IvanBP je napisao:
Imam sada ja jedno pitanje za vas internet magove, naravno pre svega za Deki-4, on je ipak tu najupućeniji. Da li google ili neka tako malo jača kompanija ima besplatni hosting za slike? Nešto tipa, ako otvoriš mail, možeš uploudovati 1 Gb nečega? Kontam da se sa ovim postimage zezamo po kafiću a za putopise da imamo ipak ozbiljnu kompaniju.
Drugo je pitanje, koliko bi koštalo da zakupimo negde prostor i da samo slike za putopise tamo postavljamo?
IvanBP je napisao:
I ja hteo da pitam...
Ehhh, naš'o si u kojoj ćeš crkvi da se moliš
Šalim se malo, eto vidiš da je to ona prava

Ima google besplatni hosting za slike - dakle, svako ko otvori mail nalog na gugletu, može da koristi skladište za slike i to
bez ograničenja, pod uslovom da se opredeliš da ti gugl redukuje veličinu slike kako njima odgovara. Znači, ako uključiš tu opciju, trpaj slike do besvesti... Veličina, odnosno kvalitet, redukovane slike je takav da ne možeš da imaš nikakvu primedbu na fotke koje si napravio mobilnim telefonima, pa čak i manjim amaterskim fotoaparatima (ovim koji su zgodni za podvodna fotkanja). Razlika se vidi tek kada se redukuje slika napravljena profesionalnim fotoaparatom.
U slučaju našeg foruma je, trenutno, problem što mislim da treba Brzi da ga podesi da može da "prikazuje" slike koje si postavio na svom gugl nalogu i stavio ih na deljenje. Takođe, čak i kada bi sistem to omogućio, mnogima bi bilo malo komplikovanije da podele sliku koju su bacili na google - odnosno, da je podele van sistema koje je gugl već predvideo (facebook ,twitter...), nego da je stave na postimage pa odatle dele na forum.
Pored svih ovih mogućnosti (samo ih treba znati iskoristiti), mislim da ne bi trebalo ni razmišljati o tome da se zakupljuje negde prostor za slike.