Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 08:40

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Subota, 07 Mart 2015, 19:35 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Ogromni teren za odbojku na pesku pruza mogucnost da se tu sjati pola kampa.

Slika

Slika

I levi i desni kraj plaze se nalazi pod vertikalnim stenama i u drugom delu dana su u hladovini. Desno, stenovitim stazicama moze da se ode do jos jedne minijaturne plazice (koju ne uslikah) a na stotinak metara udesno ima jos jedna (ako neko pozeli da se osami).

Slika

Slika

Slika

Pogled iz hladovine sa krajnje levog dela

Slika

Meni se plaza (krupniji pesak, sitniji sljunak) nije svidela najvise zbog samog morskog dna koje je u nekakvom kamenju i stenama, ima i trave, i sve to rezultuje tamnijoj plavo zelenoj boji mora, koje nisam ljubitelj.

Boja mora se lepo vidi i na ovoj slici.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Mart 2015, 20:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Za kraj jos nekoliko slika iz kampa

Slika

U sumarku na brdascu se naziru kucice koje se izdaju, a cena je paprena.

Slika

Splet ovakvih staza vodi ka restoranu koji je u hladovini ispod brda i krosnji poveceg drveca.

Slika

Kutak za vernike.

Slika

Slika

Gliseri stalnih kampera spremljeni da sacekaju sledecu sezonu.

Slika

Slika

Vikendaje onih koji ovde provode duzi letnji period i ostaju verni ovom mestu dug niz godina.

Slika

Slika

Slika

Zao mi je sto temu "Virtuelna šetnja kroz Sitoniju" necu moci na dalje aktivno da propratim time sto cu podeliti s vama iskustvo potkrepljeno slikama, jer moje proputovanje Sitonijom je bilo od Neos Marmarasa, preko Toronija, pa dovde nadomak Vurvurua. Potez odavde preko Nikitija do Neosa ostaje za neku drugu priliku.
Sitonija je toliko lepa da zasluzuje da se za nju odvoji nekoliko letovanja za istrazivanje i obilazenje mnogobrojnih plaza (ako Bog da da se ispune mnogi uslovi) tako da to ostaje za godine koje su pred nama.
Naravno da cu s paznjom ispratiti sta ostali imaju da priloze za mesta koje nisam posetio.

Morski pozdrav od DeMaJeVla :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Mart 2015, 23:35 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Dejevla hvala ti za ogroman dosadasnji ucinak na ovoj temi. :text-thankyouyellow: Milena, Boki i ti ste briljirali na ovim stranama i priredili nam sjajan dozivljaj prelepe Sitonije. :handgestures-thumbup: Hvala ti jos jednom nadam se i zelim ti da uspes u svojoj nameri da u narednim godinama ostvaris svoje planove i zatvoris ovaj carobni krug. :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Mart 2015, 23:51 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Мирис мора, маслина и борова. Е то је лепота.

Свака част Дејевла. Одличне слике, одличан извештај. :bravo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 08 Mart 2015, 00:21 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Valjalo bi ovih nekoliko ovde prikazanih kampova preseliti i na kampersku temu, ali cekam da tamo neko osmisli gde/sta/kako posto je vec inicirao da se tema oformi i razvija. Oseca li se neko prozvanim? :whistle:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 09 Mart 2015, 11:57 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
dejevla je napisao:
Zao mi je sto temu "Virtuelna šetnja kroz Sitoniju" necu moci na dalje aktivno da propratim time sto cu podeliti s vama iskustvo potkrepljeno slikama, jer moje proputovanje Sitonijom je bilo od Neos Marmarasa, preko Toronija, pa dovde nadomak Vurvurua. Potez odavde preko Nikitija do Neosa ostaje za neku drugu priliku.
Sitonija je toliko lepa da zasluzuje da se za nju odvoji nekoliko letovanja za istrazivanje i obilazenje mnogobrojnih plaza (ako Bog da da se ispune mnogi uslovi) tako da to ostaje za godine koje su pred nama.
Naravno da cu s paznjom ispratiti sta ostali imaju da priloze za mesta koje nisam posetio.

Morski pozdrav od DeMaJeVla :ljubac:

Dejevla, veliko ti hvala na svemu što si doprineo ovoj temi! Da nije bilo tebe, ova tema ni blizu ne bi bila ovako lepa (ja se nadam da jeste lepa), sa ovako puno fotografija i važnih detalja!

:ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Mart 2015, 12:22 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

A sada moja miljenica, plaža FAVA. Pa dobro i druge su mi bile drage, ali ova je u meni izazavala neki poseban osećaj.

Kod plaže Fava smo dobrano zagazili na severni deo Sitonije i približili smo se jednom većem mestu neobičnog naziva, čiji smo izgovor već svi savladali Vourvourovu. U ovom delu reljef je daleko blažeg i ravnijeg oblika, te je verovatno zato tu i nastalo ovo malo selo. Sada više nema nezgodnih spusteva do plaža, svi su putevi asfaltirani, pa se i do Fave lako može stići. Sa glavnog puta skreće se u mesto Vourvoruou i držeći desnu stranu vozi se pravo do kraja asfaltiranog puta, gde se nalazi mala crkvica. Tu je zgodno proširenje za parkiranje. Još par stotina metara nastavlja se putićem peške do Fave.
Centralna i najveća plaža nije ništa posebno lepa, ali nema ležaljki ni kafića. Mešovito je peščanja i šljunkovita, a ovde more više nije ni zeleno ni tirkizno kao na jugu, već dobija pravu morsku boju. Ono što oduševljava na Favi jeste veći broj separa levo i desno od centralne plaže. Separei su odvojeni stenama i raznim kamenjem živopisno razbacanim u dugačkom potezu levo i desno od glavne plaže.

Krajnje desni deo.

Slika

Levi deo je još živopisniji i ima još više separea

Slika

Evo samo jedan deo fotki sa stenama koje su svuda razbacane po plaži, pa su tako napravljeni prirodni separei.

Slika

Slika

Već je počelo da pada veče, a ja sam ostala sama sa sa ovim stenama. Osetila sam strahopoštovanje prema ovoj lepoti. :pray:

Slika

Slika

Priroda je najbolji umetnik, nenadmašni vajar... da se naježiš....

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Mart 2015, 15:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Meni se Fava bas dopala. Inace ne volim sljunkovite plaze ali ovo stenje i kamenje razbacano po plazi je na mene bas ostavilo pozitivan utisak. Tog dana, kada smo mi bili, bili su malo veci talasi i nije bas bilo prijatno stajati u vodi jer ima klizavih stena i krupnijeg kamenja. A izlaz iz vode, za mene je, nocna mora :) Plicaka skoro da i nema tako da se mojim klincima nije dopala. Nisu se kupali ali su zato igrali fudbal na plazi jer nije bilo guzve :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

I kucica iznad. Pogled za 5 :)

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Mart 2015, 16:35 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Da, to je tačno, na uvoj plaži brzo se povećava dubina, što jeste dobro za plivače, ali ne i za malu decu. Kupala se jesam, ali se kamenja u vodi u opšte ne sećam. Hvala Urb!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 16 Mart 2015, 14:14 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Karidi

Ovo je sledeća plaža kada se ide ka severu, a koja se nalazi u mestu Vourvoruou. Vourvourou je u stvari samo jedno selo sa dugim nizom kuća uz samo more. U njemu nemate ni šetalište, niti neki lepo uređeni "centar", mada ima pošta, market, veliki kamp... Kuće, vile i hoteli koji su uz samo more mahom imaju svoj deo plaže, tako da uz pansion možete da dobijete i privatnu plažu, što će vas svakako koštati. To deluje primamljivo, ali te plaže, pa i samo more nisu tako lepi, kao ovih nekoliko plaža, koje su srećom javne. :) Već smo vam Urb i ja opisale Favu (nažalost, nije nam se pridružio Bokins, koji ovu plažu poznaje u dušu), koja je na kraju Vourvoroua, a susedna plaža je tzv Karidi plaža.

Karidi plaža se sastoji od tri živopisne uvale. Najveća je veoma popularna u Srba, koji imaju malu decu. Pre svega, blizu je puta, odnosno lako dostupna, ima dosta mesta za parkiranje automobila, pesak na centralnoj plaži je brašnaste strukture, ima malo hladovine, plićak je neverovatno dugačak i korišćenje je besplatno. Nema beach bara i ležaljki, samo jedna kantina.

Najveća glavna uvala, interesantno oivičena stenama, sa finim belim peskom i sa dugačkim plićakom.

Slika

Slika

Može da se ugrabi i parče hladovine

Slika

Na delu ka sledećoj uvalici, sa leve strane, brašnasti pesak prelazi u stene neverovatnih oblika.

Slika

U stenovitoj uvali za mene je bilo vrlo interesantno tuda šetati i istraživati, a pošto nema gužve mnogi vole tu i da se stacioniraju i kupaju. Taj deo je daleko prostraniji, nego što se na mojoj fotografiji može videti.

Slika

Desna malena uvala, daleko običnija od dve prethodne, ali potpuno bez gužve.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 16 Mart 2015, 16:03 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Karidi je prelepa ali kada je prazna. Mi smo imali "srece" da je posetimo kada je bilo poprilicno ljudi. Ta guzva nam je u mnogome pokvarila utisak. Plicak, koji je zaista neverovatan, je bio jako prljav. Po povrsini vode su bile zuto-braon fleke, pri samoj obali trava (vidi se na drugoj slici)... Nije mi bilo prijatno da se kupam u takvoj vodi.

Slika

Slika

Slika

Ovaj drugi deo plaze je mnogo lepsi po meni. Posebno je interesantan onima koji vole da se pentraju po kamenju :) Ima dosta klizavih ploca ali ako ste oprezni to nije neki veliki problem.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 22:58 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 18:42
"Privatna crkvica" u dvorištu jedne kuće preko puta našeg smeštaja u Nikitiju.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 03 April 2015, 23:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Fenomenalne slike, ova zadnja kao foto montaza.
sitonija je bas lepa i upravo sam konstatovao da cu je jedne godine posetiti :-)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 08 April 2015, 08:28 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Nastavljamo setnju....

Po povratku sa neke od plaza prosli smo pored Livari plaze. Bilo je kasno popodne pa nismo svracali vec smo je izdaleka samo fotografisali. Deluje zanimljivo :) Zao mi je sto se nekog narednog dana nismo vratili do ove plaze. Sigurna sam da bi imali sta da vidimo. Tu se naime, smenom plime i oseke ceo jedan deo pretvara u jezero. U vreme oseke se pojavljuju pescani sprudovi.

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 08 April 2015, 08:56 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Sledeca po redu je Talgo beach. Ne znam sta bih vam rekla za ovu plazu. Da nema svih onih sadrzaja verujem da bi bila lepa. Ova plaza je za sve one koji zele da budu u trendu :) Ima beach bar gde muzika tresti, lezaljke raznih vrsta (velike, male, sa tockicima, baldahinima, separei...), suncobrani nacickani jedan pored drugog. Ima toalet, prodavnica, tereni. Tolika je guzva bila da nisam mogla da slikam a da neko ne pomisli da mi je bas on u kadru. Sve u svemu previse fensi da bi se nama dopalo :?

Srecom pa ima jedan mali deo, u desnom delu, gde mozete sesti na pesak :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.