Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Subota, 26 Septembar 2026, 18:19

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 786 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 53  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Četvrtak, 29 Oktobar 2015, 23:48 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Pridružio se: Sreda, 01 April 2015, 14:19
Pol: Seka
Malopre sam pocela da pisem bas o tome pa sam se smorila i izbrisala post. Da ne bude da mracim. :)
Nikada vise dece nisam videla na sajmu organizovano sa skolom. Ali bas male, do cetvrtog razreda.
Idu devojcice, sve nose neku lepu, roze knjigu, sarenu, ja ih gledam odusevljeno doslo mi da kupim i sama jednu. :smesko-gore-dole: Kad ono medjutim-Zorannah!
Meni se cini da je sajam bas slabo posecen. Samo deca. I svake godine mi se cini da je sve slabije a oni kazu da je sve poseceniji. Guzve je bilo jedino na standu Lagune i Vulkana. I jedni i drugi su imali jos po jedan stand (Vulkani cak dva) pre glavne hale tako da je moglo sve to da se obidje i bez guzve.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 30 Oktobar 2015, 11:15 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Još malo pa ću da završim ovu knjigu, jako mi se sviđa. Vrlo je neobična, duhovita, dinamična, ne mogu ni da naslutim kakav će kraj biti. :smesko-gore-dole: Preporučujem...

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 31 Oktobar 2015, 10:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Del Piero je napisao:
Tuzna cinjenica loseg stanja nase knjizevnosti i citalacke kulture! Blogerka, manekenka je vlasnik titule najcitanije autorke i najprodavanije knjige! :(
http://mondo.rs/a843382/Foto/Zabava/Zor ... njiga.html

Ko njoj dade titulu :doh:

Guzvu na sajmu ne mogu da komentarisem jer smo mi bili prvog dana. Realno, masa je pocela da se okuplja tek oko 17h jer je tada bilo svecano otvaranje. Red je jedino bio na standu gde je Ljiljana Habjanovic Djurovic potpisivala svoje knjige.
Zao mi je sto nisam kupila jos neku knjigu, ali kao sto rekoh, prioritet su mi klinci :)

A za decu sto kazes da kupuju tu blogerku, nisi oni krivi vec njihovi roditelji sto ih nisu nicemu naucili. Ja sam bila presrecna kad su moji decaci sastavljali spisak za sajam. Doduse, stariji se malo opire citanju jer su mu drugari u skoli rekli da samo streberi citaju knjige, a on ne zeli da bude streber :?
Zato je enciklopediju o savremenoj nauci itehnologiji odmah prigrlio jer hoce da bude naucnik :smesko-gore-dole:
Sorry, otisla sam malo u off :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 31 Oktobar 2015, 21:50 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Danas obišao sajam knjiga, čini mi se da nije bilo gužve koliko sam očekivao. O fenomenu knjige modne blogerke neću ni da pišem, danas je potpisivala svoju knjigu i nije bilo samo tinejdžerki.
Uglavnom sam kupio sve planirano: Hurado (Pacijent), Nesbe (Slepi Miš), Lisa Marklund (Raj), nastavak trilogije Milenijum - Ono što nas ne ubije, Gijom Muso, Selenić i par dečijih knjiga kao poklon za predstojeće rođendane. Nešto među polovnim knjigama nisam naišao na lepe primerke, ili su dosta oštećene i savijene ili su ih cenili 600-800 din.
Prezadovoljan sam jer sam na štandu hrvatskih izdavača naišao na tri knjige Ju Nesbea (Odmazda, Leopard i Lovci na glave) po ceni 1050 din za sve tri knjige koliko kod Lagune košta jedna knjiga i Harlana Kobena po ceni 250 din.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 31 Oktobar 2015, 22:51 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Pa jel si uzeo te od nesbea? Lovci na glave je fantastican film, knjiga moze samo da bude bolja!

Nisam shvatio, raj je nastavak milenijuma?
Do skoro sam imao nju na spisku ali sam je sklonio.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 31 Oktobar 2015, 23:01 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Uzeo sam Del Piero sve tri od Nesbea i jednu od Kobena, šteta propustiti tako povoljnu ponudu.
Nastavak Mileniuma je knjiga Ono što nas ne ubije, pisac je Lagerkranc David, pročitao sam oprečne komentare da li je dostojan naslednik Stiga Lašona.
Raj sam kupio po preporuci, a trebala mi je 3-ća od Lagune, takođe je skandinavski krimić.
Jedino nisam našao Heninga Mankela.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 01 Novembar 2015, 10:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Da da znam da je raj skandinavski krimic. Ista autorka je sad u laguni aktuelna sa tek izaslom knjigom crvena vučica (valjda tako beše) koja mi je skrenula paznju.
Ti ako do noci knjige isčitas raj kazi utiske, mozda je vratim na spisak ;-)

I da, izuzetno je povoljno 1000 din za 3 nesbeove knjige

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 02 Novembar 2015, 11:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Bravo VlaMar! Ponuda za Nesbea je odlicna. Zao mi je sto ja to nisam videla. Manjak vremena .... :(

Mozda nekom znaci ova info. Pozurite, jos samo danas vazi

"... I zato smo produžili veliki sajamski popust za još jedan dan pa do ponoći možete da poručite naše knjige sa 30% popusta uz besplatnu kućnu dostavu. Hvala vam na podršci, uzvratićemo mnoštvom novih lepih knjiga. www.booka.in"

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 02 Novembar 2015, 11:45 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Booka je odlican izdavac. Izbacuju knjige vrlo dobre a ne toliko popularne. Na sajmu nisu ucestvovali zbog nekog kvazi rangiranja ko sme a ko ne da bude medju izlagacima!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 04 Novembar 2015, 18:10 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Volim da porazgovaram, od razgovora sve postane svjetlije i svježije, kao da se prozori na kući otvore... Nisam naročito pametan, niti mislim da je to važno, važnije je da je čovjek pravedan i da se ne truje ružnim mislima. Mučno bi bilo živjeti obeshrabren, treba vidjeti i onu stranu koja nije protiv čovjeka.

Selimović

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 05 Novembar 2015, 22:13 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pročitah Čovek zvani hrabrost, tj.nisam sasvim do kraja iako ima 205.strana...toliko mi se svidela :)
Piše na korici kultno delo američkog westerna.
Književno je vrlo tanka sa šturim, kratkim rečenicama bez ikakvih opisa. Često sam imao utisak kao da čitam domaći zadatak nekog učenika 3.razreda.
Totalna anti preporuka!

Inace snimljen je film po njoj i to dobar, true g grit sa metom dejmonom i dzefom bridžisom u glavnim ulogama!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Novembar 2015, 12:56 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Aj da nastavim da privatizujem temu :mrgreen:

KOmentar sa sajta novosti o zavrsenom sajmu knjiga

Citiraj:
SRBI čitaju i visoko vrednuju knjigu - zaključak je jubilarnog, 60. Sajma. Tutnjalo je halama 180.000 ljudi, bilo je šareno i svečano, svetlo i bučno, vašarski i dostojanstveno. Knjigu u šakama držale su bebe u kolicima i penzioneri, osnovci i profesori. I prve i druge i sve ostale Srbije našle su se spojene na istom mestu, čitavih osam dana. Praznik štampanog, u papir zauvek utisnutog slova, u doba "skajpa, sajta, linkova i gigabajta", kako reče pesnik.

Srbi zaista čitaju, ali šta najviše? Vole li knjigu ili književnost? Herc romane ili nobelovce, priručnike za srećniji život ili poeziju?

Ovaj sajam pamtiće se po nestvarnom krkljancu koji je, dva dana zaredom, stvorila knjiga saveta za šminkanje i oblačenje. Modna blogerka Zorannah prodala je i potpisala nekoliko hiljada knjiga. Stampedo uzbuđenih tinejdžerki, u jurišu na susret sa autorkom, sa mobilnim telefonima na gotovs, pretio je da poruši obližnji štand sa kojeg je posmatrao zamišljeni Danilo Kiš, sa svojim sabranim naslovima.

Srpski čitaoci doprineli su da među najtraženijim knjigama bude i roman Jelene Bačić Alimpić "Kazna za greh - Noć kada su došli svatovi", dok se za sveže objavljeni roman "Horizont" nobelovca Patrika Modijana "prevarilo" tek stotinak kupaca. Dok je Ljiljana Habjanović Đurović potpisala više od 7.000 primeraka novog romana, sa olovkom u rukama i čekajući susret sa publikom, David Albahari, Matija Bećković, Milisav Savić ili Aleksandar Gatalica mogli su komotno da odu do toaleta ili ručaju, bez bojazni da će nekom uskratiti potpis.

Pokazao je Sajam, u punoj svetlosti, i lice kulture u Srbiji, status književnosti, domašaj kućnog i školskog obrazovanja, postavljenu lestvicu vrednosti i koje odgovore u metežu savremenog života tražimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Novembar 2015, 14:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Vlamar, laguna izbacuje novu knjigu od Nesbea u decembru, Utvara. Taman za noc knjige :)

Citiraj:
We are delighted to announce that Jo Nesbo’s books have now sold more than 28 million copies worldwide in over 50 languages

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Novembar 2015, 21:31 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Del Piero je napisao:

Ovaj sajam pamtiće se po nestvarnom krkljancu koji je, dva dana zaredom, stvorila knjiga saveta za šminkanje i oblačenje. Modna blogerka Zorannah prodala je i potpisala nekoliko hiljada knjiga. Stampedo uzbuđenih tinejdžerki, u jurišu na susret sa autorkom, sa mobilnim telefonima na gotovs, pretio je da poruši obližnji štand sa kojeg je posmatrao zamišljeni Danilo Kiš, sa svojim sabranim naslovima.
[/quote]

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 07 Novembar 2015, 23:37 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
No comment.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 786 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 53  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.