015, 10:03 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:bravo: Dejevla, sviđaju mi se svi ove tvoji kulinarski specijaliteti! Njam!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 06 Mart 2015, 10:24 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Благо твојима код куће. :D И мене кулинарство јако провлачи, али сам још увек неколико нивоа испод тебе. По нашки, ти си нека Лига шампиона, док сам ја још у Интертото купу. :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 06 Mart 2015, 10:30 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Samo se drži nas grobara pa ćete i vi/ti biti jednog dana šampioni (doduše u nekoj tranvaj ligi :evil: ).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 06 Mart 2015, 12:29 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
dejevla je napisao:
Post je, pa da spomenem neku klopu koja se kod mene u kuci pravi, pocev od onoga sto ja spremam.
Jelo sa tunjevinom
Izmesaju se sledeci sastojci (naravno nabrojacu sve sto u raznim varijantama stavljam pa ko sta ne voli neka eliminise:
sitniji komadi (jeftinija konzerva), crni luk seckan na rebarca, sveza paprika seckana na tanke trake, sargarepa rendana na krupnije, kiseli krastavcici seckani na trake, kecap (ja volim ljut), (kad nije post u to izgnjecim kuvano jaje), dodam bibera, soli i origana.
Lepo se sve izmesa i macka na hleb (koji moze lagano da se zapece) ili se skuva testenina (spiralice mi se najbolje uklapaju) pa kad se umesa dobije se gotovo jelo.
RDI je (izmedju ostalih) to degustirao letos u kampu, pa moze da prenese utiske...

Ovo je bio za mene pravi hit. :clap: Nakon letovanja ovo smo vise puta ponovili u kucnom izdanju od nicega ispadne strasno dobra klopa.Ovo obavezno probajte lako se sprema te od obicne i sumorne tunjevine pravi svetski specijalitet. :dance:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 06 Mart 2015, 12:59 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

dejevla je napisao:
Jelo sa tunjevinom

Nije fer, meni se sada ovo jede, a na poslu nemam ništa od ovih sastojaka. :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 06 Mart 2015, 13:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Što se tiče useckanog luka, preporučujem crveni luk + praziluk(ili mladi crni luk).
Najmanje se oseća praziluk, pa crveni, a beli mi se ne uklapa (stvar ukusa).
Daaa, naseckam i masline u smesu (verujem da bi se uklopile i marinirane pečurke).
Ko sad nema svežu papriku a voli ljutu, nek nasecka feferonku ili slatku/ljutu iz turšije.
Leti, pre degustacije, ohladim u frižideru, i em osvežava em zbog friškog povrća deluje kao zdrava klopa.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Mart 2015, 23:44 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
dejevla je napisao:
Jelo sa tunjevinom

KDI, večeras sam sebi spremala ovaj namaz. Nisam stavila origano jer ga ne volim. Papriku sam isekla zelenu, nekako mi je ta boja išla uz sve ovo. Mazala sam na hleb i nisam zapekla, sledeći put ću probati sa testeninom. Jednostavan obrok za spremiti a veoma ukusan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.