Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Četvrtak, 08 Oktobar 2026, 11:06

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2319, 2320, 2321, 2322, 2323, 2324, 2325 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 21:26 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Pol: Seka
IvanBP je napisao:
Jeste, deluje glupo i čudno ali ja pokušavam da se stavim u njihovu poziciju. Cele godine čekaju odmor, odu dole i šta sad da rade. Da sede u sobi? Kad ne mogu da pomognu, najbolje je da rade ono što su i mislili. Stvarno deluje glupavo ali je ne znam šta bi oni sad trebal oda rade.

Ja bih verovatno pobegla prvim trajektom, imam veliki strah od vatre. :shifty:
Ni to nije od pomoći, znam. Možda nije ni lepo, a možda bi meštanima bilo lakše da rade svoj posao kad nema paničara oko njih. :think:
Nadam se da se ovakva strahota neće ponoviti i da nećemo morati više na ovu temu da razmišljamo. :pray:

Petronije, srećan put i lep odmor vam želim! ''Đavolče'' će uživati, sigurna sam! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 21:45 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
https://vimeo.com/182310387

Послато са HUAWEI GRA-L09 уз помоћ Тапатока

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 21:55 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Pol: Bata
Pa vidi Zamjo, neće se ponovoti skoro. Posle požara godinama neće imati šta da gori. Sad će to sunce da sprži i ko zna do kada neće to da se obnovi. Čitam komentare kod Nikane, javljaju se ljudi kojima je to navodno struka i koji kažu da je džabe što drveće stoji. Kažu da to mora da se seče jer četinari nemaju moć da se obnavljaju. Nadam se da to nije istina. Obzirom na ekonomsko stanje u Grčkoj, teško će biti para za pošumljavanje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 22:03 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Petronije, srecan vam put i nadam se da sada spavas, a da mali djavolak ne!

Vazno je da je pozar uglavnom ugasen I ne mogu da mislim drugacije, osim da ce se brzo sve obnoviti. Meni ce se svideti Tasos I sa manje drveca, obala je ostala ista, sela nisu izgorela, hvala bogu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 22:09 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 00:47
Kakogod, ono što mi možemo učiniti za njih, to je da odemo sledeće godine i letujemo TAMO.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 22:16 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
He, he, baš tako Zoki, samo što smo mi odlučili da napravimo pauzu od Tasosa par godina.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 22:35 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Petronije još jednom sretan put, a đavolica samo da potvrdi ko je glavni i ko komanduje.
Nekako su vesti o požaru bili protivrečne, od katastrofalnih posledica do perifernih manifestacija. Mnogo mi je drago da stanovništvo nije bilo ugroženo, da nisu izgorela sela ili arheološki lokalitet na Alikiju. Do sledeće sezone ima dosta vremena da se posledice ne osete na plaži i u vodi, ali će sasvim sigurno biti posledica u mikroklimi, biljnom i životinjskom svetu...
Slažem sa Ivanom oko ponašanja turista, prosto ne znam kako bih se i ja ponašao. Da pomogneš u gašenju ne možeš, nije moglo ni lokalno stanovništvo. Da se spakuješ i vratiš možeš, ali dobar procenat turista ide u septembru zbog toga što je jeftinije ili imaju malu decu ili ne podnose najbolje vrućinu i gužvu. U tom slučaju ti je povratak samo šteta. Nekako mi je to što ima kupača na plaži ulivalo nadu da posledice nisu ozbiljne jer se valjda niko ne bi kupao da na plaži ne može da se diše od dima ili da je voda prljava.

Dobro veče :romance-grouphug:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 22:56 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Pridružio se: Sreda, 01 April 2015, 14:19
Mnogo tuzne slike. :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 23:05 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
Зоки je napisao:
Kakogod, ono što mi možemo učiniti za njih, to je da odemo sledeće godine i letujemo TAMO.

Tako je Zoki.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 23:11 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Da je doslo do toga da se brane mesta od pozara, siguran sam da bi se panicari popakovali na trajekte, a oni drugi pomagali kako znaju i umeju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Septembar 2016, 23:58 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 10:02
Bojim se da bi tada svi (za)pomagali,
jer bi, najverovatnije, bežanija bila moguća samo iz Limenasa i S.Prinos.

Ceo dan ne mogu da smetnem sa uma cifru od 3/4.
To je prosto NEMOGUĆE !!!
Da je, bukvalno, celo Ostrvo buknulo toliko bi drveća izgorelo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 12 Septembar 2016, 00:26 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
petronije je napisao:
Крећемо ноћас у неко доба... Мали ђаво још увек не воли да се вози, а још мање да спава док се вози, па морамо ноћом... Ако успем да прежмурим барем сат пре но што устанем.Јављамо се...

Ipak ne kasnim Petronije srecan put,lepo vreme i mirno more vam zelim. :greetings-waveyellow: Sto se male tice moj vam je savet da napravite "krevet" na zadnjem sedistu i tako cete sigurno lakse pregrmeti put. :think: Osim ako ne postavljate decije sediste onda ce vam trebati malo strpljenja i vise zivaca. ;) :D

Grozne vesti sa Ostrva kako god da jeste , dobro nije zasigurno. :naughty: To mi je bilo jasno jos juce nakon prvih informacija odozdo kao i nakon pregledanih snimaka. Nema tu mnogo filozofije vatra je zahvatila visoke i nepristupacne predele,kakvih Tasos ima na pretek,i uz pomoc vetra koji je duvao sa kopna ka moru vatrena stihija je lako napredovala do magistrale. :shifty: Dobar deo tih predela se ne moze braniti ili se pozar jako tesko moze makar usporiti ili lokalizovati a dodatnu muku pravi i vetar koji dim tera ka spasiocima i vatrogascima. :( U takvim reljefima ljudski faktor ne moze mnogo da ucini tu samo kanaderi mogu biti efikasni kao i eventualna jaka kisa koje nazalost nije bilo. :doh: Posto svi vise manje znamo stanje njihove tehnike kao i kadra sposobnog i obucenog za tako teske poduhvate plus teren koji malo toga dozvoljava nije uopste iskljuceno da je steta zaista tolika koliko je Nikana objavila da jeste. :think: Jednostavno dok sve nije izgorelo nista se i nije vise moglo uciniti u datoj situaciji. :confusion-shrug:

Nama ostaje da se nadamo,do konacnog podvlacenja crte,da je ipak sve ovo u mnogo manjoj meri unisteno. :pray: Da voda nece pretrpeti veliku stetu,iako ja ocekujem da hoce ukoliko su izvestaji o obimu pozara tacni,i da ce oni ipak uspeti da nadju neko resenje kako i sta dalje ciniti. To ce kasnije vec biti stvar struke,politike i mnogo cega jos na sta mi ne mozemo uticati. :naughty: Nada umire poslednja pa neka tako bude i u ovom teskom casu po nase Ostrvo. :handgestures-thumbup: :handgestures-salute:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 12 Septembar 2016, 06:36 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Brzi je napisao:
Da je doslo do toga da se brane mesta od pozara, siguran sam da bi se panicari popakovali na trajekte, a oni drugi pomagali kako znaju i umeju.

Nema tu sta da se pomaze, samo dodju i kazu da odmah napustite objekat i odete na odredjenu stranu, mislim ka obali i bez kola. Tako mi je rekla drugarica da im se desilo kada je davno bio pozar na Sironiji. Pomoc verovatno treba samo da se odnesu stari i deca i posle gasenja. Gasenjem se bave profesionalci i jaci i spretni mestani

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 12 Septembar 2016, 09:38 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 19 Avgust 2014, 00:10
:op-op: П О Н Е Д Е Љ А К :op-op:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 12 Septembar 2016, 10:04 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Da... ponedeljak.... :evil:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2319, 2320, 2321, 2322, 2323, 2324, 2325 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Bing [Bot] i 7 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.