Kao mladji, tj dok se nisam zasnovao porodicu, citao sam jako puno, raznih zanrova (nisam voleo, kao i za film, naucnu fantastiku i horor). Potom nastaje zatisje (dok su bebci odrastali) od nekoliko posnih citalackih godina.
Kada sam poceo pre nekoliko godina ponovo da citam (makar jednu knjigu u par meseci, ili par knjiga tokom odmora) zaintrigirao me je Veliki rat, tj polozaj i ucesce Srbije u njemu.
Smatram da je to poslednje casno i neiskvareno vreme za prostodusnu dusu srpsku, srpskog tezaka, radnika, seljaka.
Procitah dosta romana i istorijskog stiva na tu temu (problem je sto se ne trudim da upamtim autore i nazive knjiga).
U to ime - ko nije odgledao
https://www.youtube.com/watch?v=qXz7A9DmmHA obavezno da to uradi (nije mi suvisno bilo ni kada sam deseti put odslusao naratorsku maestralnu ulogu, ma ulogu zivota Dragana Nikolica. Obratite paznju na 1:07:48 kada mu je zadrhtao glas dok recituje Stojte galije carske. Kad god pogledam tu mi natera suze u oci...)!
Ako ste zainteresovani, kad stignem prezentovacu vam sta sam na temu Velikog rata procitao tj sta bih preporucio.
I ceo ovaj uvod je mozda bespotreban da bih odgovorio na postavljeno pitanje - sta sam uzeo da iskoristim Lagunin sajamski popust

Probacu da usikam naslovne strane, ili da nadjem na njihovom sajtu pa onda kacim...