petronije je napisao:
Крећемо ноћас у неко доба... Мали ђаво још увек не воли да се вози, а још мање да спава док се вози, па морамо ноћом... Ако успем да прежмурим барем сат пре но што устанем.Јављамо се...
Ipak ne kasnim
Petronije srecan put,lepo vreme i mirno more vam zelim.

Sto se male tice moj vam je savet da napravite "krevet" na zadnjem sedistu i tako cete sigurno lakse pregrmeti put.

Osim ako ne postavljate decije sediste onda ce vam trebati malo strpljenja i vise zivaca.
Grozne vesti sa Ostrva kako god da jeste , dobro nije zasigurno.

To mi je bilo jasno jos juce nakon prvih informacija odozdo kao i nakon pregledanih snimaka. Nema tu mnogo filozofije vatra je zahvatila visoke i nepristupacne predele,kakvih Tasos ima na pretek,i uz pomoc vetra koji je duvao sa kopna ka moru vatrena stihija je lako napredovala do magistrale.

Dobar deo tih predela se ne moze braniti ili se pozar jako tesko moze makar usporiti ili lokalizovati a dodatnu muku pravi i vetar koji dim tera ka spasiocima i vatrogascima.

U takvim reljefima ljudski faktor ne moze mnogo da ucini tu samo kanaderi mogu biti efikasni kao i eventualna jaka kisa koje nazalost nije bilo.

Posto svi vise manje znamo stanje njihove tehnike kao i kadra sposobnog i obucenog za tako teske poduhvate plus teren koji malo toga dozvoljava nije uopste iskljuceno da je steta zaista tolika koliko je
Nikana objavila da jeste.

Jednostavno dok sve nije izgorelo nista se i nije vise moglo uciniti u datoj situaciji.
Nama ostaje da se nadamo,do konacnog podvlacenja crte,da je ipak sve ovo u mnogo manjoj meri unisteno.

Da voda nece pretrpeti veliku stetu,iako ja ocekujem da hoce ukoliko su izvestaji o obimu pozara tacni,i da ce oni ipak uspeti da nadju neko resenje kako i sta dalje ciniti. To ce kasnije vec biti stvar struke,politike i mnogo cega jos na sta mi ne mozemo uticati.

Nada umire poslednja pa neka tako bude i u ovom teskom casu po nase Ostrvo.