Eno i kampa Marmaras u pozadini slike Paradiso plaza je po meni jedna od boljih.

To je tip gradske plaze velika je a ipak nekako mirna dok je taj sljunak minimalana prepreka i ne predstavlja veliki problem.

U odnosu na onaj nas pefkarijski raj to mu dodje kao sitan pesak.

Pozicija kampa je odlicna jer se ova plaza nalazi tik uz kamp i kad se covek pozeli sunca pre podne samo izadje na desnu stranu kampa i eto ga na Paradisu.

Plaza kampa i ova susedna su dovoljne da zadovolje sve potrebe jednog prosecnog kampera turiste.
Blazo tako sam i ja izmerio ove dve "konkurentske" destinacije.

Iste su nam mere ocigledno posto unatoc boljim i brojnijim plazama meni Tasos mnogo bolje lezi.

Sveskupni utisak je da gde god da odem meni nesto po povratku fali.

To nesto je nase Ostrvo koje mi je se uvuklo pod kozu i pored svih blagodeti neke druge destinacije ostane strasan zal za Tasosom. U dusi ostane neka praznina.
Taj osecaj sam iskusio 2013 godine kada sam se prvi put sa mora vratio kao da na istom nisam ni bio.

Dok su nam drustvo pravili
Dextivojevici stvari su tekle jos kako tako. Ali po njihovom odlasku kuci postalo mi je nepodnosljivo prazno.

Ni dan danas ne znam sta nas je sprecilo tog leta gospodnjeg da po isteku aranzmana ne produzimo na Ostrvo.

U stvari znam jer ostatak para sa tog letovanja smo namenili za kupovinu kamp opreme i to je bila odlicna odluka koja je "spasila" svako naredno letovanje i napravila ovu vec trogodisnju predivnu kampersku pricu.
Ovo je sve istorija i cakulanje za neku drugu temu ali je uvek dobra stvar da me podseti ko sam i odakle sam,uvek kada pomislim da eventualno promenim destinaciju.

Mi smo definitivno postali zagrizeni tasofili sa teskom dijagnozom jake emotivne pripadnosti prema ovom parcetu zemlje u moru Egejskom.

Da li protiv ove "bolesti" ima leka jos uvek ne znam ?? Da li sam raspolozen da tu pojavu lecim ?? Bojim se da nisam i sigurno necu jos neki niz godina.

Ovo Ostrvo je ono sto me ispunjava i kao sto rekoh dalo mi je identitet nakon mnogo godina lutanja Grckom.

A sebe samog covek da izmeni ne moze i ne treba.
Dobar vam dan ostrvljani . . .