Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 06 Oktobar 2026, 16:07

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2248, 2249, 2250, 2251, 2252, 2253, 2254 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 14:15 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Dal ti delujem kao neko ko zna sorte pastrmske?! :mrgreen:
Pojma nisma imao da je to vrsta i eto ispalih se. Cesto po ribarnicama napisu iz Turske, iz Skandinavije...pa sam skontao da je i ovo kalifornijska znacenje porekla!

Mi smo kupovali jedno vreme od lika koji je kod nas u selu, u sred planincine, pregradio potok, napravio bazene i u njima gajio...bila je nesto skuplja ali prvoklasna i sto je vazno nezamrzavana...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 14:45 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 10:02
Pol: Bata
Hmmm,
vidim rasprava o ukusima, raznim.
Tasos vs Halkidiki,
Lavraki tovljenik i divljak,
pastrmka ova i ona.

Зоки je napisao:
Koliko sam ja video, ovde u SR po ribnjacima se gaji uglavnom ta, kalifornijska pastrmka.
Zato što ta jedino može da živi u zatvoru.
Ako te nekad put nanese po jugozapadnoj Srbiji i ako znaš nekog pecaroša možeš da probaš potočarku.

Ako nema crvene pege po telu,
a duplo je skupla od tovljene,
onda ti je to ista priča kao ona na Sitoniji, Tasosu itd, itd...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 14:49 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
ZMAJA je napisao:
Miki, evo ja ću skuvati kaficu i poslužiti užinicu...

Lunatic je napisao:
Таман сам ставио џезву и улете Змаја са њеном кафом. Ако неком не смета сунце, кафице чекају. Ко се сунца боји, ту је шеширић. :)

Slika

Добар дан свима.

Мики, где сте смештени на Крфу?

Može sve i kafica i užinica i MORE! Hvala drugari! :ljubac: :ljubac:

Lune, nismo bili nešto maštoviti, smestili smo se u Dasiji, kao prošlog puta. Mnogi mrze to mesto, ali nama je bilo ok, važno nam je bilo da je blizu grada... Sada sam tek shvatila da se na Krfu, zahvaljujući konfiguraciji, čak i sa zapadne obale brzo stiže do grada (prepreči se po sred ostrva), ali naravno to ne važi za sva mesta, samo za nekoliko. Na zapadu su bolje plaže, ali Dasija je da kažem "sigurna luka" kada duva vetar, pa tu bismo ostali ako bi nas tako nešto zadesilu, u svim drugim slučajevima planiramo puno da špartamo po Krfu, toliko da više ne znam gde bismo pre. :doh:

Lunatic je napisao:
Свиње из Вразила, јунетина из Аргентине, бранцин из Јапана, а пастрмка из Калифорније. :) Лепо се хранимо. :)
pasulj iz Kazahstana! Lično sam videla na deklaraciji u Rodi, mal se nisam šlogirala. Eto šta mi radimo našoj poljoprivredi! Za profit bi d... prodali (mislim na političare i kapitaliste). Gadi mi se od takvih ljudi, ali neću da mračim, jer odmah padam u depresiju, nije mi vreme za to!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 15:00 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Del Boy je napisao:
Dal ti delujem kao neko ko zna sorte pastrmske?! :mrgreen:
Pojma nisma imao da je to vrsta i eto ispalih se. Cesto po ribarnicama napisu iz Turske, iz Skandinavije...pa sam skontao da je i ovo kalifornijska znacenje porekla!

Paaa, sigurno si milion puta čuo izraz kalifornijska pastrmka, a turska pastrmka nikada ili ne daj bože skandinvska (smrzla bi se tamo). :mrgreen: Može biti da nas ti ipak malo zekiš? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 15:02 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Dasija je odlicna kao baza. Grad blizu, moze svako vece tamo da se provede, a i celo ostrvo se lako obidje iz Dasije. Jedva čekam slike, nekako mi se Krf bas uvukao pod kozu. :)
Znam da mnogi vole da pametuju svratite obavezno ovde, onde, ja stvarno mogu da preporucim, jer sam za to cuo od mestana, restoran na pola puta između Dasije i Ipsosa, sa leve strane gledano ka Ipsosu. Mahom tu jedu lokalci, klopa je fantasticna, porcije ogromne, a cene bas povoljne.https://www.tripadvisor.rs/Restaurant_R ... lands.html

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 15:12 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Hvala Lune! Kakvo crno pametovanje, svaka preporuka se pažljivo notira u moj lični nekolkostrani vodič za Krf (samo nabrojane plaže po redu, mesta, preporučene taverne, neka lepa sela i važnije istorijske znamenitosti)!
Hvala! :ljubac:

Ovo obećava! Pa i na Tasosu smo lepo jeli kod Kostasa, samo što mu se taverna drugačije zove. Čovek je toliko ljubazan, dao nam je 3 male flašice domaćeg vinca i vaučer za popust kada sledeći put dođemo! Nije to bitno, ja sam izgubila vaučer, ali ta ljubaznost me je oborila s nogu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 15:17 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Čovek ima sve odlične ocene, računaj da ćemo sigurno tamo jesti!

Dakle, smatraš da je Dasija ok za bazu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 15:24 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

B_A_N_E je napisao:
DextO i ja, prošle godine u ribarnici na putu za Teologos, kupismo oradu i brancin za po 8€ kilogram.
Jes vala,
samo smo mogli malo bolje da ih spremimo.

Ove godine poskupeli 18,75%.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 16:00 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 00:47
Kucko sam se malopre sa našim prijateljima u Potosu, pa kažu: današnja cena brancina iz ribnjaka je 8-9 €/kg a divlji je 20 €/kg. Po toj ceni kupuju restorandžije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 16:09 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
milenaidaki je napisao:
Hvala Lune! Kakvo crno pametovanje, svaka preporuka se pažljivo notira u moj lični nekolkostrani vodič za Krf (samo nabrojane plaže po redu, mesta, preporučene taverne, neka lepa sela i važnije istorijske znamenitosti)!
Hvala! :ljubac:

Ovo obećava! Pa i na Tasosu smo lepo jeli kod Kostasa, samo što mu se taverna drugačije zove. Čovek je toliko ljubazan, dao nam je 3 male flašice domaćeg vinca i vaučer za popust kada sledeći put dođemo! Nije to bitno, ja sam izgubila vaučer, ali ta ljubaznost me je oborila s nogu!

Milenice obavezno plaza Gialiskari ili Yaliskari, retko ko je zna, a meni je predivna, zatim Golden fox restoran sa bazenom iznad Paleokastrice sa pogledom od kog se umire.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ - ako vidis da pise ova rec na nekom plakatu Obavezno idite. To je neka vesta seoske slave gde se peku volovi i sl. Peva i igra tradicionalna izvorna grcka muzika. Mi smo obisli jednu, bili smo jedini ne- Grci, bilo je fenomenalno. Svako selo ima svoju slavu

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 16:09 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
milenaidaki je napisao:

Dakle, smatraš da je Dasija ok za bazu...

Mislim da je odlicna za bazu. Moj favorit je svakako sam grad, da se tamo nadje smestaj, ali s obzirom da je u gradu smeštaj skuplji, da idem na Krf, ponovo bih isao u Dasiju bez razmišljanja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 16:17 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Da dodam opet selo Agni - jagnjetina sa cimetom! Stolovi su bukvalno na pjenu od mora. :op-op:

Kupi knjigu ''Hodočašće na Krf'' u Srpskoj kući.

Mi smo imali sreću da posmatramo proslavu Velike Gospojine u samom gradu Krfu - neprocenjivo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 16:27 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Evo da i ja koju rečem za dnevnik o ukusima.

Ove godine je na Tasosu bilo ukusnih, nešto manje i mnogo više ukusnih stvari i dešavanja.

Najukusniji je bio Greso Remos (kako ga jednom nazva mž). PotpisO bih da tamo svakogodišnje boravim neodređen, a po mogućstvu što veći, broj dana, do penzije. A tada, ako je dočekam, bi ponovO istO. Ako bi me kojim slučajem usralo kakO višemilionsko nasledstvo, loto i sl. otišO bi ja da vidim koliko je svet dugačak i širok, iako dobro znam gde se osećam kao kući da sam došO.

Pošto slika imam vrlo do veoma malo evo da neku i pokažem i pomalo opišem.

Na R.G. sam proveo najviše vremena (ovog leta bitisao na ukupno 3 i 1/2 plaža) jer mi je tu nekako bilo ponajlepše. Plaža, realno, ništa spec, kao uostalom ni sam Tasos, ali ima nešto što me tamo vuče... I nek me vuče, dok snage ima opirati se neću.
Prilaz R.G. (što bi Grci napisali Kremosu) nako. Na oko 100m od plaže prašnjav parking u borovini koja miriše kao da je bukovina. Onda pešaka pored smrdljivog kontejnera, pa mimohod sa kolima koja tuda idu od/do same plaže, pa desno pored Parisove kantinice i tu si.
Na delu plaže koji nije ispred jednog od najboljih tasoskih hotela nalaze se 2 (dva) bora. Jedan neću da računam jer je na nekom utabanom travnato-zemljanom delu, tako da ostaje jedan u čijoj hladovini smo se tiskali sa onima što (ne)govore bhs. Svakom po parče i funkcionisalo je to. Na moje iznenađenje parče peska prepuno borovim iglicama i, ponekad, kučećim kakama moglo se naći i do 10:30h (naravno po GRE vremenu. Naježim se kada me neko pita koliko je sati po našem vremenu. Ne, nego po budžumburanskom).
E jednog dana mi beše mLogo žao što neimadijah Banetovo, a vojničko ašovče :
DošO čOek naplažu (mne akcentovano) i parkiro četvorotočkalo tamo gde danima parkiramo svoje dupepodmetače. Ako se učinilac nedela kojim slučajem prepozna neka zna da sledeći put pogonske točkove potkopavam golim rukama

Slika

Slika

Slika

" A jes fino na moru, nek ide u tri lepe pizde materine !!!"

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 18:04 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Tedi je napisao:
...
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ - ako vidis da pise ova rec na nekom plakatu Obavezno idite. To je neka vesta seoske slave gde se peku volovi i sl. Peva i igra tradicionalna izvorna grcka muzika. Mi smo obisli jednu, bili smo jedini ne- Grci, bilo je fenomenalno. Svako selo ima svoju slavu

Tedi :ljubac: , sad znamo kako se na grčkom kaže panađur :smesko-gore-dole: Šta radi dete? Pretpostavljam da je nekidan uspešno nahvatala prevoz da se vrati u Stavros...

Miki, jesi li počela da peglaš? :ljubac:

Dext, kakva šteta što se nismo trefili tamo! U kolima još od zimus :oops: sedi ašovče i sve sam se pitala što ga ne izvadismo pre puta...

DV drugari :romance-grouphug:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Avgust 2016, 18:33 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
jack je napisao:
Tedi je napisao:
...

Tedi :ljubac: , sad znamo kako se na grčkom kaže panađur :smesko-gore-dole: Šta radi dete? Pretpostavljam da je nekidan uspešno nahvatala prevoz da se vrati u Stavros...

Miki, jesi li počela da peglaš? :ljubac:

Dext, kakva šteta što se nismo trefili tamo! U kolima još od zimus :oops: sedi ašovče i sve sam se pitala što ga ne izvadismo pre puta...

DV drugari :romance-grouphug:

Jeste, jeste. Cela akcija zbog 3 sata u Potosu! Doduse upiznala je nekog ko zida hotel u Astrisu, kaze dogovorila se za posao iduce godine!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105501 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2248, 2249, 2250, 2251, 2252, 2253, 2254 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.