Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 01:36

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 12 Decembar 2014, 16:43 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Nastavićemo, samo malo strpljenja. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Decembar 2014, 22:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Odličan timski rad! :text-bravo:
Ne zna se čije su slike i utisci bolji!
Sećam se tog divnog svetlo plavog mora na nekim plažama...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Decembar 2014, 12:24 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
Mora se polako raditi, da se ne bi propustila neka plaža, kao što sam ispustio tj nisam postavio plaže kod Toronija
...par slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 14 Decembar 2014, 18:57 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Verovatno (za sada) nema niko nista da prilozi sve do Sartija, pa cu nastaviti setnju od tog mesta.
Pokusacu da budem sazet, mada ce mi to tesko pasti jer mi se licno mesto jako dopalo. Tome je doprinelo to sto mi je Sarti bio baza za obilazak Sitonije,od sredine septembra pa celih 15tak dana. Nije bilo guzve, vreme me je extra posluzilo i sve je to uticalo da mi mesto kao i Sitonija prirastu za srce.
Kada se bude imalo vremena, otvoricu temu (ili neka to neko ucini pa cu se nadovezati) samo za Sarti pa cu ga opsirnije prikazati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 14 Decembar 2014, 19:05 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pre samog Sartija (dolazeci iz Toronija) prolazi se pored nekoliko plaza koje nisam stigao da obidjem a verujem da mnoge zavredjuju paznju.
Na 5km do njega nalazi se turisticko mestasce Skala Sikia a samo mesto Sikia je odmah preko magistrale na 3-4 km od Skale. Jednom nedeljno je pijacni dan, ali ponuda je daleko od atraktivnosti pijace u Neos Marmarasu te i ne smatram da je vredno zavlaciti se u guzvu zarad toga.
Sama Skala Sikia ima nekoliko manjih kampova (prostrana dvorista) sa dosta nizim cenama nego veliki uredjeni kampovi Sitonije.
Daleko su od atraktivnih (imaju samo najnuznije za egzistenciju kampa) ali je korisna informacija za kampere koji zele da predahnu na jednu noc u svom obilasku Sitonije.
Na putu ka Sartiju nalazi se par vecih prodavnica opremljenih svim i svacim, potom jedna mesara, ribarnica, i mini pijaca.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 14 Decembar 2014, 19:36 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

U Sarti sam stigao u svitanje kad je mesto bilo usnulo,i to sa severne strane iz pravca Nikitija. Ovim "ocima" sam ga ugledao prvi put.

Slika

Slika

Na prvi pogled su me kupile nijanse boja na nebu pre nego sto je sunce izvirilo, Atos koji je uzviseno lebdio nad pucinom, miris mora i zaglusujuca mirnoca tisine koju bi prekinuo tek po neki zrikavac ili cvrkut ptice.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 14 Decembar 2014, 19:59 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Na ulazu u mesto nalazi se i pumpa koja ima plin 0,92 e/l, tako da je uz prelepo budjenje dana sve upucivalo na dve nedelje koje ce se pamtiti. :clap:

Slika

To je jedina neravnina, uzvisina, na samom ulazu u Sarti, koji lezi u jednoj udolini. Tu je i crkvica koja je orjentisana tako da gleda bas u pravcu Atosa, a panoramom desno i levo od nje moze da se stekne uvid u ceo krajolik.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 14 Decembar 2014, 20:23 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Od ovog kao izdvojenog dela plaze prostire se tzv stari Sarti koji je sastavljen sa novim delom koji je nastancan zarad smestajnog kapaciteta. Nepisana granica je na oko pola duzine plaze koja je duza od 2km, gde pored oveceg parkinga sledi fudbalsko igraliste.
Plaza je peskovita (krupniji-moravac), a razlikuje se ulazak u more koji je u starom delu nesto kao normalan prelazak u dubinu, a sto se ide ka krajnje desnoj strani, plicak doseze i do nekoliko desetina metara daleko tako da su tu izrazeniji cuveni talasi i jos cuveniji vetar u Sartiju. Duva redovno i po pravilo pojacava kako dan odmice. Nekom prija, nekom smeta, polemika koja na nekim forumima ima i po nekoliko stranica :)

Slika

Duz plaze se proteze celom duzinom setaliste nacickano lokalima. Ima vise destina raznih prodavnica sa svim i svacim.
Glavni adut ovog mesta je sam polozaj i okolne plaze. Elem, ako se dodje bez kola, peske se moze obici 3-4 plaze koje se nizu jedna za drugom tako da se i u naj sezoni moze naci kutak gde ces imati komociju, a autom...nebrojeno plaza sve do Nikitija koje plene svojom tirkiznom bojom. Dokaz tome su i mnogobrojni kampovi zastupljeni na tih 20tak km plaza Sitonije kojima je zajednicko samo lepota i pogled na Atos.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 14 Decembar 2014, 20:39 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ko ima slike iz Sartija neka prilozi pre nego krenemo severno ka plazama, vise ili manje skrivenih, i da pogledamo neke od kampova koji su uz kampvozila i divlje postavljenih satora nepogresivi detektor najlepsih plaza.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 15 Decembar 2014, 11:05 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

dejevla je napisao:
Od ovog kao izdvojenog dela plaze prostire se tzv stari Sarti koji je sastavljen sa novim delom koji je nastancan zarad smestajnog kapaciteta. Nepisana granica je na oko pola duzine
Slika

Slika

Divno! :bravo: :bravo: Prelepo! :bravo:

Sada na Sarti gledam nekako drugačijim očima. Bila sam u Sartiju i moram priznati da mi se nije baš dopao. Ja u principu ne volim ravna primorska mesta, podsećaju me na Olimpic beach i Paraliju. Međutim, ono što jeste tačno, baš iz Sartija mogu da se obiđu najlepše plaže na Sitoniji! Posebno ove na jugu, gde zaista ima nevervoatan broj prelepih plaža, a daleko su od Neos Marmarasa, Nikitija i Vurvura. Meni je nekada baš krivo, kada neko donosi zaključak o Sitoniji, a recimo nije ni prišao južnom delu...
Naravno, i u Sartiju more ima lepu plavu boju, pogled na Atos je fantastičan, a talasi mogu samo da doprinesu još boljoj zabavi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 15 Decembar 2014, 11:08 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Dejavla, daj onu fotku gde se vidiš ti s leđa, a ispred tebe se uzdiđe Atos....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 15 Decembar 2014, 13:05 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
dejevla, sada si preskocio divne plaze kod Sykije

Tu imam gomilu slika i obilazaka ccccc

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 15 Decembar 2014, 13:19 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Bokins, slobodno stavi redom sve fotke koje imaš. Samo ćemo naglasi koje lepe plaže i mesta se nalaze u potezu od Kalamicija do Sartija. Ova tema jeste napravljena da svi zajedno radimo na njoj.

Poslednji put menjao milenaidaki dana Ponedeljak, 15 Decembar 2014, 13:21, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 15 Decembar 2014, 13:21 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Dejvela, samo ti nastavi :clap: :text-coolphotos: ...nema veze što plaže ne idu redom! Milenadaki i Bokins će se, nadam se, uključiti, a mi ostali ćemo uživati!
Sitonija na jugu je divna! Male plažice k'o da je neko obojio u liht plavo .

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 16 Decembar 2014, 00:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Sacekao bih Bokinsa ako ima volje da prilozi koju sliku i pricu :) Video sam nekoliko skretanja ka raznim plazama ali nisam imao vremena sve da obidjem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.