Neka je sa srecom nova cerga
Nagib.
U odnosu na prethodne ovaj model satora ce ti biti kao kuca.

Ovi novi tipovi satora imaju prednost u prakticnosti i lakoci pakovanja i nosenja.U isto vreme sklapanje i rasklapanje je pojednostavljeno.Ipak nemaju ni priblizan kvalitet starim satorima,posebno se sipke od fibera ne mogu meriti sa starim metalnim. Ali dobro parkticnost i lakoca su im velika prednost i to je moda novog doba.
Savetujem ti da procitas temu "prakticni saveti i uputstva" gde smo prilicno detaljno pisali o svojim iskustvima u vezi opreme i svega ostalog vezano za kampovanje. Naravno pozivam te da dopises i ti neka tvoja iskustva i zapazanja.

Ovde cu ti kratko dati par saveta: 1. pod sator obavezno (celom povrsinom poda) rasprostrti ceradu kao zastitu patosa satora od vlage,kamenja i ostalih nepozeljnih uticaja. Onu najobicniju iz Metroa (plavu)
2. moj ti je savet da uvek nosis dodatne klinove. Ne znam kakvi su ti tvoji fabricki,nadam se jaci nego li ovi nasi,ali sumljam da su mnogo pouzdaniji.

Teren na moru zna da iznenadi u vidu neke podzemne stencuge ili kamenja i onda si u problemu.

Ja nosim armature osmice obavezno,ako ti je to mnogo obavezno ponesi one velike gradjevinske eksere sto idu u rogove krova kuce.

Sa sigurnoscu resavaju problem trvdog tla.
3.ovaj sator ne pokusavaj da podignes u kuci,nema sanse.Ali dok grane neki lepsi i suv dan dizi ga i pregledaj. Ujedno ce to biti i vezba za podizanja na moru u kampu. Savet je da to ucinis sa clanovima porodice kako bi se i na licu mesta znalo ko sta radi.
U svakom slucaju kada se podigne cerga okaci fotke radne akcije pa da u to ime nazdravimo zajedno.