Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 10:17

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Sreda, 15 April 2015, 07:23 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
milenaidaki je napisao:
Lepota, divota! Kada ste vi bili, da li je još neko bio na tvojoj plaži?

DA. bude ljudi...uglavnom su parovi :romance-hearteyes: , čak i sa šatorima... :sator:

Viđao sam i porodice, donesu stolice, :sleeping-sleeping: :character-ariel: :more: , i uživaju daleko od od provaljenih mesta

Ima dovoljno mesta po uvalicama...,svašta se može videti... :orcs-buttshake:

Mi smo 5 godina uzastopno bili...ovo se odnosi na II deo juna...kako je kasnije, ne znam

Dolaze i sa čamcima :chores-laundry: pa idu ka ostrvima, prekoputa

Zna da bude pusto i neki put možda previše pusto

http://www.greece.com/photos/destinations/Macedonia/Halkidiki/Settlement/Vourvourou/Vourvourou/93848853

http://www.greece.com/photos/destinations/Macedonia/Halkidiki/Settlement/Vourvourou/NaFi_or_Bokins_beach/93848636

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 16 April 2015, 00:17 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 18:42
Bokins, kažeš da ste 5 godina uzastopno bili tamo u drugoj polovini juna. Kaži mi kakvo je vreme u tom periodu, voda topla ili hladna....? Mi prvi put ove godine idemo u tom periodu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 16 April 2015, 09:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Vicky je napisao:
Bokins, kažeš da ste 5 godina uzastopno bili tamo u drugoj polovini juna. Kaži mi kakvo je vreme u tom periodu, voda topla ili hladna....? Mi prvi put ove godine idemo u tom periodu.

5 godina obilazimo i tu plažu....

8 god Sitonije 3 Tasosa 1 Lefkade...sve u junu..sredina ili drugi deo

Vreme: nikada nije sigurno ali za 20 tak dana, znalo je da bude kiše ili jači vetar, ali onda mi odemo na drugu stranu, (primer Sitonije i Tasosa) i kupamo se

Za nas super, čak budu i velike temperature

More...mi uglavnom idemo ranim jutarnim satima, skoro kada nikog nema..

malo je hladnije ali mi smo navikli...ako dođete rano u 8/9 po Grčkom zna da bude hladnije nego u 11/12

Čisto more, bez buke, gužve....

Ovo je 1 put od ove godine da napuštamo Sitoniju, i krećemo ka novim mestima,...Parge, Lefkade,,Kefalonije, Zakintosa

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 16 April 2015, 09:57 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 18:42
Hvala ti. Zvuči ohrabrujuće.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 16 April 2015, 10:00 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Vicky je napisao:
Hvala ti. Zvuči ohrabrujuće.

Opustisiš se i ne razmišljaš o vremenu.... Znam samo da dok sam Ja na moru, ovde budu kiše

Govorim za JUN mesec

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 16 April 2015, 10:02 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Bokins je napisao:
milenaidaki je napisao:
Lepota, divota! Kada ste vi bili, da li je još neko bio na tvojoj plaži?

[/color]

Tačna lokacija NAFI plaže

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 24 April 2015, 14:12 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Kolega Bokins nas je ponovo proveo kroz Karide, na njegov upečatljiv način, da bi nam pokazao sve lepote te plaže. Zatim nas je doveo i do jedne skrivene plaže, za koju se izborio da se on vodi kao pronalazač iste i da joj da ime, to je NaFi plaža. Sada možemo da se vratimo na naš redovni put, tamo gde smo za trenutak zastali.

Ubrzo posle Latoura plaže, koju nam je predstavila kolegincia Urb, nailazimo na jedno simpatično i popularno ribarsko selo Ormos Panagias. To je i važna luka na istočnoj strani Sitonije i iz njega kreću ture za Uranopolis i obilaske Svete Gore. Svakog jutra ribarski brodići donose svežu ribu, koja se prodaje na maloj ribljoj pijaci ili već pripremnjena u nekim od ribljih taverni. U centru, pored luke nalazi se i mala plaža, koja može da posluži, ali svakako je bolje prošetati do neke u susedstvu, severno je velika plaža Trani Amouda, a na jugu prva je Latoura, a zatim Lagonisi, Talgo itd. Kao što sam rekla, mesto jeste popularno i mnogi tu traže apartmaski ili hotelski smeštaj. Ono što bih mogla da naglasim,da je zbog luke u centru Ormosa od ranog jutra prilična buka, te je ipak bolje tražiti smeštaj u širokom obodu, od Ormosa do Agois Niloasa, gde se nalazi zaista veliki broj odličnih smeštajnih kapaciteta. Ormos Panagias se nalazi na severo-istoku Sitonije i brzo se stiže do njega, čim se stupi na samo poluostrvo.

Pogled na Ormos Panagias sa brdašca pored, preko koga se može preći peške do dugačke plaže Trani Amouda.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 25 April 2015, 18:22 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Jos malo slika iz ribarskog sela Ormos Panagias.

Minijaturni centar.

Slika

Pogled na luku

Slika

Jedrenjak u luci

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 28 April 2015, 20:44 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Mala dopuna Ormos Panagias

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 29 April 2015, 12:31 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:bravo: Hvala Bokins!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 07 Maj 2015, 12:32 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Stigosmo i do Agios Ioannis plaze.

Za pocetak jedan pogled malo pre ove plaze

Slika

A zatim pogled i na samu plazu, sa puta (levo ako se gleda prema moru)

Slika

I sa uzvisenja (desno ako se gleda prema moru)

Slika

Na tom uzvisenju bilo je i kuca putujucih :)

Slika

Lepa dugacka plaza. Malo kamencica, vise peska. U pozadini ima malo hladovine gde mozete parkirati auto. Ima kafic i lezaljke za iznajmiti, ali ima i dosta praznog prostora gde se mozete smestiti ispod svog suncobrancica. U nekim delovima su klizave ploce na ulasku u vodu i prvih metar, dva, ali se mogu preplivati. Kada smo mi bili, duvao je vetar pa su bili i talasi. Klicima se dopalo :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 07 Maj 2015, 14:49 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Na Sitoniji nema veće plaže od Trani Ammouda. Do nje se lako dolazi i nalazi se skroz na severu poluostrva. Celom dužinom iza plaže se proteže uska neprometna ulica, u kojoj možete da parkirate auto kako god vam je volja. Plaža je idealna za one koji vole malo da se izoluju, jer ima neverovatno puno praznog prostora. Uz plažu se nalazi hotel Antigoni, ispred kog su ležaljke, ima možda još dva beach bara sa ležaljkama i to je sve. Na Urbinim fotografijama se takođe vidi kako izgleda ulaz u vodu. Sasvim solidno i pristojno, ali meni izgleda malo lošije od onih fantastičnih plaža u uvalama kao sa razglednica, peščanim dnom kao tepih i morem toplim i i tirkizno plavim. Iza ulice se nastavlja malo selo Ormos Panagias sa isprepletanim uskim ulicama, gde ima dosta kuća gde se može iznajmiti solidan smeštaj. Pa ko voli da bude kraj velike plaže, da je koristi besplatno, sa svim svojim mobilijarom, ovde može da nađe solidan smeštaj za sebe.

Mi se nismo zadržavali na ovoj plaži, zato sam u prolazu napravila samo par sličica.

Slika

Slika

Ulica iza plaže.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 07 Maj 2015, 23:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Slicice koje imam sa plaze Trani Ammouda i nisu bas reprezentativne. Meni se ta plaza uopste nije dopala pa nisam ni imala zelju da je slikam.

Slika

Slika

Kao sto je Milena vec rekla, plaza je jako dugacka i nema prirodnog hlada a pod suncobranom je bilo neizdrzivo. Nema dugackog plicaka vec se brzo prelazi u dubinu a onda na par metara od obale bude opet malo plice (ne bas plicak ali mozete da stojite u vodi). Na ovoj plazi ima i dugackih kamenih, klizavih i ponegde ostrih ploca u vodi i sve su to bili razlozi zbog kojih se na njoj nismo dugo zadrzali. Mozda se nekome dopala, nama ne...

Na jednom kraju plaze ima kampera.

I da, da vas ne buni put do nje. Vrlo je neobican jer se na put iz pravca Ormos Panagiasa nastavlja neki puteljak, prolazi se pored trske, visoke trave, preko nekog mostica. Skoro da smo pomislili da smo zalutali, kada smo ugledali izlaz na plazu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 14 Maj 2015, 12:53 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Krenuli smo sa sredine zapadne strane Sitonije, od Neos Marmarasa, obišli ceo jug, divili se neverovatno plavom moru na istočnoj strani i mnogobrojnim neotkrivenim, a i onim poznatim peščanim plažama i tek sada zapravo stigosmo na "vrata" ovog lepog poluostrva. Kada se vozite ka Sitoniji, posle velike table gde piše, Welcome to Municipality of Sithonia, prvo mesto na koje nailazite jeste Metamorfozis. Ovo mesto, zajedno sa plažom se nalazi na severozapadnoj strani, tako da polako ponovo idemo ka Neos Maramarsu. Međutim, nećemo žuriti, jer do ovog gradića ima još dosta da se vidi i obiđe.

Metamorfozis je jako simpatično malo mesto, sa svim sadržajima potrebnim za turiste, lepom plažom, a karakteristika je što je uokvireno četinarskom šumicom. Jedanput smo bili u tom mestu i najprijatnije nam je bilo da provedemo vreme u finoj hladovini na dečijem izgralištu iznad plaže i u restoranu pored njega. Zbog mira, hladovine, simpatičnog dečijeg igrališta i blizine plaže, nekako mi se čini da je savršeno za porodice sa malom decom. Evo nekih slika iz samog mesta, na plaži nismo bili, ali se nadam da će kasnije neko možda postaviti i te fotografije.

Ovo su sama "vrata" Sitonije, kod samog mesta Metamorfozis. Kada sam ugledala ovaj zeleni špalir, kojim Sitonija dočekuje svakog putnika namernika, odmah sam znala da je to početak jedne duge ljubavi, koja i danas traje.

Slika

Dečije igralište u Metamorfozisu u hladu drveća.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 24 Maj 2015, 07:27 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Metamorfosis- vazdusna banja

Malo, slatko mesto, okruzeno borovima, i ako izaberete apartman u borovini,ugodjaj je potpun
na google maps, mozete slusati muziku

Slika

3 puta sam 'pajkio' u njemu, 7 godina bio,...

Ovde je opis sa google maps-a, prodavnica (cuvenog Janisa), setalista,....
Slika

Metamorfosis se sastoji od 3 glavne ulice,
-par prodavnica,
-3 igralista za decu,
-2 sredjena kampa-veci ka izlasku iz M. setalistem, gde prolazite kroz divne apartmane i jednog za manju decu
-crkve
-doktor
-ren-t car
-setaliste koje je sredjeno pre par godina
....

Plaza bas nije neka, mada su godinama nasipali pesak

Slika

Levo se ide ka Nikitiju, gde mozete pronaci i mesto izmedju crvenih gromada zemlje

Sredina je Kasandra

Slika

Slika

ova gore slika je stara, pa je bolje sredjeno

kada se ide plazom prema Nikiti

Slika

Slika

Slika

Slika

ovo je ka kampu...Tu na sredini setalista, nalazi se i plicak....prvo ide kamenje dubina, pa pesak...pa plicak

Slika

Slika
setaliste , sumrak

Slika

Slika

Slika

Slika

Poslednji put menjao Bokins dana Nedelja, 24 Maj 2015, 07:57, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.