Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 00:43

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Četvrtak, 06 Novembar 2014, 12:04 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
"]
dejevla je napisao:
Slika

:bravo: Dejevla, hvala na dodatnim informacijama, koje sam ja zaobravila da kažem, a posebno mi se sviđaju tvoje fotografije zalaska sunca sa plaže u zalivu Toroni. Prelepo!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 06 Novembar 2014, 12:10 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

VlaMar je napisao:
Do Toronija se može doći i brodićem iz NM ili sa Kasandre i evo kako plaža izgleda sa mora. Meni se jako dopala baš zbog toga što nema gužve i što je voda osvežavajuće hladnija nego na drugim plažama.
Slika

A ovako nam je kapetan ostavio poruku na plaži (svi smo došli na vreme :D ).
Slika

:haha: Ne sumnjam da ste došli na vreme, i ja bih...

VlaMar, oduševila sam se što si se uključio i ti. :ljubac: Lepo je videti Toroni sa mora, ali teško je obuhvatiti ga jednom fotografijom (osim ako se na odradi efekat panorame), zato što je zaista veliki. Da li ste prilikom krstarenja obišli još neke plaže na Sitoniji? Da li je to bila tura sa Kasandre?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 06 Novembar 2014, 14:55 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Brodić na kome sam bio jednog dana kreće iz Pefkohorija, a drugog iz Neos Marmarasa i obilazi onaj "suprotan prst". Tura sa koje su slike krenula je sa Kasandre i obišli smo Toroni (2 sata kupanja) - Agia Kiriaki (kamp Stavros) plažu gde brod nije pristajao na samu plažu - Neos Marmaras (kupanje i ručak) i kupanje u uvali ostrva Kelifos.
Možda se uključim još po kojom sličicom kada dođete u Kalamitsi, Sarti, Vurvuru, mada su dosta stare slike.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 06 Novembar 2014, 16:54 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Od tebe dobismo još informacija, za koje nismo ni znali. Eh ta Sitonija, čovek uvek nešto novo sazna. Nisam znala da se plaža kampa Stavros, zove Agia Kiriaki. Posebno je interesantno to ostrvo Kelifos, na kom ja nisam bila. Kako ti se dopalo na njemu?

Samo ti stavljaj fotke, nije važno što su stare. Neko će postaviti starije, neko nove.... prirodne lepote se sigurno nisu menjale.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Novembar 2014, 17:07 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Sada možemo da nastavimo putovanje i da podsetim da smo na samom jugu naše lepe Sitonije. Na par kilometara posle Toronija, nailazimo na još jedan zaliv. Dok je Torni potpuno otvoren zaliv sa širokim i prostarnim ulazom, Porto Koufo ima daleko uži ulaz i dublje ulazi u kopno, te je lepo ušuškan među brdima Sitonije. Na kraju zaliva je luka i samo mesto Koufo, a na levom delu je uska i dugačka peščana plaža. U mestu ima apartmaskih smeštaja i poneki hotel, taverna uz samu obalu, šetalište... Sve u svemu, simpatično malo selo, savršeno za odmor u tišini.

Meni se veoma dopalo kako zaliv izgleda gledano sa obale. Svideo mi se i sitni, fini, izrazito beli pesak na samoj plaži. Kao što sam rekla, plaža je vrlo uska, ali je zgodno to što je šetališna ulica odmah iza, te je moguće parkirati auto odmah uz mesto gde ćete da raširite svoje peškire. Mislim da je baš dobra za porodice sa malom decom.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Novembar 2014, 17:06 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Skretanje za Porto Koufo...
Slika

...naspram koga se vidi izmedju stena prolaz ka pucini.
Slika

levi i desni deo plaze:

Slika

Slika

Kao i u Toroniju, ambis pocinje vrlo blizu obale. S obzirom na velicinu i ponudu, dovoljno ga je obici zarad jednog kupanja (stvar ukusa), i toliko od njega.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 15 Novembar 2014, 13:37 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Nama se Porto Koufo baš svideo. Dolazili smo nekoliko puta. Na plaži je potpuno mir i lako je naći mesto da nema nikoga 30-40 m od vas. Mana je taj ambis u vodi na desetak metara od obale ali mi i onako ne idemo mnogo dalje u vodu. Još jedna mana je što u pesku postoje i neke crne ljuspice koje se vrlo teško operu. Sve to nama nije smetalo i rado smo se tu kupali. Što se mene tiče vrlo rado bih bio smešten u tom malom seocetu sa par kuća. Volim mir i tišinu i ne smeta mi što je zabačeno od dešavanja, naprotiv to mi je i glavna prednost.
Okačili ste slike plaže, evo malo slika same luke.
Slika

Slika

Slika

Ovde bi bilo lepo imati svojih 30-40 m2.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 15 Novembar 2014, 18:49 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:bravo: Hvala ti Ivane, sto si nam se pridruzio! Meni se takodje cini ovo mesto jako simpaticno, posebno zbog toga sto u njemu nema guzve. Sada je jako tesko u Grckoj naci neko mesto pored mora u kom nije pravi vasar i haos od ljudi i kola. Cini se da Porto Koufo ima malo setaloste pored luke, a predpostavljam i prodavnice, taverne.. Mi smo se zadrzali sao na plazi i zao mi je sto nismo prosetali i kraj luke.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 16 Novembar 2014, 20:17 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Kad smo vec kod Porto Kufa bitno je naglasiti da je ova uvalica pored mira i ne postojanja guzve na plazi, bitna i kao zaklon od vetra koji u Toroniju zna da bude neugodan. Porto Kufo je mala uvalica,sto se da videti sa fotki nasih clanova,gde cete se spasiti od dosadnog vetra. :dance: Isto kao i na istocnoj strani u Sartiju kao i na vecem delu Sitonije uostalom, vetar zna da vam pomalo pokvari ugodjaj boravka na plazi. Za one koji letuju u Toroniju ovde u mirnoj uvalici je u takvim vetrovitim danima najbolji zaklon.Kome nije daleko Kalamici ili za one koji odsednu u Sartiju, ta plaza je takodje jako zgodna kao zavetrina a pritom je veoma lepa i boravak na njoj ce vam prijati zasigurno. :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 19 Novembar 2014, 11:49 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Posle Porto Koufa, a neposredno pre Kalamitsija, nalazi se kamp Talatta. Od malenog mestasca Kalamitsija deli ga samo jedan stenoviti brezuljak isturen u moru, koji obrazuje jednu stranu zaliva u kojem se nalaze kako kamp, tako i susedno mesto.
Talatta je sigurno najveci, najpopularniji i najopremljeniji kamp Sitonije, koja ima nekoliko desetina kampova na svojim prelepim plazama.
U sezoni moze da prihvati nekoliko hiljada kampera, a vikendom su velike guzve i prave seobe turista.

desna strana plaze kampa

Slika

Slika

leva strana, a iza prezuljka se nalazi Kalamitsi

Slika

Slika

pucina

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 19 Novembar 2014, 12:04 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Tallata svakako spada u kategoriju skupljih kampova (i dalje tvrdim da su cene u kampovima slicne, jer i oni skuplji imaju neke popuste, pa mu sve to dodje oko 15% gore dole i za npr dve nedelje letovanja razlika moze biti max 50e izmedju jeftinijeg i skupljeg, za cetvoroclanu porodicu). Sa onim sto ima da ponudi ona to i zavredjuje. Sto se tice izdavanja placeva za sator, ili njihovih camp kucica, prikolica, i pravih kuceraka, cene su u prilicno velikom spektru.

Za one dubokog dzepa, ova kucica komplet opremljena (kapacitet je 6 osoba) u spicu sezone kosta 120e za noc.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 19 Novembar 2014, 12:30 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Lep bazen srednje velicine, sa velikim slamnatim suncobranima, pored su tusevi (ima i tople vode :) ), najcesce ga zaposednu klinci (i malo veci klinci).

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 19 Novembar 2014, 12:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

U kompleksu kampa ima poveca prodavnica, kiosk brze hrane, restoran, decja igraonica i radionica, teretana, odbojka na pesku i stosta jos pride...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 19 Novembar 2014, 12:58 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Svidela mi se ova igracka. Ribolovacki dvosed, vidjao sam i ronioce na njemu, ima pedale a koristi i snagu vetra (jedro je zamotano oko jarbola).

Slika

Kamp kucica koju sam bezecova da zakupim za celu sezonu (tako se dobije popust) jer ovako, u samom spicu je samo 80e za noc (6 kreveta) :roll: nalazi se na samoj plazi, full opremljena.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 19 Novembar 2014, 13:06 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ma pun ugodjaj bi bio postaviti sator i u debeloj ladovini, nista vise ne istem :)

Slika

Ovo mlado drvece ce nekim buducim kamperima pruziti lep hlad.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.