Daca je napisao:
Deki, možemo zajedno da uradimo projekat. Razmišljam kako bi se to moglo uraditi. Ako ćemo svi biti na jednom kolažu, kako ćemo se smestiti u Pefkari, ima nas dosta
Daca je napisao:
Jack, vreme je da na nam Deki da novi zadatak
Upravo tako
Daco vreme je za novo vreme.
Ovim putem javno oglasavam novu akciju na nasem Ostrvu !!!Ne znam koliko ste me razumeli sta zelim da uradim ali pokusacu malo da pojasnim.

Mislio sam da na sliku,koja ce biti pozadina ili ti osnova,naseg Ostrva postavim nase nikove razbacane po celom Tasosu. E sad ne znam ni ja tacno kako bi se to moglo spakovati da bude idealno ali ce mi za taj rad biti neophodna vasa pomoc.

Najpre sam imao u glavi da postavljam slike nikova ali to bez imena ne bi mnogo znacilo i bilo bi prenabudzeno.

Onda sam ipak odlucio da je bolje samo slovno ispisati nase nikove u predelima gde ko od nas najvise voli da letuje. Ali posto ni to nije moguce jer smo vecinski opredeljeni za jug Ostrva moracemo da se "razbacamo" po celom Tasosu. Ipak neki nikovi ce moci da zauzmu svoja mesta u originalu.Npr
Pefka ce u Pefkari,
Jeluska Golden Bic,
Blaza na Pahis,
Tedi u Potos,
Petronije ce na Ipsarion (ukoliko ima jos nekoga za koga znate da voli neki drugi deo sami postavljajte). Sve ostale tasoslije u srcu turajte gde ima mesta sirom Ostrva. Znaci po nikovima slovima ispisano ali da svi Ostrvljani stanu nekako na tu pozadinu razbacani po celom Tasosu,i na nekoj lepoj ostrvskoj pozadini. Spram velicine pozadine odredite velicinu slova i font istih po vasem izboru. Ta slika tj pozadina mora biti koloritno fino osmiljena da nije cisto belo uokvireno granicnom crtom vec da unutrasnjost bude nekako obojena. Moj predlog je u nekoj zelenkastoj nijansi prosaranoj sa braon ili tako nesto slicno sto blize originalom reljefu sa geo karte.

Naravno ukoliko je to moguce uopste a da ne bude preterano isarano bojama. Ukoliko vidimo da to ne pije vodu obojicemo pozadinu u jednu farbu.

Molio bih da zenski nikovi budu ispisani crvenom a muski plavom bojom. Oko slike Ostrva mora biti svetlo plavicasta boja mora u celom obimu,onako umetnicki slobodnom rukom obojena,nejednako ne mora striktno to da bude,cisto malo da se vidi da je ostrvo u pitanju a oko slike u celom krugu po toj svetlo plavoj boji ispisano "putovanja u srcu" odradjeno u tri boje kao sto nam je logo foruma uradjen (crveno-zuta-zelena).
Uh nadam se da ste me razumeli sta sam hteo,mada cesto ni samog sebe bas ne razbiram najbolje.

Da pricamo uzivo na plazi uz pomoc papira i plajvasa ja bih ovo pojasnio vestije ovako to ide malo teze.

Nema veze hajde da pokusamo pa cemo korigovati,dodavati i oduzimati,u narednim danima.

Pozivam sve umetnicke duse,kompjuterske magove i veste crtace da se prikljuce ovoj akciji. Znam da vas ima takvih ovde na Ostrvu pa dajte masti na volju.

Imao sam odavno nameru da od ovog rada u konacnom izdanju napravim nalepnice za automobile i uopste za gde ko voli da ih turi, za sve nas a to bi se kasnije moglo koristiti i kao nas reklamni suvenir ili ti logo za bilo sta drugo (salvete,case i casice,peskire pa cak i tepihe kada malo porastemo ono kao u fazonu Dijana Stara Pazova,sto da ne

) U krajnjoj liniji ako ispadne kako sam zamislio moze ici na glasanje za logo tacnije grb foruma pored ovog vec postojeceg ispisanog loga koji je stalni i nepomerljivi zauvek.

Ali o tom potom bitno je da akcije krene.
Dobra vam noc Ostrvljani . . .