Evo još jednih keksića koje volim, gorko-slatkih i božanstvenih (sliku nemam, sledeći put

)
Verovali ili ne, recept je do mene došao preko jednog Dejana

, mada to nije nijedan od ovih što ih poznajete...
Elem, šeret, kao što izgleda svi Dejani jesu, on je ovaj slatkiš provokativno zvao 'Afternoon delight' zbogradi prijatne lične uspomene

ali je kod mene ubeležen kao
Krinkl (Crinkle - raspucanac

)
125g putera otopiti (Miki, ovde može maslinovo ulje kao zdrava zamena

), pa dodati
70g kakao praha (gorki, ne instant) i
1 vanilin šećer. Ostaviti da se prohladi. Posebno umutiti
2 jaja, pa dodati
250g prah šećera (bitno za konzistenciju da bude baš prah), kad se sjedini, dodati i kakao/puter masu. Dodati
250g brašna pomešanog sa
1 peci praškom,
navrh noža soli (ne izostavljajte! So je pojačivač ukusa čak i u maloj količini, za sve čokoladne delicije tajni sastojak

) i
1 ravna kašicica mlevene kafe (ne one 3/1 hemikalije, obična za kuvanje domaće kafe)
Umesiti testo, ostaviti 5min u frižideru, taman dok spremite 2 pleha. U originalu rcp kaže da se radi na nepodmazanom plehu, ali ja stavim masni papir, lakše mi je tako. Par puta mi se desilo da je testo žitkije (nemam pojma što, a ukus je bio isti), onda sam ih formirala pomoću 2 kašike...
Od testa se valjaju kuglice, ređaju se sa razmakom i peku oko 12 min (do 15, provera čačkalicom) na 190. Površina se raspukne, tako treba, bockajte čačkalicom tu pukotinu za proveru. Čista čačkalica - vaditi iz rerne. ostaviti na plehu 5min da odmore, pa vaditi. Ako je zima kao što je sad, kraj otvorenog prozora se očas lepo ohlade.