Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 14:40

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Sreda, 06 Januar 2016, 20:28 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Pol: Seka
VlamMar,
:ljubac: , za sve što pišem po temama nadam se da će nekome da koristi
Kod Nikane je i cena u Boomerangu (a i za ostalih 5 kuća koje sam razmatrala) za 5 jura veća nego prošle godine kad smo mi bili, a direktno je uvek malo manja. I tu mi je gazdarica na rastanku dala njihovu vizitku i diskretno rekla da sledeći put kontaktiram direktno.
Za Sitoniju sam tražila sama preko neta, j&b je bio 40, nisu dali popust, a za Itamos mi je tražila 45, pa spustila isto na 40, posle par rundi pregovora. Hint za pregovore: ako pitaš samo jednom, lako im da odbiju, tako da... ne dobija lep nego uporan (jel to beše muška šovinistička? :mrgreen: )
Takođe, j&b su tražili 3 noćenja avans, a Itamos je napisala "Also we don t take money before because we have our policy by paying the last days of staying" :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 01 Avgust 2016, 16:34 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Jul 2016 :)

Mogu da kazem je da je na Sitoniji dosta skuplje i mnogo veca guzva nego pre dve godine. Smestaj je bilo poprilicno tesko naci, potraznja je velika a cene su cini mi se skocile i za 30% . Mi smo na kraju dobro prosli. Nasli smo extra smestaj po pristupacnoj ceni. Lokacija apartmana je odlicna! U pitanju su Sirius apartmani pa koga zanima neka pogleda (web sajt ili kod Nikane). Moram da napomenem da sam dobila znatno nizu cenu od one koja stoji na sajtu i kod Ane ;)

Ono sto smo prvo primetili u gradu je da je giros poskupeo sa 2,5 na 2,8e :) Pica se krece od 10e pa navise u zavisnosti gde sednete i koju uzmete. U nekom kao italijanskom restoranu je velika pica 10e ali sedi se prakticno na ulici i svi koji prodju zevaju u vas tanjir. Tu je uvek puno i meni nije prijalo da jedem u takvom ambijentu. Citala sam na netu preporuke za Alcano grill, otisli smo tamo i nismo bas bili zadovoljni. Guzva je neopisiva i cekali smo vise od 30min. na 3 girosa. Pritom kvalitet istog nije bio zadovoljavajuci :( Kafa i sokici su takodje poskupeli za 0,5-1e kako gde. Najvise se konzumirao frozen jogurt sa nekim dodacima. Prakticno smo samo zbog toga isli do grada :) Lezaljke i suncobrane nismo iznajmljivali jer smo imali svoje.

Neke plaze su u potpunosti komercijalizovane (Lagonisi, koja je bila divna) a neke prepune ljudi (Karidi) i ako nema lezaljki i suncobrana. Meni se to nimalo ne dopada tako da smo ovog leta preskocili Lagonisi a na Karidi plazi smo bili ali smo se kupali na drugoj strani. Lagomandra, sa debelom hladovinom u zaledjini je nezamenljiva za vrele julske dane pa smo na njoj bili vise puta. Kouvia je standardno dobra, ali i ovde je primetno vise ljudi. Trestenika, kod Toronija mi se uopste nije dojmila za razliku od gradske plaze u Toroniju koja je skroz ok. Bili smo skroz na levom kraju, u blizini tvrdjave i tamo nije bilo velike guzve.
Ima dosta lepih neotkrivenih plazica ali je do njih tesko doci. Nama je dodatan problem predstavljao "nizak" auto. Ima plaza na kojima su vecinom Grci, one nisu nesto posebno lepe ali na njima nema guzve. Moje potpuno razocarenje je deo obale izmedju NM-a i Toronija. Ni jedna plaza mi se nije nesto narocito dopala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 09:09 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Hvala Urb! Kada kažeš "nije ti se dopao potez od NM do Toronija, da li ste istraživali onaj deo, kada uskim putme skrene desno posle Porto Karasa? Meni se taj deo, zbog slabe posećenosti, skrivenih praznih plaža, zelenila jako sviđa.

Predprošle godine, kada smo svaćali na plažu Toroni, nismo mogli da verujemo koliko ima ljudi! Evo kako je ta plaža izgledala 2009, godine, dakle skoro pa pustinja Sahara, jako malo ljudi. :)

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 12:57 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Milena mi smo isli iz pravca Toronija, pored kampa Stavros i plaze Las Bandidas pa kroz posed Porto Carasa. Las Bandidas mi je simpaticna plaza ali ulaz u vodu je los (kamene klizave ploce) pa prijatelji koji su bili sa nama nisu hteli da se zadrzavamo. Prosli smo i potez od Aretesa do Azapiko plaze. Ove koju su nam bile dostupne nisu mi bas nesto. Ostale, na daljinu deluju ok ali prilaz im je los tako da se nismo usudili da idemo tamo. Mada, nasi prijatelji nisu bas istrazivackog duha. Da smo bili sami mozda bi i isli :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 13:12 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Tačno je, nisu to bajkovite peščane plaže, dakle ima i kamenja i peska, ali taj deo je skroz miran, bez gužve, čista priroda, ima delova skroz oivičenih šumam. Meni se jako dopalo, ali u pravu si da je potreban avanturistički duh da bi se taj potez lepo ispitao. Nemamo ga ni mi, moji momci vole ležaljka-suncobran-beach bar-pesak i amin. :D Ja sam ta koja ih vuklja po gudurama, ali slažu se da samo gledamo, ne žele da se zadržavamo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 13:42 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Pol: Bata
Zadnjih par dana mi drug salje slike, gledam ove vase, gledam neke na Nikaninom profilu, meni se Sitonija stvarno sve vise dopada. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 14:54 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Sitonija ima jako puno plaža u odnosu na njenu veličinu, nisu tako "slikovite" kao Lefkadine, ali su veoma lepe, melem za telo, fine peščane (u glavnom), topla voda, čiiiiiiiiiista... Mesta nisu neka, ali ako ne budeš jako strog, može da se kaže da svako ima nekih prednosti koje će ti odgovarati. Čak i taj, uglavnom kritikovani Neos Marmaras ima jako dugačaku putanju za šetnju, uveče je baš živo, tako da je meni tamo uvek bilo sasvim lepo. :) Pusti ti ove što im se samo Kaluđerica priviđai! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:14 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Evo je ta Las Bandidas plaza. Fantasticno ogromno drvo koje pravi hlad na skoro pa pola plaze

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:23 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Dobra ova banditska plaza.
Milena i urbi...ja sam za kaludjericu cuo od Blaze :D ja sticem utisak da je sitonija raj ali ako planiras da obilazis plaze i resis da ti nece predtsavljati problem prasnjavi prilaz, neasfaltirani put itd. Ako resis da sa detetom budes uglavnom vecinu vremena u toj nekoj bazi (koja po pravilu je mnogo losija od okolnih plaza-Sarti talasi i vetar, NM brdovit i losa plaza, Toroni losa plaza i selo...) onda je besmisleno ici na Sitoniju. Ispravite me ako gresim?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:33 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Ne grešiš. Uživati u lepotama Sitonije podrazumeva da imaš avanturističkog duha i preduslove da tom duhu pustiš malo na volju. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:34 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Gresis silno sinko :D Mozes se smestiti negde u blizini npr. Kalogria plaze, koja je po meni najbolja. Za malu decicu milina. Ako poranis mozes da uhvatis i mesto ispod drveta pa ti je hlad do popodne zagarantovan. Voda kristalno cista, topla, postepen plicak, fini pesak. Na jednom kraju Mango beach bar, na drugom Isla beach bar. Mozes da klopas ili da se izvrnes na lezaljke ako bas zelis. Uvece sednes u auto i odvezes se do 15-tak km udaljenog Nikitija (ili isto tako udaljenog NM na drugu stranu) ako bas hoces vecernji izlazak. U neposrednoj blizini Kalogrie je i plaza Kouvia koja je isto super. Do ovih plaza je put relativno ok.

Kouvia

Slika

Kalogria

Slika

Poslednji put menjao urbi dana Utorak, 02 Avgust 2016, 15:40, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:35 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Odlična fotka Urb Sećam se tog ogromnog drveta na Las Bandidas plaži!

Grešiš siinak, jako grešiš, osim za vetar u Sartiju!

Oko Sartija imaš jako blizu gomilu plaža, da i sa bebom možeš očas posla da skokneš bilo gde, a uveče da se šetkaš u Sartiju.
NM jeste brdovit, ali južna plaža mu je odlična, osim što ima kafiće i ležaljke (nešto kao Potos, ali mnooooooooooogo veće i lepše). Severna plaža nije tako lepa, ali je sasvim ok, a uz plažu red porodičnih malih hotela i vila sa apartmanima. Ko se tu smesti, ima da uživa garant, ali za uveče nema ništa, osim da se kolima za 5min ode do NM.
Toroni ima odličnu plažu (ko ti je rekao da je loša ???, samo je voda za nijansu hladnija). U samom mestu nisam bila, ali sam čula da je dovoljan za kratku večernju šetnju. Kažem, u mestu nisam bila, jer je plaža toliko velika da možeš da budeš na toj plaži, a da mesto i ne vidiš. :kolo: Loše je što su tamo sada izgradili dosta vila sa apartmanima i što ima mnogo više turista (jer se ja sećam kada toga nije bilo), ali sve je to super recimo baš za porodice sa decom.

Poslednji put menjao milenaidaki dana Utorak, 02 Avgust 2016, 15:38, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:35 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:haha: Urb, pisale smo u isto vreme i počele na isti način!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:44 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Isto i razmisljamo :ljubac: Za potpuno uzivanje u Sitoniji je potreban avanturisticki duh ali i bez toga se mozes vrlo lepo provesti. Dovoljno je da obidjes 2-3 plaze. Sto se tice mesta boravka, meni je to bar potpuno svejedno ;)

Toroni gradska plaza. Jedino sto nema postepen plicak. Sve ostalo je ok.

Slika

Slika

Poslednji put menjao urbi dana Utorak, 02 Avgust 2016, 15:47, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Avgust 2016, 15:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

To je tačno, naglo je poniranje u dubinu i zato je voda nešto hladnija, nego na mnogim drugim plažama Sitonije, gde je voda neverovatno topla!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.