Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 23:15

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Utorak, 21 Oktobar 2014, 23:44 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Dejevla, ti si srecan covek. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 22 Oktobar 2014, 10:13 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Da nastavimo još malo šetnju po ovoj prelepoj i povelikoj oblsti između Melitona i Toronija, koja je pretežno divlja i slabo posećenoj od ljudi. Blizu plaže Las Bandidas, ima jedno neprimetno skretanje prema hotelskom kompleksu, koji se savršeno i neprimetno uklapa u opisani pejsaž. Zove se Poseidon. Privukla me lepo uređena staza oivičena raznim cvećem, koja vodi do njega. U miru i tišini, daleko od glavnog puta, blizu mora i sa svim potrebnim sadržajima, sigurna sam da pruža savršen odmor.

Slika

Slika
Slika
tereni hotela

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 22 Oktobar 2014, 10:21 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Slika

Pored hotela ima mesta u hladovini za kampovanje, predpostavljam da se plaća.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 22 Oktobar 2014, 10:23 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Da li imaju direktan izlaz na plažu? Bliže su Toroniju ili NM?
Ova poslednja slika pruža idealnu hladovinu za :sator: . Koliko je udaljeno od plaže?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 22 Oktobar 2014, 11:16 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Oko kampa i hotela ima ograda, ali baš onim putem na slici, koju sam postavila na početku, se izlazi na plažu. Sve je blizu. To je plaža hotela, koja ima i suncobrane, ali je bila skoro potpuno prazna i nalazi se pored plaže Las Bandidas. Bliže je NM.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 22 Oktobar 2014, 11:59 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Slika
Ograda hotela/kampla, a preko puta plaža hotela

Slika
plaža

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 22 Oktobar 2014, 12:00 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Očigledno je da nikako ne mogu da napustim ovaj deo Sitonije. Još uvek se živo sećam zvuka zrikavaca u tišini i osećam miris borova, sećam se puta koji vijuga između njih. Tu su česte i manje ili više skrivene i potpuno puste uvelice. Ranije smo vodili polemiku, da je velika navala turista na Siotniju i da je na SVIM plažama nesnosna gužva. Tada sam govorila da to nije tačno, da na Sitoniji čovek uvek može da nađe sopstveni mirni kutak.

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 23 Oktobar 2014, 23:29 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Milena pominjes gore u tekstu "ogradu hotela i kampa", koji je to kamp u pitanju ??

Inace ovaj prikaz Sitonije vam je fenomenalan. Sitonska trojka u sastavu Milena, Bokins i KDI briljira za medalju. :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 23 Oktobar 2014, 23:50 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Kod hotela Posejdno je prostor u hladovini visokog drveca i tu je bila 1 kamp kucica. Tako da sam ja zakljucila da je to kamp prostor, koji izdaje hotel, zato sto se nalazi u okviru ogradjenog dela, gde je hotel. Nisam se raspitivala, ali sigurno moze da se pogleda na sajtu hotela ili da se pozove i pita.

Hvala Deki.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 24 Oktobar 2014, 00:34 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Etno selo Partenon me jako podseca na Kazaviti! :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 24 Oktobar 2014, 08:06 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:) Cela Sitonija liči na Tasos, zbog zelenila, lepog mora i peščanih plaža. Ja je zovem Tasos u velkom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 04 Novembar 2014, 11:45 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Nastavljamo dalje naše putovanje, more nam je sa desne strane, a takođe prolazimo mnoga skretanja na razne otkrivene i neotkrivene plaže Sitonije (prema karti to su Azapiko, Aretes, Tristinika, Destenika). Reljef se poako spušta u niziju, a nekoliko putokaza nam otkriva da smo na vratima velikog zaliva Toroni. Prvo skretanje vodi do samog mesta, gde se nalaze značajni smeštajni kapaciteti. Mi smo, te 2009. godine izabrali da skrenemo kod poslednjeg skretanja za Toroni, na samom levom kraju zaliva. Ispostavilo se da smo naparvili pravu stvar, jer je najviše kupača upravo bilo smešteno sa desne strane, gde je i samo mesto. Levi deo plaže je bio prazan, ležaljke su bile besplatne, imali smo sve uslove za maksimalno uživanje.

Slika

Ono što je karakteristično za ovaj zaliv jeste da se posle desetak metara dno naglo spušta u ambis, što deluje vrlo zastrašujuće kada ronite. Ja nisam imala hraborsti da u ovom delu ronim, jer je sve tamono plavo, ništa se ne vidi. Po boji vode, tačno može da se vidi gde se nalazi taj nagli prelaz.

Slika

Slika

Zbog naglog spuštanja dna u zalivu Toroni, voda je osetno hladnija u odnosu na onu bliže Neos Maramarasu. To nam je savršeno prijalo, jer je leto 2009. bilo veoma toplo. Sunce vrelo, vola hladi, nema gužve, sve u svemu, odlično za meditaciju. Bilo je tada, ali sada je Toroni daleko više urbanizovan i veoma posećen. Sve više podseća na jedno popularno grčko leovalište. Međutim, mislim da i sada vredi svratiti i videti taj veliki zaliv, osetiti svežinu vode i naći usamljeni skriveni kutak.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 05 Novembar 2014, 20:51 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Toroni je malo mestasce na samom jugu Sitonije, sa relativno uskom, dugom, lepom, peskovitom plazom, tako da verujem da na njoj nema nikad vece guzve. Roditeljima sa malom decom moze biti prijatno letovanje jer verovatno nemaju zahteve u pravcu provoda, a svima kojima su kolima moze posluziti kao i baza za obilazak istocne i zapadne obale srednjeg prsta.
Ima par lepih hotelskih kompleksa sa bazenom i prelepo uredjenim dvoristima. Na krajnje levoj strani gledano ka pucini postoje ostaci tvrdjave koju na zalost ne stigoh da obidjem, ali sam makar doziveo opravdano hvaljen lep dozivljaj zalaska sunca.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 05 Novembar 2014, 21:03 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Kako je padala noc tako je pecarosa i alasa bivalo sve vise. U oci je upalo i nekoliko kampera razbaskarenih na potezu ka tvrdjavi, sto je sigurno potvrda kvalitetne lokacije za letnji ugodjaj.
Potvrdjujem sto je receno za pravi ambis koji pocinje vec posle desetinu metara. Volim da ronim, ali mi je bilo neprijatno, nepoznato tako nesto, da prosto nisam imao hrabrosti da zaronim put dubine vec sam se drzao plicaka :P

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 05 Novembar 2014, 22:12 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Do Toronija se može doći i brodićem iz NM ili sa Kasandre i evo kako plaža izgleda sa mora. Meni se jako dopala baš zbog toga što nema gužve i što je voda osvežavajuće hladnija nego na drugim plažama.
Slika

Prošetao sam malo i do tvrđave i nema baš nešto posebno videti, a i nije obeležen lokalitet.
Slika

A ovako nam je kapetan ostavio poruku na plaži (svi smo došli na vreme :D ).
Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.