Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Četvrtak, 28 Mart 2024, 21:02

Sva vremena su u UTC + 1 sat




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autor Poruka
PostPoslato: Sreda, 07 Avgust 2019, 22:52 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Petak, 31 Mart 2017, 12:58
Postovi: 26
Pol: Seka
Nakon našeg proslogodisnjeg kampovanja u Legolandu, ideja da sa decom na putovanjima obilazimo zabavne parkove i usput razna druga mesta, došla je do ponovne realizacije ovog prvomajsko-uskršnjeg praznika u vidu odlaska u Italiju, sa krajnjim ciljem zabavni park Gardaland! Kako su praznici ove godine prosto mamili da se spoje i prosire na sve strane, put smo uspeli produziti na 9 dana, na opste odusevljenje. Usput smo decu učili osnovne reči za sporazumevanje u Italiji: pizza, mozzarela, bella, ciao, grazie, prego.. :D

Prvo spavanje: Lido di Jesolo, gradić na Jadranskom moru (prepun naših turista), na koji je izbor pao najviše zbog blizine (20km) Punta Sabbioni, pristaništa odakle polaze/dolaze brodovi za Veneciju, koju smo zeleli obići baš na taj način - brodićima koje koriste lokalci, a ne klasičnim turističkim turama. Lido di Jesolo ima veliku (široku i dugačku) plažu pored koje su "načičkani" hoteli, restorani, kafici.. Iza plaže paralelno sa obalom pruža se najduža ulica Via Bafile gde je takođe drugi i treći red smeštaja i zabave (restorana, poslastičarnica, kafea...) uz veliki broj šarenih prodavnica - tipičan osećaj morskog turističkog mesta.

Slika

Slika

Izmedju Lido di Jesolo i Punta Sabbioni nalazi se mesto Cavalino, sa velikim brojem kampova, ukljucujuci kamp Union Lido 5* (jedan od najvecih i najluksuznijih u Italiji). Parking u Punta Sabbioni za 5e čuvao nam je auto ceo dan, a za 20e po osobi (on-line unapred) dobija se dnevna karta za neogračen broj vožnji do i po Veneciji i obližnjim ostrvima. Kiša je padala veci deo dana, ali nam u vožnji to nije toliko smetalo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Za Veneciju kiša ne znači manje turista, deluje nemoguće koliko ih ima i veća je gužva na brodićima koji voze turiste nego u njihovima redovnim linijama. Obišli smo Murano, Burano, Torcelo, Veneciju uzduž i popreko, izlazeći na kraće obilaske peške koliko je vreme dozvoljavalo...Deci su svakako vožnje sa prolascima ispod niskih mostića bile zanimljivije. U povratku smo se ukrcali greškom umesto na direktnu liniju do P. Sabbioni, u neki brod koji ide samo do Burana i kao za inat kiša je jako počela da pada i da duva vetar, a mi bez informacije kad nam stize neki brod, ispod neke malo veće nadstrešnice... zamislite sreću kad su deca ugladala aparat za čokoladice, a mi veliki potom i Lavazza aprarat za tople napitke....Nikad nam topla čokolada i kafa nisu vise prijale... Upoznali tu neko društvo iz Njujorka i smejali se zajedno situaciji u kojoj smo se našli. Srećom ubrzo je stigao brodić i to sa grejanjem!

Slika

Do Garde smo stigli za oko 2 sata i smestili se u kamp Gasparina, koji se nalazi u mestu Castelnuovo del Garda, a na par kilometara udaljenosti je prelepa Peschiera del Garda.

Ove godine smo se u poslednjem trenutnku predomislili sto se tice nošenja šatora, jer je vremenska prognoza pretila da naš put pretvori u fijasko, pa smo iznajmili u kampu mobilnu kućicu. Na kraju nijedan dan nadalje nije pala ozbiljna kiša, jednom samo nešto par kapi, sve vreme bilo je malo oblačno, malo sunčano.. savršeno za našu put. Ali zato je poslednju noć i jutro kad smo kretali toliko padala kiša i duvao je vetar neverovatno, od one divne plave boje jezera napravio sive ogromne talase.. baš smo imali sreće da smo tada već kretali…bilo bi zanimljivo i da smo bili sa šatorom.

Kućica u kampu je bila opremljena sjajno, sve cisto i praktično, inverter klima, frižider, svi sudovi i sve sto je potrebno za kuvanje i pripremu hrane, kao da je potpuno novo, mali espresso aparat za kafu, čak na sudoperi spakovano u kesici Gasparina sunđer, krpa i mini deterdžent za sudove... Pored kućiće mesto za auto obeleženo, terasa sa garniturom i cvećem okolo.. a sve nekih 20m od jezera!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ujutru par koraka i pijete kafu na ležiljki pored jezera, u društvu patkica :D

Slika

a uveče može zalazak sunca na klupi uz npr. Kriek lambic belgijsko pivo od višnje.. ;)

Slika

Lago di Garda je prelepo jezero (površine 370km², dužine 52km), poznato po svojoj čistoj vodi, šetalista svugde okolo, biciklisti, patkice, jedrilice.. i opuštenost kao opšti utisak.

Slika

Kampova oko Garde ima jako puno, a najviše baš tu od Peschiere pa na gore desnom stranom obale. Veliki kampovi sa širokim spektrom usluga su npr. Bella Italia i Piani di Clodia. Gasparina kamp nije jako velik, ali je lep i odmah pored jezera, ima restoran, kafić pored obale, mini market, bazen sa delom za decu, vrlo lepo uređene mokre čvorove, dečije igralište, mobilne kućice u nekoliko varijanti. Tokom leta cene su prilično visoke i minimum za parcele je 3 nedelje boravka, ali u predsezoni je znatno povoljnije (za mobilnu kućicu prolećni popust 7 dana, 5 osoba, 300e).

Ono sto je veliki plus Gasparina kampa je blizina Gardalanda (1,4 km) do kojeg se stiže peške za nekih 15-20 min ili kolima za 5 min uz parkiranje i pesacenje od parking do ulaza 10 min. :D Kupili smo (isto unapred on-line) sezonske karte za Gardaland, jer su bile samo 10e skuplje od jednodnevnih, pa smo mogli opušteno dolaziti kad i koliko smo želeli! Naravno prvo jutro, otvaranje parka u 10h i mi među prvima, kolima :D da što pre stignemo. Sa godišnjom kartom takođe imate mogućnost da za 6e dobijete godišnji parking. A kola dobro dođu posle ako smo preumorni, a treba još skoknuti u nabavku ili do grada..

Radost na dečijim licima, skakanje, oduševljavanje dok prilazimo ulazu prolazeći kroz svetlucavi tunel.. prosto je zarazna! A onda iščekivanje šta ćemo sledeće videti, jer dočekuju nas na sve strane čarobnjaci u ljubičastim odelima sa špicastim velikim šeširima.
Slika

Prezzemolo, maskota Gardaland parka, postaće nam najbolji drug narednih dana, a bukvalno svi radinici u parku bili su ljubičasti čarobnjaci i upravljali su čudnim spravama koje se vrte, padaju, lete... Ljubičaste metle na sve strane pokačene, kad vas obuzme magija niste više sigurni šta je stvarno, dolazila sam u iskušenje da isprobam jednu da li radi..
Od Pepa Pig land, preslatkog dela za najmlađe, preko Kung Fu Panda dela gde svi vežbamo njegove majstorske veštine, pa kaubojskih, arapskih, svemirskih... predela, pa auta i čamaca i zabave sa uskakanjem u vodu ili prskanjem, raznih vozova i gusarskih brodova uz iznenađenja pored kojih prolazite, pa do vožnji samo za najhrabrije koje nije lako ni gledati, a kamoli isprobati.... zabava bez kraja za sve!

Slika

Slika

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 07 Avgust 2019, 22:52 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Petak, 31 Mart 2017, 12:58
Postovi: 26
Pol: Seka
Slika

Slika

Slika

Dva dana smo zaredom išli u Gardaland, a pošto se zatvara u 18h, večernja zabava je bila odmor pored jezera, odnosno šetnja u Peschieri i nezaobilazni gelato uz muku koji odabrati, jer gelateria ima toliko puno i toliko dobro sve izgledaju.

Prve asocijacije na Peschiera del Garda su mi preslatke bašte restorana, gelaterie i usidreni brodići i čamci na sve strane.

Slika

Prvi maj smo očekivali da će biti gužva u parku, pa smo pobegli na put oko jezera. Prvo smo se iz mesta Malcesine popeli žičarom na planinu Monte Baldo, gde nas je gore dočeo sneg i fantastični pogled na jezero i okolne planine. Sreća poneli smo jakne i kape! Monte Baldo nazivaju "Hortus Europae" (Bašta Evrope), jer predstavlja idealni ekosistem sa izuzetno velikom različitošću biljaka i životinja, jedinstveno u Evropi. Žičara je podeljena u dva dela: prvi lift koji vodi do 580m, a zatim kružna kabina koja se rotira za 360 stepeni u vožnji i penje vas na 1760m, kao da letite.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Za one koji zaista žele da lete mogu se spustiti paraglajderom dole (s tim da ga donesu gore žičarom). Za bicikliste raznih vrsta postoje staze i bicikli može da se preveze žičarom. Gore je i restoran sa ležaljkama za uživanje na suncu ili možete, kao mnogi, napraviti piknik i valjati se po travi, posmatrajući veliki broj paraglajdera kako poleću i kruže... Osećaj gore je... vaaaaoo!

Slika

Slika

Sledeće mesto koje smo posetili je Riva del Garda, koje je na jezeru oprilike suprotno od Peschiere i gde ogromne planine iznad njega, prekrivene većim delom šumom, boje vodu jezera u tamno zeleno. Da nije te boje i odsjaja planina na vodi, imali biste utisak da ste u nekom primorskom gradu sa palmama, restoranima, radnjicama, popločanim prostranim trgovima i uskim uličicama u starom gradu, samo za pešake... naravno patkice i gelato na sve strane.. i najbolja pizza koju smo probali na celom putu i inače.

Slika

Slika

Slika

Slika

Ostala mesta razgledali smo iz auta, jer nas je umor sustigao i već je padao mrak, tako da smo Sirmione ostavili za drugi dan..

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 07 Avgust 2019, 22:53 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Petak, 31 Mart 2017, 12:58
Postovi: 26
Pol: Seka
Zatim opet jedan veseo dan u Gardalandu, gde smo se već osećali kao kod kuće i sa lakoćom se snalazili bez mape birajući znalački atrakcije koje želimo da probamo ili ponovimo. A čak i kada se ponavlja vožnja uzbudljivo je i zanimljivo.. Vožnja na velikoj tacni na kojoj su poslužene posude sa nudlama (i nas 4-5), koje vise na sve strane, a vrte se posude za sebe kao i velika tacna... teško je odoleti i ne otići opet, još samo jednom.. Zabava samo za decu? Hm..

Slika

Slika

Slika

Slika

Sutradan poseta Veroni (35km od Garde), koja je odlična za obilazak sa decom, jer je centar relativno mali i ima puno zanimljivih priča koje bi u deci mogle probuditi interesovanje za šetnju i razgledanje. U turističkom Info centru ili na www.turismoverona.eu imate mapu "Potraga za blagom" pomoću koje otkrivate znakove i zavirujete zajedno u kutke romantične Verone ujedno obilazeći znamenitosti.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Na toj mapi nije Julijina kuća i čuveni balkon, a tamo je svakako najveća gužva, jer posetioci su vrlo ozbiljno shvatili da će naći ljubav ako zalepe poruku na zid kuće (neverovatno šta sve lepe i na čemu pišu) i dodirnu dojku Julijine biste, koja je potpuno izlizina, tako da bukvalno ne može ni da joj se priđe, niti smo želeli. Za 6e možete ući u njenu kuću, pretvorenu u muzej i možete se popeti na balkon, ne bi li ugledali svog Romea ili on vas…

Slika

Morali smo posetiti i Sirmione, grad koji se nalazi na neobičnom poluostvru na jezeru Garda, toliko uskom u jednom delu da bukvalno vidite vodu sa obe strane dok idete. Na ulasku u Stari grad probali smo citrusno voće cedro (ćedro), sredina je kisela kao limun, a jede se i beli deo (debljine 2-3 cm) do kore koja se ljušti, ukusno.. Stari grad je zanimljiv za šetnju, sa malom trđavom Rocca Scaligera, šetalištem, naravno patkicama i ogromnim brojem gelateria, koje kao da se utrkuju koja će većim kornetom i slatkim ukrasima uspeti primamiti zadivljene prolaznike! U jednom trenutku ispred poslastičarnice moja ćerka (5) digne ruku gore i vikne: "Bella Italia!" Svi se okolo nasmejasmo slatko... kako i ne bi joj bila bella sa onolikim sladoledom!

Poslednji dan pred kretanje bio je rezervisan za See Life - akvarijumi kao dodatak Gardalandu, a posebnost ove godine su bili morski konjići koji su rođeni i odgajani tu i sada u velikom broju prikazani u novom akvarijumu.

Slika

Šarenilo morskih stvorenja i blizina na kojoj im pristupate, skoro kao da ih dodirujete, kao i tuneli i udubljenja u kojima imate osećaj da ste među njima, pružaju magičnu atmosferu.

Slika

Slika

Slika

Slika

I naravno na kraju, odlazak u Gardaland da se jos jednom oprostimo od omiljenih vožnji. Moj sin je brojao da je 9 puta išao na Mamut :D , a zajedno smo on i ja išli 4 puta zaredom na Atlantidu :lol: i pored kabanica bili skoro potpuno mokri, ostale vožnje da ne nabrajam, nikom se nije išlo kući.. :(

Tugu zbog odlaska predveče smo ublažili pravom domaćom italijanskom pastom u bašti restorana u Peschieri gde smo primetili da dolaze lokalci i gde paste možete uzeti za pripremu kod kuće, za poneti skuvane ili pojesti tamo...svakako je odlična i svima nam je vrlo prijala.

Slika

Slika

Ćerka je želela malog plišanog Prezzemola pa smo ga iz Gardalanda poveli sa nama, a sin je dobio pravi čarobni štapić Harry Potera da nas može vratiti kad poželimo u čarobnu zemlju gelata, proseka i Grana Padana..

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 08 Avgust 2019, 06:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 20:00
Postovi: 3452
Lokacija: Bačka Palanka
Pol: Bata
:clap: Bravo. Divno putovanje.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 08 Avgust 2019, 08:00 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 22:29
Postovi: 11134
Занимљиво, занимљиво...
И даје идеје ;) .

_________________
τα ταξίδια στην καρδιά...


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 08 Avgust 2019, 08:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3783
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
:clap: Bravo.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 08 Avgust 2019, 22:50 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Petak, 31 Mart 2017, 12:58
Postovi: 26
Pol: Seka
Hvala puno!
Kampovi su zakon svugde - najbolje ako može u svom smeštaju, a može nekad i ovako u malko pozajmljenom! :D

Dodaću još samo 3 slike:

Mobilna kućica je Standard Maxicaravan za 5 osoba u http://www.gasparina.com i ovako izgleda spolja

Slika

U Veroni prođosmo pored vrlo neobičnog kampera :)

Slika

I za one koji mi kažu da ne veruju da imamo pravi štapić Hari Potera i da već znamo na koje će nas sledeće mesto odvesti… :D

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 09 Avgust 2019, 06:28 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Milkyway, carobno! :bravo: :ljubac:
Od price do slika, sve zvuci sjajno!
Videh neka mesta "drugacijim okom" i, sto rece Pera, dala si nam temu za razmisljanje!
Ovakav vid kampovanja bih i ja volela!
Hvala ti sto si na ovako detaljan nacin podelila svoj dozivljaj sa nama! :ljubac:

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 09 Avgust 2019, 09:19 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 12 Januar 2016, 23:28
Postovi: 679
Pol: Seka
Prelepo i nesto drugacije, dajete nam ideju za bas lepa putovanja. Nego kod nas je uvek problem uzeti slobodne dane, ako nam se nekad kockice sloze volela bih da ponovimo jednu vasu turu.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 09 Avgust 2019, 11:08 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 20:00
Postovi: 3452
Lokacija: Bačka Palanka
Pol: Bata
Milkyway, možeš li samo još napisati okvirno cene jednog takvog odmora. Putarine, cene ulaznica u zabavni park, akvarijum.... Za kamp si nam već napisala ali ne bi bilo loše na jednom mestu finansijska konstrukcija (naravno ne mislim u sitne privatne detalje) onako ovirno.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 09 Avgust 2019, 14:38 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Petak, 31 Mart 2017, 12:58
Postovi: 26
Pol: Seka
Hvala Ivka! Razumem problem sa slobodnim danima, verujte :( ..
Ja kad krenem da razmisljam o putovanjima, pa shvatim da ne znam kad i kako to sve da iskombinujem, za planiranje tj. mastanje (posto je cesto vremenski daleko i neizvesno), pomaze mi ponekad sajt http://www.neradni-dani.rs :D Nekad da ideju za spajanje dana, koja uspe i da se realizuje.. ;)


Ivane, sto se tice finansija i nekih tehnickih stvari:

1. Smestaj Lido di Jesolo, apartmani Gherbin (67 nas izaslo za nas 5 (3 odraslih, 2 dece), skroz dobar apartman sa opremljenom kuhinjom i parkingom obezbedjenim u toj ceni. Inace, sreli nase sugradjane u istom smestaju, devojcica ide u isti vrtic.. :) Imaju za decu u dvoristu kao mini igraliste i citavu policu sa drustvenim igrama i nekim igrackicama, nista eksluzivno, ali sasvim pristojno i cisto, sto je najvaznije.. Jedino imaju neku cudnu formulaciju cene na booking-u, sto se cesto ljudi bune, kao smestaj je 19, a ostalo je ciscenje 30, peskiri 3 po osobi (iako ih ne menjaju svaki dan) i taksa.. nama je bilo ok za tu jednu noc.

Slika

Slika

2. Venecija dnevna karta 20 po osobi za neograniceno vozanje 24h, deca do 5 godina ne placaju (s tim da niko ne proverava jel' bas 5 ili 6.. :D )

Postoje i druge kombinacije karata sa ulaskom u muzeje i crkve, kao i za vise dana, a sve moze da se uzme unapred tako da ne gubite vreme tamo http://www.veneziaunica.it

3. Kamp Gasparina Standard Maxicaravan 53 dnevno s tim sto je prolecna akcija bila 5 + 2 gratis = 265 i odrasle osobe placaju taksu 15, ukupno nas izaslo tacno 310. Takodje je dobro sto je u toj ceni i ono ciscenje na kraju koje se obicno naplacuje dodatno, plus posteljina gratis takodje (inace u sezoni imate opciju da je platite - iznajmite ili nosite svoju).

Slika


4. Gardaland sezonska karta 50 + 5 See Life = 55 (neograniceno puta ulazak) +godisnja parking 6. Sada je sezonska za 5 vise, a to je nesto bila akcija do 1.4. ili slicno..
Ako im posaljete i slike, ceka vas izradjena karta na ulazu, tako da ne morate cekati na to..
Dnevna je cak 45 sa akvarijumom, 39 samo park, a 13 samo akvarijum... a zamislite bilo sta da se desi nepredvidjeno taj dan ili uostalom sama frka sto nema sanse da se obidje sve za 1 dan i onda jurite... znate vec posebno sa decom, pa ako ste tamo vise dana, isplati se sezonska.. Ima i skupljih sezonskih gde imate ukljucene neke ulaske bez cekanja u redu za voznju, ali prolecni period je super, jer nisu ni blizu guzve kao na leto, mi cesto nismo cekali uopste ili kratko..

Slika


5. Zicara Monte Baldo (22 odrasli, 10 deca do 14, 0 ispod 120cm).
Ovo su cene za oba lifta, od Malcesine do San Michele i od San Michele do Monte Baldo. Postoji mogucnost da kolima odete do polovine. http://www.funiviedelbaldo.it moze pogledati cene u toj varijanti.

Savet je da uzmete karte unapred, jer cekate prvo red za kupovinu karte, pa onda red za ulazak na zicaru.. moze biti par sati. Mi to nismo uradili, jer se uzima za tacno odredjeni dan, a mi nismo bili sigurni kad bismo isli, a ista je cena, pa mi je delovalo da je svejedno, medjutim kad smo ugledali red za karte, shvatih u cemu je razlika :D Tako da mozda najbolje koji dan unapred kad vidite kakva je prognoza kupiti karte. I doci sto ranije ujutru, kazu manja je guzva..
Parking postoji ispod same zicare u Malcesine, a ako nema mesta, postoje parkingzi okolo po nekim improvizovanim neobelezenim poljanama, na kojima niko ne radi, vec imate aparat u koji ubacujete iskljucivo kovanice, cene su uglavnom iste 1h=1.5, 2h=2.5.. ali racunajte da vam treba minimum 4-5h, dok se popnete, prosetate, sidjete, a najbolje i vise da biste mogli opusteno uzivati gore. 6h karta je 8.

Slika

6. Putarine: Slovenija vinjeta 30e mesecna (nedeljna 15e, ali nije nam bila dovoljna), Hrvatska oko 40e izadje kad se saberu oba pravca sve putarine, u Italiji isto oko 40e..

7. Sladoled t.j. gelato (ne volim da pišem đelato) kao bitna stavka ako ste sa decom :D

Slika

8. Običan šarmantan restorančić

Slika

Slika

Što se tiče hrane, osim brzih varijanti u Gardalandu, koje su nešto više, ali nije strašno (mislim da je 4 eura pizza parče, a za 6-7 imate da birate), ostalo snabdevanje (Lidl, Family supermarket..) je uglavnom isto ili jeftinije nego kod nas, posebno kada su u pitanju njihovi proizvodi npr. sirevi (Grana Padano 10-13 za kg, na akciji i manje, poneseite ljuštilicu :D ), maslinovo ulje, balzamico, testenine... i jos mnogo toga. To ne bih ni računa kao poseban izdatak, naprotiv, možda kao ušteda :)

Eto, valjda sam se svega setila, pa mozete sami sabrati u zavisnosti koliko osoba ide i naravno dodajte gorivo za oko 2000km ukupno za oba pravca...


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 09 Avgust 2019, 20:37 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 20:00
Postovi: 3452
Lokacija: Bačka Palanka
Pol: Bata
Hvala ti puno, baš pregršt korisnih informacija.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 09 Avgust 2019, 23:37 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 12 Januar 2016, 23:28
Postovi: 679
Pol: Seka
Milkyway kad odgovori sve korisno, precizno, puno informacija koje su bitne, sad možemo i okvirni troškovnik da slozimo.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 10 Avgust 2019, 20:41 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 22:32
Postovi: 7013
Lokacija: Rep. of Palataki
Pol: Bata
Sjajna ideja, odličan putopis i pregršt korisnih informacija. Bravo i hvala!

_________________
Sve što možeš da opeglaš danas, ne ostavljaj za sutra!


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 11 Avgust 2019, 20:12 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Petak, 31 Mart 2017, 12:58
Postovi: 26
Pol: Seka
Hvala, molim, i drugi put nadam se :)

Na tom putu nismo stigli otici do Modene (120km od Garde) koja je ranije bila planirana, pa evo par stavki koje bi nekom drugom ko se tamo nadje mozda bile zanimljive:

-Poseta fabrici sira Parmigiano Reggiano (4 Madonne Caseificio dell’Emilia http://www.caseificio4madonne.it), za porodice i manje grupe obilasci su u prepodnevnim casovima, traju oko 1 sat i besplatni su, ali se mora rezervisati bar nedelju dana unapred (on-line formular)

-Panini muzej automobila (Maserati i svasta, ulaz besplatan..) http://www.paninimotormuseum.it

-Ferrari muzej Maranelo (odrasli 17, deca 7) http://www.musei.ferrari.com/en/maranello

-Lamborghini muzej (odrasli 15, deca preko 6 god. 5, mladji od 6 ne mogu u muzej) http://www.lamborghini.com

-Casa Museo Luciano Pavarotti (10 odrasli, deca do 11 godina ne placaju) http://www.casamuseolucianopavarotti.it/


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat


Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2019.